Arena Polarica nästa!


Det är trots allt säsongens första match som Asplöven i dag går in i och i vanliga fall så har man inga större förväntningar när man ska bevittna ett lag som just går in i säsongen. När man dessutom möter ett RoKi som har varit på is i en månad och spelat otaliga träningsmatcher så förstår man att det är ganska absurt att ens ta ordet förväntningar i sin mun.

Asplöven är dock inget vanligt lag utan när man bevittnar årets upplaga av Asplöven så är det som vanligt en hel del nya namn och nummer att hålla reda på. Jag skulle vilja likna Asplöven och dom övriga lagen i serien vid två sorters julkalendrar.

Chokladjulkalendern får stå för dom övriga lagen då man vet vad man får. I en sådan julkalender är det samma typ av choklad bakom varje lucka och till slut kan den inte ens lura dom allra minsta barnen. Det är gott och man vet vad man får, men att påstå att man blir överraskad är verkligen en överdrift.

Den vanliga julkalendern ( typ bingolottos ) får stå för Asplöven. Skillnaden mellan den och Asplöven är att Asplövens kalender har fler högvinster. I en vanlig sådan så blir man oftast besviken ( vilket man sällan blir på Asplöven ) när man öppnar luckorna då det sällan är någon vinst. Är det en vinst så är det oftast en liten sådan och dom högvinster som finns är man själv aldrig i närheten av. Men min liknelse mellan klubben och kalendern hittar vi i spänningen. Man vet inte riktigt vad man får, det kan vara något riktigt bra men det kan också vara något som är helt utan värde.

Vi vet ju redan nu vissa saker om årets kalender. Lucka nummer 3 innehåller offensivlusta och ett mäktigt slagskott, lucka nummer 8 innehåller magiska händer, lucka nummer 16 innehåller klokhet och lucka nummer 20 innehåller ett stabilt målskytte och en otrolig plusvariant om man ser till vad han levererar kontra vad han kostar.

Men vad som är bakom dom övriga återstår att se. Är Lukac detsamma som färgfemman, är Skiöld detsamma som bilen, är Danielsson detsamma som 25000 kronor bensin och är Launonen detsamma som 20000 elektronik?

Från klockan 16 och framåt så får vi dom första svaren!

Over and Out!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0