Asplöven gick segrande ur striden..



Asplöven vann det första mötet mellan dom två förhandsfavoriterna, 3-1 slutade mötet i Asplövens favör.
Enligt dom rapporter jag har fått så var hemmalaget en aning tyngre och stabilare defensivt.

Asplöven tog mycket rättvist ledning med 1-0 efter en fin prestation av kaptenen Urban Omark, han grundlurade Kirunas Henrik Bergenström vid en tekning i mittzon. Han fick då en 1 mot 2 situation där han gick emellan Kiruna backarna och avslutade med ett distinkt slagskott, otagbart för den annars mycket duktiga Fredrik Alcen.

2-0 och 3-1 målet som sattes i tom bur stod Mr Asplöven Jarkko Pakisjärvi för, som så många gånger förr så vaknade han till efter en sömnig försäsong.

Kiruna bjöds in i matchen med 17 min kvar av tredje perioden då Simon Esseryd visade att den goda målformen från försäsongen ännu håller i sig.
Men som så många gånger förr visade Asplöven att hemma blir dom svårslagna även denna säsong, vilka blir dom första som ska sno en poäng i Arena Polarica?

Enligt rapporterna så var det inte riktigt utsålt i Arena Polarica, några fåtalet platser fanns kvar och det tycker jag får ses som ett litet minus.
Om man inte säljer ut en kväll som denna så blir det svårt att i grundserien nån gång lyckas fylla ut hallen till bristningsgränsen, med det intresset som finns i stan så ska det kunna vara fullsatt match efter match.
Så kära fans, man ur huse nästa hemmamatch tack..

Enligt mina källor så var Fredrik Alcen bäst i bortalaget medans Jarkko Pakisjärvi och Timo Lindström var dom som lyste mest i lagmaskinen Asplöven.

Återkommer i morgon med en rapport om tankar och reflektioner jag har inför våran seriepremiär på söndag då vi gästar Kalix.

Kan väl avsluta med två punkter..

* Grattis till segern grabbar, som jag förutspådde så var Mr Asplöven banans kung!

* Asplöven - The Real Deal passar väl bra in som slogan en kväll som denna =)

Kommentarer
Postat av: Caztie

Det såg riktigt bra ut, i ärlighetns namn ska sägas att det var klasskillnad, Alcen som är en utmärkt målvakt höll Kiruna kvar i matchen, många hade nog förhopningar om en tightare match, men kul i vilket fall att serien nu är igång.

2008-09-20 @ 10:57:44
Postat av: Anonym

Det var en bra match!

2008-09-20 @ 15:36:33
Postat av: Anonym

i andra perioden var det Asplöven mot Alcen

2008-09-20 @ 16:50:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0