Rond 1 till Kiruna med 6-2!

Efter två jämna perioder så rann siffrorna till slut i väg i den tredje perioden och när Patrik Knudsen sätter pucken i tom kasse med dryga tjugo sekunder kvar så fastställer han slutresultatet 6-2.

Vi öppnar första perioden bra och tar välförtjänt ledningen med 0-1 då Tobias Lundmark stöter in en backhand efter fint  förspel av Klas Mikaelsson. Kiruna äter sig sakta med säkert in i perioden och tar under dom sista minuterna helt över spelet och får också logiskt in en kvittering utav en av planens bästa aktörer Andreas Nyberg.

Andra perioden är en av säsongens bästa perioder från vår sida då vi på bortaplan vinner skotten i denna period med 12-18 och med tanke på att det är Kiruna vi möter på bortais så är det fantastiskt starkt gjort av oss.
Men hockeyn är inte alltid rättvis då Kiruna vinner denna period med siffrorna 2-1 efter att Anton Svensson gjort målet för oss.

Inför den sista perioden hade vi stora förhoppningar om att kunna vända matchen men Kiruna visar då sin klass genom att ta tag i taktpinnen från start till mål. Vi har väldigt svårt att skapa några målchanser och Kiruna får byte efter byte ett bra tryck på oss och när dom får in det viktiga fjärde målet så går luften ur oss.

I det stora hela kan vi var nöjda med denna eftermiddag då vi verkligen skakar Kiruna i deras hemmahall, vi skapar en hel del farliga chanser och försvarspelet var även det bra.
Vi kanske inte kom upp i samma tighta försvarsspel som vi haft under bortamatcherna mot Asplöven och Piteå men Kiruna har ett otroligt skridskoskickligt lag som genom det ställde till stora bekymmer för oss.

I morgon väntar en ny drabbning och förhoppningsvis är det vi som denna gång har lite av marginalerna på vår sida, visst att Kiruna sett över sextio minuter var det bättre laget men samtidigt saknade vi den lilla turen som vi så väl hade behövt.
Vi jobbar återigen otroligt hårt för varandra och stod upp på ett bra sätt och genom det så har vi gjort allt vi har kunnat men tyvärr räckte det i dag inte till några poäng.

Min egen insats är väl ingen höjdare, gör inga misstag men bjuder samtidigt inte på nåt vidare spel i offensiven. Jag måste börja ta tag i pucken och våga göra saker med den även mot dom bättre lagen, något som jag får se till att ändra på under morrgondagen.

Det var dock härligt att beträda Lombias is igen efter några års frånvaro, i morgon är det dax att prestera på den också!