Kalix-Tornio IHC 9-4 ( 3-0, 4-3, 2-1 )


Då var säsongens första match till ända och vi får trots fyra insläppta mål och en dålig andra period vara nöjda med premiären. Som alltid i en säsongspremiär så är det mycket som inte fungerar som det ska och felpassningarna, felbesluten och dom otajmade åkvägarna avlöste varandra. Lägg därtill en väldigt dålig is så förstår ni verkligen att det är försäsong som jag skriver om.

Men allt var verkligen inte bara dåligt i dag utan vi visade mängder med positiva saker och mängder med fina intentioner som med några veckors träning kommer att bli mer än just intentioner. Vi hade ett bra driv på skridskorna och visade upp en härlig glädje och offensivlusta. Vi visade minst sagt att vi har längtat efter att få spela match igen. När den längtan och den passionen för sporten finns så finns det alla förutsättningarna för att på sikt kunna bygga upp ett starkt kollektiv.

Framförallt så visade kedjan med Johan Hjelm, Emil Sikström och Andreas Wallgren upp en härlig spelglädje samtidigt som backen Mattias Björnfot visade upp ett stabilt och rejält backspel.

Personligen så var det en typisk förstamatch med virrigt spel i försvarszon, många tappade puckar i uppspelsfasen och ett rätt så klent anfallsspel. Blixtrade till stundtals men det var alldeles för sällan, som tur är så kan det nog inte bli så mycket sämre än så här. En typisk Jimmy Stålnacke premiär med andra ord då jag nuförtiden har för vana att vara seg och osynlig under dom inledande träningsmatcherna.

Precis som övriga laget så tycker jag att det är skönt att vara igång och skönt att starta säsongen som vinnare!

Målskyttar Kalix: Johan Karlsson 2, Johan Hjelm 2, Ville Väänänen, Niklas Wallgren, Emil Sikström, Martin Ström och Mattias Björnfot

Nu väntar Tornio på bortais under morgondagen, nedsläpp i Pluusa Center klockan 15.00 svensk tid!

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Micke

KHK:s matcher o Hyundai cup sänds live på:

http://www.karlskronakanalen.se/webbshop.html2009-08-29 @ 00:53:37
Postat av: vb

men jimmy jag tyckte 2 mål dom gjorde var misstag från johansson

2009-09-01 @ 23:01:18
Postat av: vb

men jimmy jag tyckte 2 mål dom gjorde var misstag från johansson

2009-09-01 @ 23:01:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0