Dags för summering del 2


Då sitter man här igen julafton till trots, men efter god mat och en hel del julklappsöppning så kan det vara skönt att återigen tänka på lite hockey.
Som jag trodde så går dagens besöksantal mot en ny bottennotering och det är väl precis som det ska vara under julaftonen, tror inte ens Christer S har hittat sig hit i dag.
I dag har det då blivit dax för att summera lagets höst, en intressant uppgift att ta sig an då vi har överraskat dom flesta som tror sig har koll på denna serie.
Jag har själv blivit glatt överraskad över vad detta lag är kapabelt till, det var inget som jag direkt trodde när jag gjorde mina första träningspass i Tannens ishall.

Men den här truppen har för varje dag utvecklats till det positivare och dom unga killarna har under hösten tagit flera steg på sin utvecklingstrappa.
Det var en trupp som gick in i denna säsong med ett ganska så stukat självförtroende efter den miserabla debutsäsongen i div 1 spel då Lycksele och Göteborgs IK fick räknas in till dom två sämsta div 1 lagen under fjolåret.
Givetvis så saknades det en hel del vinnarkultur i omklädningsrummet och tron på oss själva var väl inte den största när vi klev in i denna säsong, även jag hade väl en hel del förutfattade meningar om laget som man hade kommit till.

Vi började säsongen med en suddenförlust borta mot tänkta slagpåsen Kalix och det var minst sagt inte den optimalaste starten man kunde tänka sig då denna trupp så fort som möjligt hade behövt en seger.
I matchen efter så går vi in och gör en helgjuten insats och vinner över ett relativt meriterat Clemensnäs och utav just den segern så växte vi flera klasser i mod och självförtroende.
Vi fortsatte på den inslagna vägen då vi spelade jämnt med både Piteå och Asplöven och just kvittona om att vi kunde spela jämnt mot dessa lag har haft en stor inverkan på truppen.
Tron på oss själva växte i takt med att resultaten kom och redan efter några omgångar så hade vi tagit fler poäng än under fjolårssäsongen, snacka om att tuppkammen började växa på dom som var med under fjolåret.

Tänkte här nedan lista det som varit bra och dåligt under säsongen:

+ Arbetsinsatsen ( vi har match efter match krigat hårdare än motståndarna och det är mycket tack vare den som vi har tagit så pass mycket poäng. Dom gånger vi har tummat på arbetsinsatsen så har vi även förlorat).

+ Gemenskapen ( Vi är en tight grupp som ställer upp för varandra i vått och torrt, det är laget och inte jaget som vinner matcher åt oss).

+ Defensiven ( Dom matcher som vi lyckats vinna eller ta poäng mot Kiruna, Asplöven och Piteå så har nyckeln varit ett tight och disciplinerat försvarsspel där alla offrat sig till max).

+ Målvaktsspelet ( Jimmy Lundberg utses här och nu till seriens mest värdefulla spelare då han i flertalet matcher har räddat poängen åt oss. Vi har spelat ett framgångsrikt försvarsspel och tryggheten och nyckeln i det sitter i målvaktsspelet. Dom matcher Jimmy haft en liten down så har vi även förlorat, så helt klart en målvakt som dom allsvenska klubbarna måste ha satt sin radar på).

+ Powerplaysspelet ( Lite otippat då defensiva lag brukar ha svårt i såna här kreativa situationer men tycker att vi har gjort det otroligt bra och satt en hel del puckar. Det kanske inte alla gånger ser så estetiskt och vackert ut men vi får in mycket puckar på mål och har killar som gärna offrar en tand för att få vara sist på pucken).

+ Coachen ( Utan Lars Molin så hade verksamheten i Lycksele SK fortfarande varit på landsbygdsnivå men genom att man kontrakterade "Molla" både för hockeygymnasium och a-lag inför fjolårssäsongen så fick man den trygga punkt som ett ungt lag och unga spelare behöver. "Molla" har rutin i massor, ställer höga krav och vet framförallt hur viktigt det är att bitarna runt laget fungerar, helt klart det viktigaste nyförvärvet Lycksele gjort på mycket länge).

- Fokuset ( När vi spelat bra en period eller en hel match så tappar vi ofta fokus på det som gjorde att vi spelade bra. Vi börjar hitta på egna saker och släpper vår gameplan, vi får helt enkelt lite vattenskalle. Det är dock fullt naturligt för ett ungt lag då fokus ofta kommer med rutinen. Även på träningar så måste vi bättra på vårt fokus då vi ibland är där bara för att vara där. Det är också fullt naturligt då vi har många heltidsarbetande som givetvis inte orkar vara på topp varje dag, dom är inga maskiner utan också människor).

- Kraven ( Vi är himla tight som grupp och kanske ibland för tight då vi har väldigt svårt att ställa krav på varandra. Det är något som vi kan utveckla, men samtidigt bättre att ha det gemytligt än att alla åker runt och gnäller på varandra. För dom unga killarna är det dock bra med lite krav då man i dom flesta fall utvecklas bättre genom att man ställer högre krav på varandra).

Som ni ser så är det betydligt fler plus än vad det är minus denna höst, självklart ska det vara så när vi gjort en succefylld säsong hittills.
Dom som var med under fjolåret och lag som vi mött säger att Lycksele är som dag och natt jämfört med förra säsongen, helt enligt föreningens linjer.
Kan vi nu bara hålla i det här spelet i dom sista omgångarna och sedemera ta med oss detta in i fortsättningsserien så kan jag nästan lova att vi har en rolig vår att se framemot.

Som jag skrev så är det laget som har vunnit matcherna åt oss och inte jaget då vi inte förfogar över några direkta stjärnor, men givetvis så finns det killar som stuckit ut även i vår trupp.

# Jimmy Lundberg ( Vilken höst denna sympatiska kille har gjort då han match efter match spelat på en ruskigt hög nivå, jag vill ju påstå att han är seriens bästa målvakt. Spelar med ett otroligt lugn och ett stort självförtroende, dessutom är han rolig att titta på då han är en rörlig och spektakulär målvakt).

# Mattias Ottosson ( Växt ut till en backgigant denna höst då han avväpnat motståndare efter motståndare med sin tuffa spelstil. Otroligt jobbig att möta då han trots sin storlek och långa räckvidd är ettrig som få. Han har dessutom varit otroligt stark i offensiven då han stått för 8 mål och 5 assist så här långt, ett stort föredöme med sin inställning).

# Markus Arvidsson ( Kaptenen som är ett oerhört föredöme genom sitt hårda jobb och det stora ansvar som han tar både på och utanför isen. Markus kan efter alla sina år i klubben minst sagt kallas "Mr Lycksele", kanske vår viktigaste lagmedlem då han har ett naturligt ledarskap och kan göra sina medspelare bättre. Har även denna höst producerat en hel del poäng från sin centerplats och vi ska göra allt vi kan för att övertala Markus att spela även nästa år).

Jag hade kunnat ha med alla namn på denna lista men fick begränsa mig till en kille på varje position och då föll lotten på killar som arbetat hårt och samtidigt fått utdelning för det hårda slitet.
Då har jag egentligen bara en sak kvar att göra och det är betygsätta lagets säsong, börjar väl med motiveringen.

" Ett på pappret inte alltför namnkunnigt lag med en bedrövlig fjolårssäsong gjorde att experterna redan innan seriestarten dömde ut oss, även jag var kritisk i min analys när jag fortfarande tillhörde Asplöven. Laget har under hösten visat att man kan komma otroligt långt med ett hårt jobb, ett stort hjärta och en stor ödmjukhet inför uppgifterna. Dessutom har dom flesta spelare tagit gigantiska kliv i sin utveckling under denna säsong och visat att man haft stor nytta av den tuffa fjolårssäsongen. Med den utvecklingen och det hårda jobbet som vi som lag lägger ner varenda matchkväll så kan inte betyget bli annat än 4 av 5."

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: 2

Rolig läsning! Bara att hålla samma disciplin i fortsättningsserien så kan det bli en lång säsong! :)

2008-12-24 @ 22:43:48
Postat av: PB,CB

God Jul Jimmy.

Alltid lika roligt att läsa din blogg.

2008-12-24 @ 23:04:58
Postat av: Mattias

Inte fan är lundberg seriens bästa målvakt, nu får du fan lugna ner dig

2008-12-25 @ 14:51:32
Postat av: greger

bra läsning mr stålnacke klart jimmy är seriens bästa målvakt. eller har du nått annat förslag?

2008-12-25 @ 15:05:54
Postat av: Jimmy

Mattias: Ta inte i så du spricker bara! Vem tycker du är bäst och på vilken plats rankar du Lundberg?



Greger: Svårt att jämföra Jimmy med Lindström, Ottosson och Alcén då dom målvakterna får helt andra matchbilder. Meritmässigt kanske Ottosson är bäst, Lindström är mest upphaussad och Alcén har mest talang men sett till vad målvakterna presterat hittills så har Jimmy gjort det minst lika bra om inte bättre än alla tre..

2008-12-25 @ 18:27:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0