Streckstrid och hyfsat tips!


Kul att det kom mycket folk till Arena Polarica under gårdagskvällen, dom flesta blev nog inte besvikna då Asplöven krossade lillebror med hela 7-0. Enligt rapporterna så hängde Kalix med i en period innan orken försvann och när inte spelare som Anders Vikman och Johan Karlsson kommer upp till en skyhög nivå så ska inte Kalix ha så mycket att sätta emot storebror.
När Asplöven får in några puckar på hemmais så kan dom bli äckligt bra då dom verkligen brukar få fram den "finska sisun" och enligt spelarna själva så var det närmre 10-0 än 7-1.

- Jag själv hade tippat 7-1 så det var inte långt i från men målskyttarna var jag inte riktigt nära att träffa rätt på.

- Antti Turunen var visst bäst på plan under gårdagen, kul för "Turtle" att få visa hemmapubliken vilket stort spel han har i sig även offensivt.

- Markus Lundberg verkar vara rejält på gång igen efter fotskadan och pappalyckan, nytt mål i går och tyckte själv han skulle satt några till.

- Hela kedjan med Huhta, Lundberg och Pakisjärvi verkar trivas i hop då dom gjort en hel mål den senaste tiden, kul för Huhta som verkligen öst in poäng under dom senaste matcherna.

- Noterade även under Asplövens bortamöte mot Boden att dom äntligen fått ett nytt bortaställ, det var på tiden kan jag säga.

- Asplöven fortsätter att ånga på och känns stabilast av topplagen, allt annat än seriesegern till Asplöven vore orimligt.

I dag är det dax för säsongens kanske viktigaste match i denna serie då Boden gästas av Kiruna, seger för Boden och streckstriden kommer leva långt in i serien. Om Kiruna däremot lyckas vinna så tror jag att streckstriden redan är avgjord då Kiruna inte kommer plumpa många matcher mot lagen på undre halvan, det är dom för skridskostarka och spelskickliga för.

Nordicbet ger 1,55 på bortaseger vilket jag tycker är på tok för lågt då Boden verkligen haft en hög nivå på sitt spel den senaste tiden, dom åkte visserligen på en storförlust uppe i Kiruna men vilka lag gör inte det?
Jag tror Taavolas krigare kan bjuda upp till en stenhård fight där Kirunas skridskostarka lag kommer få kriga alla sextio minuter för att lyckas ta med sig tre poäng hem.

Matchtips Boden-Kiruna 2-4 (sista i tom bur)

Målskyttar Boden: Martin Brännvall och Pierre Berggren

Målskyttar Kiruna: Joel Fredriksson, Andreas Nyberg, Henrik Bergenström och Joakim Fredriksson

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Bobbo Krull

........och Bergenström åter igen poänglös!

2008-11-08 @ 17:13:59
Postat av: Jimmy

Bobo Krull:



Joakim Fredriksson, Mikael Lasu, Simon Esseryd, Magnus Sandström mfl var även dom poänglösa..



Och? Dom vinner med 7-1 på bortais över ett formtoppat Boden, då behöver inte dessa killar stiga fram i målprotokollet..

2008-11-08 @ 17:29:12
Postat av: Bobbo Krull

Visst var det så att fler klev av isen utan poäng.



Det som jag reagerar över är de högt ställda förväntningar man hade på Bergenström inte på något vis har uppfyllts. En spelare som inte är säker på en plats bland tre femmor det är verkligheten för Bergenström idag.

2008-11-08 @ 17:41:50
Postat av: Jimmy

Bobbo Krull:



Så är verkligheten ibland, Jyri Martinen i Skellefteå är ett bra exempel, iskall och ivägskickad från Timrå, succe i Skellefteå.



Ishockey handlar mycket om små marginaler, gäller att hitta spelare som trivs i hop och det kanske man inte gjort i Kiruna än och samtidigt är det sällan man hittar 3 perfekta formationer..

Även i elitserien så är det så att dom ledande femmorna står för merparten av målen och att dom övriga formationerna får koncentrera sig på att jobba hårt och underordna sig förstaformationen..



Jag förstår din frustration då man har stora förväntningar på en tidigare poängstark spelare som Bergenström, men säsongen är lång.. Kanske tar ett tag att acklimatisera sig när man för första gången är norr om Gävle typ ? =)

2008-11-08 @ 17:50:36
Postat av: Bobbo Krull

Tack för dina svar!



Hoppas det vänder för Bergenström, fast jag har svårt att tro det. Hans skridskoåkning är för dålig för en spelare i Kirunas A-lag.

2008-11-08 @ 17:59:09
Postat av: Jimmy

Bobbo Krull:



Vad jag har förstått så spelar Kiruna en skridskostark hockey och det kan jag hålla med om att det inte är till någon fördel för Bergenström..



Sen är det så att för att få ut all kapacitet av "Bergen" så måste man släppa honom fri och låta han spela sitt spel, det fick han i Falun under fjolåret och var då helt magnifik.

Men vi hade inte samma konkurrans som Kiruna har på forwardssidan och då är det möjligt att man inte har det utrymmet att släppa "Bergen" fri så att säga..



Jag har alltid trott och kommer alltid tro på "Bergen", du ska se att det är så typiskt att det lossnar för han i mötena med oss =)

2008-11-08 @ 18:36:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0