Då ska det avgöras!


Klockan 16.00 är det då nedsläpp i allettan norras sista omgång, det är nu allt ska avgöras. Många vill påstå att serien avgjordes redan i fredags då Piteå hemmaslog Kiruna med tennissiffrorna 6-1, ärligt talat så känns det väl avgjort trots att både Asplöven och Piteå måste vinna denna eftermiddag.
Asplöven och Piteå står på 19 poäng, Östersund jagar bakom på 17 poäng och Kiruna som fortfarande även dom har chansen står på 16 poäng, för Kirunas del så gäller det att se till att vinna och hoppas på att Piteå förlorar eller att Asplöven förlorar väldigt stort då dom har en betydligt bättre målskillnad än gruvlaget.

Det är dom förutsättningar som gäller inför den avslutande omgången, matcherna som spelas är dessa.

KB65-Asplöven ( KB är alltid starka hemma i Bjästahallen men har nu absolut ingenting att spela för, vill dock säkerligen avsluta snyggt och man kan spela helt utan press. Hårdsatsande Asplöven däremot har mycket att spela för då ett missat playoffspel skulle vara ett fiasko av den högre skolan, man vill dessutom säkerligen vinna serien och därmed ge sig själva ett gynsammare playoffspel. Visst att Asplöven ska spela hem detta enkelt, men nerver kan sätta grus i maskineriet. Tror dock att Asplöven vinner utan att övertyga, 2-5 låter som ett gångbart resultat.)

LN91-Piteå ( När vi i går promenerade runt på stan i Piteå så träffade jag på Niklas Strandberg, han medgav att han var en aning orolig inför denna match då alla tar för givet att man redan är klara för playoff. Att bara åka och hämta hem tre poäng är inte det enklaste, hamnar man dessutom i underläge så kan det bli en desperat jakt där man frångår sin gameplan. Det är det Kiruna får hoppas ska hända i Norrskenshallen, men LN ska inte kunna störa det meriterade Piteålaget. Siffrorna 1-6 dyker upp i mitt huvud, låter som ett bra tips det.)

Östersund-Kiruna ( Båda lagen har trots allt chansen än, det laget som är beredda att försöka ta den chansen kommer också gå segrandes ur denna strid. Östersund har visat sig vara starka på hemmaplan så att det blir en tuff utmaning för Kiruna kan man nästan räkna med då Kiruna även har två tuffa matcher i benen. Kiruna får nog klara sig utan Oscar Molin då han dras med en fingerskada och även Magnus Sandström lär vara osäker till spel då hans försök med att spela misslyckades i fredags då han fick kliva av efter halva matchen. Hur gör Kiruna med målvaktssidan i dag? Det kanske återigen är dax att ge unge Malmqvist chansen då Alcéns formkurva har varit dalande under den andra halvan av serien, eller kanske ska man återigen satsa på Alcén och hoppas på att han är revanschsugen. Tror Kiruna i dag samlar ihop sig och gör en sista kraftansträngning tillsammans, man vinner med 2-4 efter magnifikt spel av en revanschsugen förstaformation.)

Det spelas även en hel del viktiga matcher i dom övriga allettorna denna eftermiddag, hittade en av lite större värde än dom övriga.
I allettan mellan så reser fyran Nyköping med färjan över till ön för möte med trean och superskrällen Visby, för några omgångar sedan så kändes Visby playoffklara medans Nyköping såg ut att gå mot ett tidigt sommarlov.
Men det vänder som ni vet fort i denna sport och med endast två omgångar kvar så skiljer det nu bara en poäng mellan lagen, känns som att denna match kommer avgöra allt?
Nyköping är i en strålande form medans Visbys form är urusel, det borde innebära en enkel bortaseger. Riktigt så enkelt är det dock inte då Visby är otroligt hemmastarka på ön, räkna med mycket folk och en domare som är färgad i hemmalagets färger. För att ytterligare tighta till serien inför den sista omgången så tror jag att Nyköping vinner med 3-4 efter straffar.

Spännande eftermiddag vi har att se fram emot, hoppas av hela mitt hjärta och håller alla tummar jag kan för att LN ska skrälla mot Piteå! Nån gång måste turen vara på Kirunas sida i en alletta, varför inte i eftermiddag?

Over and Out!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0