Det blir ryskt i Kirunas bås!


Enligt vad bloggen erfarar så stod det i dag klart att det blir Sergei Joukov som tar över tränarsysslan i Kiruna, kan inte helt bekräfta detta ännu men enligt hörsägen så ska Kirunas sportchef Stefan Lundmyr ha meddelat sponsorerna detta.
Sergei beskrivs som väldigt kunnig, väldigt seriös och väldigt hård och diktatorisk i sitt ledarskap, återstår att se om det får den effekt man hoppas på uppe i gruvstaden.

Kiruna har i veckan börjat lämna ut kontraktsförslag till spelarna i fjolårstruppen, det ser dystert ut ekonomiskt kan jag lugnt säga. Den finansiella krisen har nu färdats genom vårt avlånga land och har nu ett fast grepp om gruvstaden, dom 25 % det ryktades om i lönesänkningar tidigare var väldigt lågt räknat. Det sägs att vissa spelare nu har fått kontraktsförslag som innehåller en lönesänkning på hör och häpna 75 %! Det är först när man ser såna här siffror som man inser hur det kommer att se ut i div 1 hockeyn denna vinter, dom starka blir ännu starkare medans dom svaga inte ens kommer att kunna vara med i matchen. Dom som vill spela hockey för pengarnas skull denna vinter får nog glatt sätta sig på första bästa flyg mot kontinenten, länder som Frankrike, Italien, Holland och Belgien kommer att invaderas av pengakåta hockeyspelare till hösten.

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Johan Jönsson

Tjupp. Hade Sergei i Brunflo när jag klev upp i A-laget för 100 år sedan. Riktigt bra och hård tränare som styrde upp BIK ordentligt under några år och gjorde Brunflo till en etablerad division-1-klubb. Är han fortfarande lika hungrig och seriös så har Kiruna hittat en tränare som passar perfekt för klubben. Sergei var en jävla kung må jag säga faktiskt.

2009-04-17 @ 17:07:54
URL: http://dyss.blogspot.com
Postat av: Christer S

Hmm, Joukov är INTE klar för Kiruna ännu, han har tydligen flera alternativ att se över.

2009-04-17 @ 20:20:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0