Missar!


I mitt inlägg om dom som lyser upp serien så har det som jag förutspådde dykt upp kommentarer om spelare som jag missat.
"XXL" undrade varför inte Johan Karlsson var med på min lista över bästa snipers och givetvis har jag missat han där då han bara var med på överraskningar.
Johan besitter ett av seriens hårdaste och snabbaste skott  och har under dom senaste omgångarna äntligen fått utdelning för alla skott som han avlossar under en match.
Sorry Johan att jag glömde dig, men nu fick du dina välförtjänta rader.

"XXL" ville även ha med en lista över bästa brunkers och just brunkers är svåra att lista då dom inte sticker ut på samma sätt som en lirare.
Jag gör ett försök men observera att det till stor del kommer vara spelare som jag känner eller haft äran att se väldigt ofta.

Bästa Brunkers:

Mikael Österberg Asplöven HC
( Har inte levt upp till sin normala brunkarstatus denna säsong och problemet sitter i stor del i att han aldrig får chans att brunka då Asplöven äger pucken mestadelen av tiden. Längre fram under säsongen när matcherna blir tätare och grinigare så kommer Mikael mer till sin rätt, seriens bäst tränade spelare?)

Jonatan Lindroth Asplöven HC ( En maskin som bara går och går, för Jonatans del finns det ingenting som heter serielunk. Man vet vad man får av denna kille kväll efter kväll och med bättre kvalité på  avsluten så hade denna kille kunnat vara en målmaskin då han på egen hand skapar mängder utav chanser. Men är inte för poängen som han blev värvad till gränsstaden utan det är för det fantastiska jobb han lägger ner varje dag. Har en vinnarskalle utan dess like och utvecklingspotential finns det så det räcker och blir över).

Joel Törmä Kiruna IF ( Trots många fina skills så är Joel inte rädd för att göra skitjobbet, längst fram i checkingen och först hem till den egna zonen är hans signum. Trots sin ringa storlek så tvekar han inte en sekund på att gå först in i närkamperna och oftast hamnar motståndaren på ändan och Joel kommer ut med pucken).

Tobias Nilsson Boden HF ( En otroligt hårdför back som nog hellre hade sett att hockey spelades utan puck då han nog föredrar en "open ice" före en "syrgasare". Stor och stark men ändå inte helt ovän med pucken men dom starka sidorna ligger dock inte i spelet med puck. Jobbig att möta som forward då han direkt du tittar ner på pucken stiger upp och försöker sänka en, viktig för laget).

Johan Välitalo Lycksele SK ( Relativt liten till växten men stark som en björn i kroppen. En kille som aldrig lägger fingrarna emellan utan går in med huvudet före i varenda närkamp. Bra fart och bra tyngd när han kommer efter kanten och han svänger aldrig undan när det vankas närkamp. Har även många andra fina skills men tror att satsar han bara fullt ut på bli en gnuggare/brunkare så kommer han garanterat klättra uppåt i seriesystemet).

Joni Lindlöf Asplöven HC ( Joni platsar i stort sett på varenda lista i denna serie då han har så många fina kvaliteér, skulle dock vilja se honom på en högre nivå innan jag beslutar vad för sorts spelare han är. Han är stor och stark och har en beslutsamhet i sitt spel som är härlig att skåda, snacka om att inte lägga fingrarna emellan. Jag tror att på en högre nivå så hade vi verkligen fått se en Joni som checkar, tacklar och slår in returer, men som för hela Asplöven så kommer inte riktigt det spelet fram då dom äger så pass mycket puck som dom gör).

Som ni ser så är det mestadels spelare som jag spelat eller spelar med på denna lista och det beror mycket på att en brunker helt enkelt jobbar mycket i det tysta. Har du däremot spelat med en sån kille så inser man vilken betydelse han har för sitt lag med all det slit som han lägger ner.
Ni får gärna komma med tips om övriga duktiga brunkers i denna serie, det jag med säkerhet vet är att just denna lista är jag ljusår ifrån att komma med på själv då jag är en riktigt usel närkampsspelare och puckvinnare.

Over and Out!


Kommentarer
Postat av: XXL

härligt att se stiffen!!



Österberg kan nog vara bäst tränad i denna serie!!

2008-12-03 @ 21:40:34
Postat av: B

vad är brunkers?

2008-12-03 @ 22:03:35
Postat av: jonnne

B: det är spelare som gör skitjobbet i ett lag, såna som sliter, river, taqcklar osv.. helt enkelt spelare som inte drar sig för att smutsa ner fingrarna.

2008-12-03 @ 22:29:10
Postat av: Jimmy

B:

Brunkers/energispelare/checkare/gnuggare..kärt barn har många namn..En brunker är en bra närkampsspelare och puckvinnare som har en roll i laget som går ut på att skapa energi åt laget och göra det obekvämt för motståndarspelarna..



Blev du klokare av mitt svar?

2008-12-03 @ 22:31:06
Postat av: pb



Bartecko och Luleå på charmoffensiv i länet

LULEÅ. Lubos Bartecko på Lombias is. Ja, den 22 december blir det så.

- Ett steg i helt rätt riktning, säger Kirunas tränare Jan-Åke Tiensuu.

Den 11 november var representanter för samtliga Norrbottens-klubbar i division I på plats i Coop Arena för ett möte med Luleås sportchef Lars Bergström och andra representanter för Luleå Hockey.

På agendan stod diskussioner om hur länets ishockey ska utvecklas.

Nu är ett resultat av de diskussionerna på väg att synas.

Den 22 december ska nämligen spelarna i Luleå Hockeys a-lag ut och träna med länets division I-klubbar, en femma i varje klubb.

- Det här gör vi som ett led i att utveckla samarbetet mellan klubbarna i området, säger Lars Bergström, och fortsätter.

- Att spelarna tränar med de andra klubbarna blir ett värde i sig. Då får de andra känna om det är några skillnader i passningar, skott och temp.



Bra på lång sikt



Bergström vill inte säga vilka spelare som ska träna med vilket lag, men i samband med Luleås match mot Frölunda i förrgår sade han till Canal Plus att Lubos Bartecko ska till Kiruna, vilket är ett glädjebesked för den föreningen.

- Alla spelare vill ju spela med bra spelare, man vill ju ha kvalitet säger tränaren Jan-Åke Tiensuu, och menar att det här kan vara bra på lång sikt.

- Problemet vi har här uppe är ju litegrann närheten, det är ju större avstånd än i södra Sverige. Därför blir det bra om de kommer hit så att barnen och ungdomarna får se spelarna på nära håll. För att få bra bredd krävs det idoler. Finns det idoler blir motivationen att satsa framåt större. Det ser man ju på till exempel friidrotten, går det bra i ett VM eller OS är det fler som börjar med friidrott.



Av DANIEL GREFVE

2008-12-04 @ 11:15:07
Postat av: M.O.R

Det var bra Jimmy att du nämde Jonte som brunkers...vilken slitvarg och jag tror att det är en obekväm motståndare att möta på isen....

2008-12-05 @ 14:13:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0