Då var period ett till ända..

Det ser tyvärr inte ljusare ut för Kiruna efter den första perioden, men än är det inte helt becksvart. Jag hade hoppats på att LN skulle lyckas hålla tätt perioden ut mot Piteå, tyvärr så sätter poängkungen Daniel Olofsson ett psykologiskt viktigt ledningsmål med endast 11 sekunder kvar av perioden.

Så här är läget just nu:

LN 91-Piteå 0-1 skott: 5-15 Mål: 0-1 Daniel Olofsson ( Lundqvist, Ottosson) PP 1

KB 65-Asplöven 0-1 skott: 4-21 Mål: 0-1 Markus Huhta

Östersund-Kiruna 2-1 skott: 4-10  Mål: 0-1 Simon Esseryd (Nyberg, Törmä) PP 1, 1-1 Daniel Eliasson ( Englund, Westin), 2-1 Peter Westin ( Englund, Eliasson)

Som ni ser så är det kraftigt övertag för bortalagen, trots det så kan Östersund gå till pausvila med en 2-1 ledning. Tveksamt val av Tiensuu att starta med Alcén i buren i dag då han har haft en jobbig avslutning, men man vet dock ej hur målen har gått till.
Asplöven och Piteå har trots mängder av powerplay och mängder av skott på mål endast en uddamålsledning, känns dock som att när dom nu väl har fått utdelning så kommer det att rinna på.
Men än är loppet inte kört för Östersund och Kiruna, återkommer igen i den andra pausen med en ny rapport.