Inför Kalix!


Vi går in i en tuff vecka under denna eftermiddag då vi har fyra matcher att spela på endast sju dagar, mycket matcher är inget som hör till vanligheten i denna serie.
Det ska bli otroligt skönt att få en tuffare matchning då det är betydligt lättare att komma in i dom om dom ligger tätare, för min egen del så har jag otroliga problem när vi spelar match var tionde dag.

I dag så gästas vi utav Kalix, ett Kalix som har radat upp hedersamma förluster denna säsong och ligger just nu på en sistaplats. Men Kalix är ett lag som man måste ta på fullaste allvar trots att deras poängutdelning varit relativ skral, det är ett lag som jobbar otroligt hårt och just såna lag är alltid jobbiga att möta.

Dom har förlorat många tighta och jämna matcher och det beror nog en hel del på avsaknaden av rutin, trots det tycker jag Kalix har gått över förväntan då jag inte trodde dom skulle kunna bjuda upp i särskilt många matcher denna säsong.
Vi har haft stora problem i mötena med dom då vi har hamnat i deras tempo och deras sätt att spela och det är inte optimalt om man ska få en skön resa mot dom tre poängen.
Jag förväntar mig att vi även denna gång kommer få se ett vilt kämpande lag som kommer göra allt för att återigen få med sig en trepoängare hem.
Det kommer säkerligen bli en publikvänlig och svängig match där Kalix kommer checka direkt chansen finns, powerplay och boxplay spelet kommer bli nycklarna i denna match.

I Kalix så höjer jag återigen varningens finger för duon Johan Karlsson/Anders Vikman där Anders är hjärnan bakom det mesta i anfallsväg och där Johan oftast är slutstationen i anfallen.
Johan är en riktig sniper som tagit ett steg i utvecklingen i takt med det ansvaret som han får bära i moderklubben och under dom 5-6 senaste omgångarna så har äntligen även målen kommit.
Anders är speluppläggaren och puckhållaren som hellre passar än avslutar själv, han hade en helt magisk inledning på säsongen medans han kanske nu fullt förståeligt har mattats en aning.

För vår del så gjorde vi en otroligt fin förstahalva i senaste matchen mot Asplöven, den halvan är den som vi får försöka ta med oss in i eftermiddagens drabbning.
Problemet för vår del i mötena mot Kalix har väl varit att när vi för ovanlighetens skull får föra en match så har vi blivit lite väl överkonstruktiva och genom det bjudit på en hel del chanser bakåt.
Inte så konstigt att det blir så då det är fantastiskt roligt att få föra en match men vi måste samtidigt försöka komma ihåg att hockey spelas åt båda håll.
Vi är nu uppe på fem raka matcher utan seger så det känns som att det är dax att bryta den negativa trenden, känns iaf som att det är ett otroligt segersuget hemmalag som ställer upp för nedsläpp klockan 16.00.

Det som återstår att se är om Johan Tellström gör comeback i eftermiddagens match eller om vi får vänta ytterligare på Johans återkomst, vid 14 tiden så vet jag svaret.

En sista notering, kul för Marcus Hurtig att han i går fick elitseriedebutera med Skellefteå. Det blev väl inte mer än några få byten men kan inte vara helt fel att debuten sker i Scandinavium.
Noterade även att Marcus bytt bort sitt tonade visir mot ett vanligt, tonade visir är ju olagliga i svensk hockey.
Frågade domaren om det i första mötet vi hade mot Piteå, domaren sa då att Marcus hade dispens och det köpte jag då jag tänkte att han kanske lider av typ ljuskänslighet eller nåt sånt.
Men att spela elitseriehockey utan tonat visir går visst bra? Kanske är det bättre ljuskvalité i Scandinavium än i Tannens ishall?

Någon som har någon info angående Marcus och varför han bär ett tonat visir?

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: XXL

klart killen ska ha dispens i div.1, det är ju lasses son!!

2008-12-14 @ 16:33:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0