Marknadsföring..



Hittade en intressant artikel av Kirunas svenska fans skribent Fredrik Thorneus där han hade räknat på att om man värvade ett stort namn och på så sätt lyckades locka mer publik så skulle man i slutändan gå plus på värvningen..

Tycker att div 1 klubbarna i Sverige skulle våga sig på att värva nåt spektakulärt, men problemet är att hitta nån som vill komma och sen ska spelaren oxå lyckas dra till sig en större mängd åskådare..

Oftast är dom man hittar lite på väg neråt i karriären och den kräsna publiken som finns i hockey Sverige tänker direkt att han är slut.
Men om vi tittar på en spelare som är just nu uppe på tapetern, Brett Harkins. Han är väl inte direkt på toppen av sin karriär men samtidigt på en annan nivå än dom flesta andra div 1 spelare, han briljerade till exempel i powerplay även i kvalserien i vintras.
Tänk er då vad han kan göra mot till exempel Lycksele och Kalix, men den stora frågan är om han drar så mycket extra publik?

Det vet man ju inte förrän man värvat en spelare vad han kan ge i extra publik intäkter men samtidigt vet du ju inte om du går med vinst när du köper aktier heller..

Alla stora utgifter är oftast större chansningar än dom små, satsar man stort vinner man dock mer..

Jag tror att för att bli en stark förening så måste man ta en hel del risker, tror inte det hjälper att spara sig ur en till exempel ekonomisk situation utan tror att man måste satsa sig ur den, men krävs en större arbetsinsats bakom det..

Hittar man en riktig artist med ambitioner kvar med sitt hockeyspelande så tycker jag att man ska chansa och ta en sån värvning om man blir erbjuden någon sådan vill säga..

Därför jag tycker Magnus Lehto gör helt rätt, vad har han att förlora på alla dyra värvningar?
Visst, han kan köra föreningens ekonomi i botten om man inte lyckas ta sig uppåt,men då får man väl ta några mellanår innan man kan satsa igen..

Tycker man förlorar betydligt mer på att inte våga satsa, för har man gjort det så har man i alla fall försökt och kan på så sätt falla med flaggan i topp..

Denna kille hade jag velat se i AHC tröjan, kanske en aning gammal nu men en härlig legend =)



                               


                                                              

Kommentarer
Postat av: Christer S

Problemet ligger väl mest i att lirare som tex Brett, skulle bara dra mer publik i vissa matcher. Mot bottenlagen tex tror jag effekten är försumbar.

Annars är jag FÖR spektakulära värvningar som t.ex Jimmy S till legionen...

2008-08-07 @ 13:05:02
Postat av: PR Bossen

Tror inte en sådan värvning hjälper, i slutändan så är det resultaten/framgångarna som drar publik till matcherna!

2008-08-07 @ 19:04:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0