Segrar för Piteå och Asplöven!


Tyvärr så hade Clemensnäs inte riktigt gjort sin hemläxa inför mötet med Piteå då den första punkten i alla lags hemläxa om Piteå måste vara, "TA INGA UTVISNINGAR".
Piteå utnyttjade givetvis dessa utvisningar och gjorde 3 mål i spel 5 mot 3 och givetvis var Daniel Olofsson inblandad i det mesta.
Kirunas Andreas Nyberg fick leda poängligan på lite lånad tid då Daniel Olofsson i dag summerade 1+4 och därmed drog i från övriga på topplistan.
Matchen slutade tillslut 3-7 i Piteå favör och genom det drog Piteå i från med ytterligare en poäng i toppstriden då Asplöven först på straffar lyckades besegra Boden på bortais.

Segerskytt för Asplöven blev rutinerade Urban Omark men målbäst blev den notoriske målskytten Joni Lindlöf som fick ihop ett fint hattrick under eftermiddagen.
Asplöven verkar ha fått slita hårt för segern då Boden tog ledningen med 5-3 i början av tredje perioden men Asplöven lyckades genom Jonatan Lindroth kvittera till 5-5 när tio minuter återstod.

Jag förundras över att Asplövens ledning gör uttalanden om att dom är på jakt efter förstärkningar, vad sänder det för signaler till truppen?
Jag har fått för mig att man bygger lag genom en lagom portion trygghet och inte genom en stor portion osäkerhet och genom att dom aldrig ger sina spelare nån form av trygghet så kommer det bli svårt att bygga resultaten som man vill uppnå.
Men är väl så varje år i Asplöven Redhawks och det är den profilen dom skapat om sig själv och det räckte ju nästan hela vägen under fjolåret.
Kanske är lite omvänd psykologi från klubbens sida också då man med dessa uttalanden sätter press på spelarna och kanske på så sätt hoppas på få ut ännu mer av truppen, det finns ju många sätt att bygga lag på.
Varför jag föredrar att bygga lag genom trygghet är nog mycket för att jag själv är en trygghetsmänniska och att jag då presterar som bäst om trygghet finns medans vissa måste ha press på sig för att kunna lyckas.

Ser att topp tre i poängligan innehåller några rutinerade herrar:

1 Daniel Olofsson 5+16
2 Andreas Nyberg 7+9
3 Urban Omark 5+9

Urban och Daniel har spelat 8 matcher medans Andreas mäktat med sina på endast 6 spelade matcher. Men det är många allsvenska matcher som finns i den där trion, kan säga att jag inte hade tackat nej till att ha någon av dessa i samma lag då dom producerar och bär sina lag kväll efter kväll.

För våran egen del har det varit en spel och träningsledig helg, från i morgon börjar vi fokusera på mötet med Piteå som spelas på bortais under onsdagen.

Slutligen så är det dåligt för oss men bra för serien att Boden är med och krigar kring tredje platsen, skulle vi lyckas skrälla på onsdag så är det en sex poängsmatch som väntar till helgen då vi gästas utav just Boden.
Ett intressant skede denna "ointressanta" serie med tre elitlag och fyra "korpgäng" är inne i just nu, hoppas det kan hållas liv i den så länge som möjligt.

Over and Out!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0