Tornio IHC - Asplöven HC 2-5 (0-3, 0-1, 2-1)



Börjar med att gratulera Jarkko Pakisjärvi på 30 års dagen, Mr Asplöven fyller gubbe =)

Inte ofta man får äran att spela en träningsmatch inför nästan en fullsatt ishall och när till och med majoriteten av dessa var AHC fans så börjar man inse att det finns ett sug efter ishockey i Haparanda. Nog för att dom flesta har lika nära till ishallen i Torneå som till hemmaborgen Arena Polarica men i alla fall sällan en träningsmatch på våran nivå spelas inför så mkt folk.

Att det var första träningsmatchen för säsongen syntes väl en hel del i dag, många feltajmade bågar, många bortslagna pass och svårt att få in pucken.. Allt detta innefattas oftast i säsongens första match och dagens drabbning var inget undantag.
När vi dessutom har tränat riktigt riktigt hårt under veckan så kan man inte heller förvänta sig nåt ryskt klapp-klapp spel utan matchen i sig är mest till för att få känna på matchlika situationer.

Ska försöka mig på en sammanfattning..

Per 1:

Torneå börjar matchen riktigt bra, Urban Lahtis mannar spelade som att det var säsongens viktigaste match för deras del. Dom första 8 minuterna hade dom en hel del spel i power play och detta ledde fram till en hel del bra chanser utan resultat, det var mkt våran målvakt Timo Lindströms förtjänst att dom inte fick in ett ledningsmål.

Men efter att vi rett ut stormen så tog vi totalt över perioden, parkerade dom sista 12 minuterna i Torneås zon och fick även in tre puckar signerade Huhta, Kall och Omark.

Torneå spelade en riktig säckhockey i egen zon där dom låg tätt intill sin målbur med alla fem gubbar, det tillsammans med en liten rink gjorde att vi hade svårt att få in fler än tre puckar denna period, pucken tog allt som oftast på nåt ben eller nån klubba på vägen fram till mål.

Per 2:

Fortsatte tycker jag som den första slutade, vi parkerade i Torneås zon men vi hade svårt att få till det i avslutningarna. Vi hade mängder av bra chanser men endast en puck ramlade in, skulle varit några fler då vi hade otroligt många öppna lägen, bla jag själv missade öppet mål efter att Korhonen serverat mig en fin passning.

Även i denna period hade vi svårt att luckra upp deras försvar utan puckarna tog på allt utom där den ska ta, innanför målramen.
Österberg periodens enda målskytt..

Per 3:

En olycklig start där vi dom två första byterna släpper till två st 2 mot 1 lägen som Torneå skoningslöst utnyttjar och vips så var dom inne i matchen igen. Dom fick mycket energi i några minuter efter detta men när Turunen efter en fin passning av Oikarinen sätter femman så var saken klar.

I det stora hela så var denna period våran sämsta, mycket beroende på en tuff start som är svår att hämta sig i från..

Sammanfattning:

Man kan inte vänta sig några stordåd då det var första matchen för säsongen, vi har precis börjat träna in en del speldetaljer men ännu inte hunnit komma in på tex powerplay och boxplay.
Sett till det och att vi är inne i en tung träningsperiod så tycker jag att spelet i dom två första perioderna såg helt ok ut.
Man ska även komma i håg att Torneå spelade en ganska destruktiv hockey och alltid lättare att vara spelförstörande än spelförare.

För att luckra upp ett sånt försvar behöver man vara ganska så samspelta och av förståeliga skäl så är vi ju inte där än.
Men nu har vi fått komma in i matchningen och blir bara bättre och bättre ju mer matcher vi får i benen och den 19 sep kommer vi vara långt framme i våra förberedelser.

Så ni som inte tyckte det såg så ljust ut, snälla ha lite tålamod innan ni bedömer oss då det är mycket som är nytt och ska övas in för oss spelare.

Spelarbetygen hoppar jag över i dag då jag hade fullt upp med att koncentrera mig på mig själv =)

Min egen insats var väl ingen höjdare, bjöd ju inte direkt på några spektakulära grejer mer än att missa öppet mål men kände allt eftersom att tajming och såna saker började sitta en aning, men ännu en bra bit kvar till toppformen..

Men trots allt så vann vi i kväll och alla segrar räknas, även dom mindre vackra..Vinner hellre än förlorar en premiär, så det vi tar med oss inför fortsättningen är dom två första perioderna och vinnarkänslan..

Over and Out..

Kommentarer
Postat av: Caztie

Du har rätt, många trötta ben och huvuden trots stundtals total dominans, finns mycket hög potential i detta lag!



En trevlig första bekantskap var M. Purontakanen, wow säger jag, den killen höll mycket hög nivå, vilken härförare, stor, smidig, snabb och teknisk samt spelar med ett ständigt leende på läpparna, detta trots att han nog inte är speciellt max-tränad, om jag uttrycker mig försiktigt.

2008-08-21 @ 10:06:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0