Matchrapport AHC-Roki 79



Eftersom Hans Kenttä på Asplövens svenskafans sida har lämnat en mycket bra och utförlig rapport om kvällens match så gör jag själv bara en kortare analys och länkar er till Hans reportage.

http://www.svenskafans.com/hockeyzon/artikel.asp?id=250896 klicka här för Hans analys..

Ja då var säsongens första hemmamatch till ända, kul att se så pass mycket folk på plats i kväll, brukar vara svårt att locka folk till träningsmatcherna..

Tycker vi bjuder på en bra match i två perioder, men sista perioden glömmer vi och går vidare. Konstigt nog så är det svårt att hålla fokus i en match som är avgjord, borde på sätt och vis vara enklare att spela ut när man leder med ett par puckar.
Men hockeyn är väl en sån sport att om du ger lillfingret så tar motståndarna oftast hela handen, men kanske ändå bra att det blev som det blev. Vi har nog lärt oss i kväll att man aldrig kan slappna av och underskatta motståndarna, en bra lärdom att ta med sig in i seriespelet.

Vi såg piggare ut i kväll och det börjar synka lite bättre i det vi gör där ute, hade ett bättre flyt i spelet i dag och på så sätt drivs även tempot upp. Men är ju detta träningsmatcher är till för, att hitta sitt eget spel och få alla fem ute på banan att fungera samtidigt.
Om allt var 100 procent från dag ett så skulle man kunna hoppa över träningsmatcher och träningar och i stället sitta på nån skön liten ö och dricka lite gott vin tills serien börjar.
Men så enkel är ju inte denna sport, utan det är bara och nöta och nöta tills detaljerna sitter och just nu är vi en bit på väg men inte på långa vägar färdiga i våra förberedelser.

Det är som jag sagt tidigare att det är den 19 september som vi ska börja vara klara med våran uppbyggnad, det är då allt ska börja sitta och vi kväll efter kväll spelar så nära max vi bara kan komma..

"Vita femman" med Lundberg, Oikarinen, Waldehagen, Turunen och Purontakanen förtjänar en hel del rosor i kväll, våran bästa femma för kvällen.
Waldehagen gör i kväll sin klart bästa match i AHC tröjan, inte bara för dom 3 p han skrapade i hop utan även för det hårda jobbet han la ner..

Min egen insats är fortsatt under all kritik, jobbar och krigar på bra men händer absolut ingenting. Jag brukar inte göra bra försäsonger, denna verkar inte vara nåt undantag. Men man vill iaf ha ett svar på att nåt börjar hända. Men som dom säger, det är bara å kriga på och jobba hårt så lossnar det till slut.

Nya tag på söndag då hemmaborgen gästas av Luleås J-20 lag, kan förvänta oss en hel del bök och stök när vi gästas av unga hungriga killar.

I morgon tar vi ledigt från is och samlas i stället på badhuset i Torneå kl 12.00 för lite vattengympa med Valle, låter som lite mys men bara man nämner namnet Valle så inser man annat =)..

Vi vann i kväll, alltid härligt med seger och vi är fortsatt obesegrade på hemmais =)

Hörs i morgon, god natt på er ..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0