Då var playoffplatserna uppbokade!


I kväll så spelades sista omgången i allettan mellan och södra, det var en dramatisk slutomgång som tillslut fick sitt avgörande. Alla tre allettor skulle visa sig leva ända in i slutomgången, det är ett gott tecken på bredden som svensk hockey just nu har. Tror att många av topplagen i allettan även hade klarat sig på ett bra sätt i allsvenskan, Troja är väl ett bra exempel på det. Men nu till slutställningen i dom två allettor som avgjordes i kväll, dessutom presenterar jag här nedan hur playoff 2 matcherna kommer att spelas.

Slutställning Allettan Mellan

1 Valbo 31 p +29
2 Enköping 27 p +14
3 Nyköping 23 p +10
4 Visby/Roma 23 p -7
5 Arboga 19 p +7
6 Surahammar 19 p -5
7 Väsby 15 p -17
8 Arlanda 11 -31

Kommentar:

Fascinerande att både Nyköping och Visby lyckades få gummiarm denna kväll då dom förlorade mot Väsby respektive Surahammar. För Visbys del var det symboliskt med den avslutning som man haft, man började allettan himla bra för att sedan tappa allt. Att Nyköping höll på att spela bort playoffplatsen är obegripligt, hemmamatch mot ett avsågat Väsby och dessutom i en fantastisk form borde innebära tre säkra poäng. Det visar dock återigen tjusningen med denna sport, att det är små marginaler som gäller har man nu börjat lära sig. Synd att Visby kastade bort en playoffplats, hade varit ett roligt avslut på en annars helt magnifik säsong.

Grattis Valbo, Enköping och Nyköping! Men tar sig något av dessa lag sig ändå fram till kvalserien? Jag är åtminstone skeptisk, möjligen Valbo beroende på vilken lottning dom får.

Slutställning Allettan Södra

1 Tingsryd 38 p +29
2 Örebro 33 p +31
3 Skåre 28 p +5
4 Pantern 27 p +10
5 Vita Hästen 22 p -1
6 Skövde 18 p -7
7 Tranås 13 p -24
8 Kungälv 1 p -44

Kommentar:

Det blev en dramatisk sista omgång då det inför den fortfarande var tre lag som hade chansen att ta den sista playoffplatsen. Pantern gjorde vad man kunde när man enkelt hemmabesegrade slagpåsen Kungälv, tyngre gick det för Vita Hästen då man bortföll mot seriesegrande Tingsryd. Genom det så behövde det unga Skårelaget bara slå ett avsågat Tranås på bortais, det skulle väl inte bli någon match? Nja, Tranås skulle till en början visa sig bli en mardröm för Skåre. Tranås ledde efter två perioder med 2-0, Skåre ledde dock skotten med otroliga 43-7! Tredje perioden så var dock gummiarmarna som försvunna för talangbanken, man kunde vända och vinna med siffrorna 2-4. Skotten vann man tillslut med hör och häpna hela 64-9, känns som att man var värdiga vinnare.

Grattis Tingsryd, Örebro och Henrik Loob och hans Skåre, två storfräsare och en talangbank tog sig alltså vidare från denna alletta. Tingsryd och Örebro har en väldigt stor chans att ta sig ända fram till kvalserien, men med Örebro så vet man aldrig. Inte floppar ni i år igen Fahlander?

Matcher i playoff 2:

Piteå-Hudiksvall ( Piteå avfärdar enkelt Hudiksvall, blir två raka om inte Hudiksvalls Jonas Lindström är på rejält spelhumör. Men nej, detta tar Piteå med 2-0 i matcher.)

Nyköping-Borlänge ( Hade Borlänge haft en bättre backuppsättning så hade jag varnat för skräll, kan vinna hemmamatchen men får det svårt på bortaplan. 2-1 i matcher till Nyköping blir mitt tips!)

Skåre-Karlskrona ( Dom unga Skårekillarna blir en erfarenhet rikare när dom gästar Telenor Arena på fredagskvällen, fullsatt som vanligt och en härlig inramning. Klarar dom trycket? Många av killarna har fått testa på spel med Färjestad, det borde innebära att dom har lite rutin från såna här tillställningar. Blir dock enligt hörsägen ett fantastisk tryck inne i Telenor, publiken kommer bära fram sina hemmahjältar. Så ett tips till dig Henrik Loob, spåra inte på fredag. Jag tippar med hjärtat denna gång, 2-1 i matcher till Karlskrona!)

Lagen från playoff 1 börjar hemma för att sedan vid behov ha två bortamatcher.

Playoff 3 kommer att se ut på följande sätt:

Asplöven/Tingsryd-Nyköping/Borlänge

Tingsryd/Valbo-Piteå/Hudiksvall

Valbo/Asplöven-Karlskrona/Skåre

Örebro-Enköping

Laget som kommer från playoff 2 börjar hemma för att sedan vid behov ha två bortamatcher. I Örebros möte mot Enköping så får Örebro en ev tredje match hemma tack vare att man tog mer poäng i allettan, Enköping börjar alltså hemma.

Det var allt som ni behövde veta inför fortsättningen, återkommer i morgon med poängligor från allettorna.

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: A#9

Hur känns det nu inför kvalet när tränarn är på semester och sportchefen har avgåt ? Hur är stämningen i laget och lite sådant ? //Adam#9

2009-02-26 @ 18:32:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0