Derbyfest!


I kväll är det återigen derbydags då östra Norrbottens stolthet Asplöven tar emot lillebror Kalix på hemmais, senast det utspelades ett derby i seriesammanhang i Arena Polarica var under hösten 2002.
När jag spelade för Asplöven säsongen 01-02 var det precis tvärtemot då det var Kalix som var storebror efter bland annat en säsong i dåvarande div 1  medans Asplöven då kom upp underifrån och gjorde sin första säsong i nuvarande div 1.

Under den säsongen så började pendeln svänga över då vi vann majoriteten utav derbyna och slutade ett antal poäng före Kalix i sluttabellen trots att Kalix hade "stjärnor" som Niklas Pallin, Jonas Lundberg, Johan Öhman och Roger Wikström m.fl.
Det jag minns bäst är framförallt två saker, den härliga rivaliteten och vår coach Urban Lahtis alla härliga oneliners till tidningarna, minns en som att det vore i går.

"Helge Lauritzén tror jag det var som då var Kalix tränare säger till pressen att i kväll så skulle Asplöven köpa en trisslott eftersom dom i kväll verkar ha turen på sin sida", varpå Urban Lahti snabbt svarar,"Helge hade kunnat köpa hela dragningslistan, han hade inte vunnit i alla fall".
Den nivån var det oftast på det hela inför och efter derbyna och allt som oftast så var det Mr Asplöven Jarkko Pakisjärvi som stod för avgörandet, allt som oftast framspelad av den otrolige Toumas Lohikoski.

Men nuförtiden är det andra förutsättningar då Kalix är nykomlingar och inte haft råd att värva ihop ett på förhand allt för slagkraftigt gäng medans Asplöven varit rejält på värvningsstigen inför denna säsong och värvat både bra och etablerat.
Men Kalix har visat kväll efter kväll att dom inte är i denna serie för att bli slagpåsar utan dom är här för att vinna matcher, något som dom visade då dom på bortais i senaste omgången vann över Clemensnäs.

Anders Vikman och Johan Karlsson är dom ledande krafterna och dom har verkligen skött sina uppgifter bra då dom summerat en hel del poäng, dom får Asplöven se upp med.

Om Asplöven ordar jag inte så mycket om då ni redan vet det mesta om dom, en helt igenom komplett trupp men för tillfället kanske inte så bred då man bara har 5 ordinare backar till sitt förfogade tills Mr Krischuk anländer.
Förhoppningsvis ger dom i kväll speltid åt unge Christoffer Taavo som allt som oftast fått tugga knopp, i stället har man valt att spela på endast fem backar kväll efter kväll.

Kalix kommer precis som i hemmamötet då dom förlorade med uddamålet strida ända in på mållinjen men tror ändå att Asplöven blir alltför övermäktiga, slutresultatet 7-1 låter som ett bra tips.

Målskyttar Asplöven: Markus Lundberg 2, Joni Lindlöf ,  Jarkko Oikarinen, Jarkko Pakisjärvi, Jonatan Lindroth och Stanislav Kall

Målskytt Kalix: Sebastian Rasimus

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Kalixbo

Hyffsat tips måste jag ju säga...

2008-11-07 @ 23:44:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0