Lycksele-Kalix 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)

Äntligen en trepoängare igen efter fem raka förlustmatcher, dock blev det lite onödigt spännande till slut.
Vi gjorde återigen en kanonbra förstaperiod där vi vinner skotten med 20-4 men trots det så lyckas vi bara gå till periodvila med en 1-0 ledning sedan Oscar Broberg fint assisterad av Nicklas Dahl gör sitt första mål för säsongen.
Vi dominerar denna period totalt men lånet från Luleå J-20 Anders Nilsson räddar Kalix kvar i matchen med sitt målvaktsspel.

Första tio minuterna av den andra perioden fortsätter i samma anda då det är Lycksele mot Anders Nilsson och till slut tvingas han att kapitulera då Peter Rundblad hittar rätt i ett powerplay.
Efter det så händer det som hänt oss så många gånger den här säsongen, vi blir rädda för att tappa vår ledning och genom det så blir vi otroligt passiva och bjuder in Kalix i matchen igen.
Sista tio minuterna går helt till Kalix och dom får mycket rättvist in en reducering signerat Anders Vikman, för övrigt såg Anders betydligt piggare ut i dag än under det senaste mötet.

Tredje perioden är en ganska jämn drabbning där Kalix vid ett antal tillfällen är nära att få in en kvittering, främst i deras powerplay som dom farliga lägena uppstår.
Men som det ofta händer när ett lag jagar en kvittering är att man trycker på alltför hårt och åker på farliga kontringar och det är just på en sådan som Christian Karlsson kan trycka in 3-1 pucken.

Sett över sextio minuter så var vi betydligt bättre än Kalix denna eftermiddag och utan en storspelande Anders Nilsson i bortamålet så hade siffrorna blivit betydligt större.
Samtidigt så är vi väldigt inneffektiva och missar mängder med klara målchanser men det får vi leva med då det viktiga var att få med oss dom tre poängen.

I Kalix så var nämnde Anders Nilsson den klart lysande stjärnan, tycker också att Anders Vikman återigen börjar hitta tillbaka till den form som han var i under dom första omgångarna.

Hos oss så gör Jimmy Lundberg en stabil insats i målet och sen vill jag även plusa för fjärdekedjan med Nicklas Dahl, Fredrik Tapani och Tommie Lundell som gjorde en otroligt bra förstahalva av matchen och skulle med normal utdelning fått göra en 2-3 mål till.
Även Oscar Broberg ska ha en stor eloge för dagens insats då han endast spelat sporadiskt tidigare under säsongen, det märktes absolut inte av i dag och framförallt var det kul för Oscar att få näta från sin backposition.

Min egen insats är väl inget man kan skryta om, fick med mig en assistpoäng men mer än så var det inte. Hade ett riktigt bra läge som Anders Nilsson enkelt plockade ner, förutom det så var det skralt med både målchanser och fina framspelningar.

Närmast så väntar Clemensnäs på onsdag, ett Clemensnäs som mycket starkt bortaslog Boden i dag med siffrorna 1-3. Det bir en tuff nöt att knäcka då Clemensnäs av traditionens makt altid är starka hemma i magnifika evenemangsarenan Kopparhallen. Dom har ett otroligt starkt hemmastöd då det alltsom oftast är ca 60 hysteriska fans på plats redan minuterna innan nedsläpp.
Haha skämt å sido då Clemensnäs inte är publiklaget nummer ett i div 1 hockeyn men svårslagna hemma i "Koppis" är dom dock alltid då dom brukar spela en riktig dump and chase hockey och utnyttja sina kroppar.

Vi ser framemot onsdagen och ska göra allt vi kan för att gå obesegrade mot Clemensnäs under grundserien, vinst där så har vi en riktigt bra chans att nypa fjärdeplatsen från Boden.

Skönt med trepoäng igen, det har vi inte varit bortskämda med under den senaste månaden!