Inför Luleå J-20



I morgon kl 14.00 så är det då dax för våran sjätte utav åtta träningsmatcher, denna gång åker vi till den något slitna Coop Arena för möte med Luleås J-20 lag.
Luleå är ett lag som vi förlorade mot så sent som förra helgen, då blev siffrorna 1-5 i våran hemmaborg.
Dom har ett ganska simpelt spelsystem, lägger ner mycket puckar på djupet och checkar otroligt hårt vilket renderar i att våra backar får ta en hel del snabba beslut.

När Luleå checkar och går framåt så hårt som dom gör så är dom väldigt sårbara för spelvändningar och det hoppas jag vi kommer kunna utnyttja bättre än vi gjorde sist. Vårat förra möte med Luleå var en märklig historia, tycker vi är bättre i det mesta men drar på oss otroligt mycket utvisningar som gör att vi tappar våran spelrytm. Jag tycker dock att siffrorna 1-5 inte riktigt speglar matchbilden men man ska samtidigt komma i håg att Luleå den gången gjorde en väldigt bra match.

När vi nu möter dom i deras hemmahall så tror jag att dom kommer ligga på ännu hårdare och ännu tuffare än när vi möttes i Arena Polarica, tror dock att vi kommer kunna dra nytta av matchen mot Hokki som vi hade i onsdags.
Hokki checkade oxå väldigt hårt på en väldigt liten rink och det tyckte jag vi löste på ett bra sätt, morgondagens match utspelar sig ju på dom svenska större rinkarna där man oftast inte får samma goda resultat i sin checking som på dom finska.

Vi har sett piggare ut i veckan och lägg därtill att det är ett Asplöven som kommer till spel med två raka förluster i bagaget så inser ni att det är ett revanschsuget lag som i morgon vill bryta den trenden.

Joni Lindlöf gjorde i dag sin första träning med laget, det man kunde utläsa av det är att han har ett bra skott, bra händer trots sin storlek och ett bra driv i sin åkning, övertygad om att denna kille blir en bra tillgång till våran trupp.

Matchrapport kommer under kvällen i morgon, skulle sitta riktigt fint med en vinst..

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Nicke

Jag måste berömma dig att du har en jättebra blogg....Helt suverän....Men jag tror ej Asplöven har någon chnas imorgon mot Luleå.....

2008-09-06 @ 00:42:28
Postat av: Caztie

Har inside info Nicke, tyvärr så åker ni på torsk.... skojar, Lycka Till o kör hårt Asplöven!



Jimmy snart kan du nog leva på detta, nuförtiden kan du "sälja" en blogg och kunna få lite pröjs!, jag menar, du lägger ner en del tid på detta så att kunna få en slant för att underhålla andra är inte helt fel.

2008-09-06 @ 08:50:40
Postat av: Jimmy

Caztie: Kanske får lägga ut den på högstbjudande =) Har faktiskt en fråga till dig, pratade med Hans i går där jag sa att det finns intresse uppifrån Kiruna om att man skulle försöka webradio sända premiären genom typ Asplövens hemsida, hade varit en kul grej men vem ska man fråga om det? Hans kunde inte websända sa han,tänkte om du vet någon?

2008-09-06 @ 10:05:59
Postat av: Giron

Hej, jag igen. Spinner vidare på web-sändningen. Tycker att hela div1 borde ha dessa sändningar. Kanske kan man på något sätt "spärra" hemstadens användare, så att man inte tar publiken från ishallen. Med web-sändning kanske vi får publiken tillbaka till hallarna, det bidrar kanske/förhoppningsvis att intresset ökar, när man kan följa laget även på bortamatcherna??

2008-09-06 @ 12:00:48
Postat av: Caztie

En god idé! hmmm, rent tekniskt kan man säkert sända via asploven.com, ska försöka kolla vad som behövs exakt, någon här kanske vet? jag menar förutom mikrofon.... sedan beror det nog också på hur mycket bandbredd den Asplövens lina har, och sist men inte minst så måste man ju få någon att ställa upp med röst och kunskap och det kanske inte är det lättaste. Men en mycket bra idé, denna kanske respektive lags organisation tillsammans kan titta på och komma på en lösning, skulle onekligen öka intresset, vad som är omöjligt är att försöka begränsa t ex Haparandabor från att lyssna på en sändning från Asplövens hemmamatch, men Lehto, vad tror du? kan inte ni i Div 1A tillsmmamns hitta en lösning?

2008-09-06 @ 14:53:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0