Kapprustningens tid är kommen..


Det börjar röra på sig i div 1 Sverige då många lag nu börjar rusta upp inför allvaret, främst är det förstärkningar som värvas då dom flesta sportchefer/värvningsansvariga är nöjda med bredden på sina trupper.
Det kommer säkert hända en hel del under dagarna då spelet i allettan går i gång redan den 2 januari i två av dom tre serierna.
Det är bara den norra allettan som startar senare på grund av att det är färre lag i den, i dom norra serierna återstår det fortfarande några omgångar utav grundserien efter nyår.
I går blev det även klart att Visby/Roma tog den sista platsen till allettan i div 1 D efter att dom hemmabesegrat Trångsund medans Botkyrka helt otippat åkte på en förlust mot Skå på bortais.
I div 1 F så blev det Skövde och skrällgänget Kungälv som knep dom två sista platserna efter att båda lagen under gårdagen vann sina matcher, Olofström får sikta in sig  på att vinna fortsättningsserien och genom det gå in i playoff.

Nu några övergångar:

- Jimmy Blixt LN91 till Asplöven HC

Det blev i dag klart att meriterade Jimmy Blixt ansluter till gränsstaden under mellandagarna, debut kommer ske den 29/12 i träningsmötet mot Roki 79. Jimmy fick inför denna säsong inget nytt kontrakt med Björklöven och valde då att testa try-out lyckan i Bakersfield Condors som spelar i den nordamerikanska ligan ECHL.
En misslyckad try-out gjorde att han hamnade i LN91 där han gjort en fin höstsäsong med sin fräna och tuffa spelstil.
Asplövens sportchef Magnus Lehto kommenterar valet av Jimmy Blixt med orden "vi kände att vi ville förstärka med en stor och tuff forward" och då föll valet på nästan 100 kilo Blixt.
Något säger mig att det ännu inte är färdigvärvat för Haparandaklubben, en back lär stå högt upp på önskelistan och jag tror även det kommer ansluta någon forward till.

Möjligen Torneåfostrade forwarden Juha Silvander som är nästa man in?

- Mike Egener Norfolk Admirals (AHL) till  Vita Hästen

En storväxt Kanadensare blev Norrköpingsklubbens val när backsidan skulle förstärkas, rutin i massor då han har 175 matcher i AHL på erfarenhetskontot.
505 utvisningsminuter har han hunnit skrapa ihop på dessa och endast 14 poäng, så att det är en tuff och defensiv back råder det nog inga tvivel om.
I Mike får Örebros Gordie Dwyer något att bita i, skulle vara kul att se dom gå upp och dansa under någon av matcherna i allettan.
Men vilken status det är på Mike låter jag vara osagt då transatlanter oftast är chansartade värvningar, vill han se Europa eller ta Hästen upp i allsvenskan är den stora frågan?

- Stefan Sterner Borlänge till EV Zeltweg

Först Anders Löwdahl och nu Stefan Sterner, missen av allettan blev en hård smäll för dalaklubben. Medans Anders höll sig inom Sveriges gränser så ska Stefan testa lyckan och förmodligen även plånboken i den Österrikiska andraligan, en klubb där Kyösti Karjalainen och Greger Wälivaara firade stora triumfer för någon säsongs sedan.
Kul för Stefan som producerat bra med poäng i "ettan" genom åren, hoppas mustaschen följer med han på utlandsvistelsen.
Ni som har vägarna förbi eliteprospects tycker jag ska spana in Stefans statistik och hans magnifika foto där han uppvisar en otroligt stark och rejäl mustasch. Kommer spelet upp i samma nivå så har Stefan en otroligt intressant vårsäsong att se fram emot.

Till sist så har jag en fundering gällande elitserien, hur bra är den egentligen?
Champions league blev ett fiasko ur svensk synvinkel, hela fjolåret blev ett fiasko i svensk landslagshockey och årets landslagssäsong har inletts ännu sämre.
0-5 efter 2 perioder på hemmais mot Tjeckien är oacceptabelt, det enda som värmer är att Linus Omark återigen visar upp ett stort spel.

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: jaha...

Tror inte att elitserien håller så hög klass! Vi har tappat alldeles för många klass spelare till NHL och KHL!!!

Sedan så känns det som att elitserien har fel bedömningsnivå jämfört med internationell hockey!!

Håller du med??

2008-12-23 @ 20:20:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0