En supporters bekännelse!


Äntligen gick det vägen ! Vi kom ner till matchen redan 17.30, var redan då en lång ringlande kö utanför hallen. Jag insåg redan då att det skulle bli tryck på läktaren,väl innanför grindarna tog vi oss en kopp kaffe. Alla runt om oss pratade om hur enkelt Tingsryd skulle vinna i Haparanda, vi behövde nog göra 7-8 mål på Huddinge för att klara detta. Det gjorde inte direkt min nervositet bättre.

Vi knallar mot läktaren för att stå så bra som möjligt, läktaren är redan då välfylld där våran fantastiska klack R4 håller till. Vi sätter oss ner med vårat kaffe och tittar på ismaskinen som gör sin första spolning innan uppvärmningen för lagen ska till att ske. Mina tankar går hela tiden upp till Haparanda. Hur tänker Asplöven, är dom motiverade? Vad har dom för skador? Det är dom tankarna som surrar runt i mitt huvud. Tiden går, klockan närmar sig 18.30. Vart är spelarna undrar alla, just då säger speakern att matchstarten är flyttad till 19.25. Huddinge hade haft nåt strul med sin buss från Stockholm.

Till slut kommer spelarna in och värmer upp i ca 20 min, ismaskinen gör sen ytterligare ett av många ärevarv på isen. Klockan närmar sig 19.20, spelarna åker ut till ett massivt tryck på läktaren. Nu var dags för nationalsång och lineupe för hemmalaget. Mobilen går varm då jag konstant är inloggad på svt text och följer Asplöven-Tingsryd. 0-0 i Haparanda efter halva första när vi startar vår match.

Spänningen stiger och nerverna är utanpå kroppen. Örebro inleder piggt ,får ett powerplay direkt och skapar ett toktryck mot Huddinges keeper som gör helt otroliga räddningar. Örebro har konstant tryck hela första utan att få in pucken, Huddinges målvakt är fenomenal. 18-8 i skott efter första, fan helvete hörde man i pausen eftersom Örebro bara hade 0-0.

Hela R4 klacken följde konstant utvecklingen i Haparanda. 0-0 där uppe en bit in i andra gav oss ett visst hopp. Andra perioden börjar precis som den första, konstant Örebro tryck och samtidigt så kommer det upp 1-0 till Asplöven på resultattavlan i samma veva som Örebro gör 1-0. Hallen kokar av vrål och förväntningar nu, Huddinge kommer ingenstans och Örebro pumpar på. Till slut så kommer det förlösande 2-0 målet för Örebro, 3700 i publiken är helt galna. Pang säger det igen då vi smäller dit 3-0.

Det är fortfarande 1-0 till Asplöven uppe i Haparanda. Huddinge får sedan ett powerplay mål i andra just innan pausen. Huddinge var mycket vassa i powerplay denna afton, 3-1 till Örebro efter 2 perioder alltså och 1-0 till Asplöven.

Nu börjar det bli riktigt nervöst i klacken, det som vi inte trodde på från början kanske kan gå trots allt.Vi står lugnt och tittar på ismaskinen i pausen och inväntar den 3:dje perioden när plötsligt taket lyfter på våran betongbunker. Vad händer undrar jag ? Det är ju paus, ser då att alla tittar upp mot resultattavlan. Asplöven har gjort 2-0 en bit in i sista. Känslan jag fick då är obeskrivlig, lilla Asplöven har gjort 2-0 i en match som är helt betydelselös för deras del.
 
Det är klart nu hör jag folk skrika och visst kändes det nu så. Nu började sista perioden här, Örebro drar på sig en tidig utvisning. Huddinge spelar runt bra och gör också reducering till 3-2, fortfarande lugnt tänkte vi för Tingsryd ligger ju under med 2-0. Tre minuter senare kommer Huddinge in i Örebrozonen och avlossar ett till synes ofarligt skott som slinker in till 3-3. Vad händer undrar jag, ett utspelat Huddinge har plötsligt 3-3. Det kommer samtidigt upp att Tingsryd har reducerat till 2-1, det som kändes så klart förvandlades till en mycket obehaglig känsla. Huddinge har sedan bud på 3-4 och vi i klacken tror inte riktigt våra ögon, vad händer? Vad håller på att ske? Örebro står still och Huddinge åker skridskor.

Ett par minuter senare trycker Örebro till på rören igen, var precis som att spelarna tänkte att nu fan ska vi åka sönder Huddinge totalt. Dom ökar tempot och det massiva trycket mot Huddinges för kvällen helt fantastiska målvakt är konstant igen. Asplöven har 3-1 nu skriker folk i samma veva som vi gör 4-3. Huddinges tränare vart så förbannad på domaren att han åkte på matchstraff. Han menade väl på att det var spark på 4-3 målet, en stund senare gör Örebro även 5-3.

Jublet visste inga gränser, hur länge är det kvar i Haparanda skrek folk. Fem minuter fick vi höra av någon i klacken som hade telefonkontakt med någon uppe i Haparanda. Tingsryd får in 2-3 sedan är det slut i uppe i Haparanda. Vild glädje i Örebroklacken! Nu måste Huddinge göra 3 mål för att vi ska missa allsvenskan och det är bara 10 minuter kvar. Det var dom aldrig ens i närheten av att göra och sista 3 minuterna var ett enda glädjerus hos nästan 4000 fantastiska Örebroare.

Trycket vi hade på läktaren under dom sista 5 minuterna är det bästa jag upplevt någonsin, vi är tillbaka var det enda som hördes i betongbunkern och jaaaaa vi är TILLBAKA när slutsignalen gick. Det tändes en bengaleld i hallen som gjorde det både svårt att andas och se spelarna, när röken väl slocknad kom Örebro laget fram till plexit för att tacka oss.

Niklas Lihagen gjorde sin vanliga gest när han hoppade in i plexiglaset med sina drygt 100 kg. En vacker dag har man Lihagen i knät, hehe. När avtackningen var klar kände jag bara en stor lättnad. Äntligen har det gått,vi är i allsvenskan igen!

Utan Asplöven hade det inte gått, så jag vill skicka ett stort tack upp till Haparanda. Tack Asplöven, tack Yli-Junnila och alla grabbar där uppe.
 
Avslutar med att skicka ett meddelande till dom allsvenska klubbara, det är våran bästa och vanligaste ramsa i R4 support.

"DET ÄR VI SOM ÄR ÖREBRO, tre års helvete är nu över. Allsvenskan här kommer vi!"
 
Oj oj oj höll på glömma en sak. TACK TILL VÅRAN KUNG I ÖREBRO, JO DÅ MICKE FAHLANDER SÅ KLART.

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Bajaren

Copycats örebro.. DET ÄR VI SOM ÄR HAMMARBY, SOM ÄR ORGINALET!!

2009-04-11 @ 01:38:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0