Spännande avslutning väntar!


Omgång 8 i kvalet till allsvenskan är nu spelad och dramatiken minst sagt tätnade av kvällens omgång.

Huddinge-Asplöven 4-5

Första bortasegern är nu i hamn för Asplöven, detta efter en makalös vändning under dom avslutande två perioderna. Man låg efter första perioden under med 4-0 men åt sig sakta men säkert i kapp och förbi, stora segerorganisatörer var Asplövens giganter i denna kvalserie Juha-Matti Yli-Junnila ( 2+2 i kväll ) och Jarkko Oikarinen ( 0+3 i kväll ).

Nybro-Tingsryd 2-3

Tingsryd tog en livsviktig seger i derbyt, inte bara för att man nu hänger på den allsvenska platsen utan också för att man återigen fick sätta antagonisten Nybro på plats.

Valbo-Örebro 2-3 ef straffar

Vi så kallade hockeykännare tippade att Örebro bara behövde åka till Borr&Tång Arena och hämta hem tre enkla poäng, hockey är dock inte riktigt så enkelt. Det var förmodligen gummiarmarnas afton för Örebro laget denna kväll, då hjälper det inte ens att man har 400 fanatiska bortafans i ryggen. Att sätta den så kallade spiken i kistan är oftast det svårast uppdraget, nu hjälpte det dock mycket att Mikko Laine straffsköt hem bonuspoängen till gästerna.

Toppstriden efter 8 omgångar

1 Örebro 20 poäng + 13
------------------------------------
2 Tingsryd 17 poäng + 11

Nästa omgång blir högdramatisk då Tingsryd tar emot Örebro hemma i en kokande Dackehall, inte bara en allsvensk plats på spel utan det är också otroligt mycket prestige lagen emellan. Det kan vi utomstående tacka Örebros ordförande Mikael Fahlander för då han i sin blogg kastat mycket skit på Tingsryds lagbygge denna vinter. Kanske får han äta upp det när vi summerar säsongen då Tingsryd gjort en grym avslutning på denna kvalserie. Jag antar att lg sports kommer att sända denna drabbning, får ej missas!

Äntligen kom det en rolig värvning inom div 1 hockeyn, åtminstone för mig då det är en av mina bättre vänner som byter klubb. Det är den hårdföre och fysiskt starka backen Joakim "Lillis" Norin som byter Hedemora mot Borlänge, ett bra byte för Joakim då han kommer till en klubb som alltid är med och slåss i toppen. Bra är det även för Borlänge då dom får en stabil och rejäl back som alltid gör jobbet, dessutom en bra kille att förfoga över i omklädningsrummet då han ställer höga krav både på sig själv och på sin omgivning.

Joakim har huserat i div 1 med först Falun och sedemera Hedemora, dessutom var han i väg en säsong och provade på det franska proffslivet. Där spelade han för Lyon och var med och förde laget till en finalserie om uppflyttning, tyvärr så räckte det inte hela vägen fram.
Bloggen har dock lyckats gräva fram en bild där Joakim under sitt slutspel med Lyon sparade ut ett slutspelsskägg i Kåberg klass, studera bilden "Horndal" så vet du vad som väntar om laget ditt återigen skulle lyckas ta sig till playoff spel.



                                
 
Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Slående likheter med Olof Mellberg :D

2009-04-03 @ 13:25:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0