Piteå bygger vidare!


Efter att Piteå tappat två av sina stora stjärnor till Asplöven så såg det en aning mörkt ut för deras lagbygge, men nu är man återigen med på banan. Man har i dagarna lyckats förlänga kontrakten med både Fredrik Edlund och Johannes Westring, två spelare som kanske underpresterade en aning under fjolårssäsongen. Trots det så var man tongivande spelare i den norra ettan och man kommer säkerligen göra en betydligt bättre säsong denna gång då man genom förlusterna av Lundqvist och Lundberg förmodligen kommer att få ta mer ansvar.

Det står även klart att man nu lyckats knyta till sig både Lyckseles Johan Lindström och Ulricehamns Mattias Backman, den sistnämde är bördig från regionen då han har Arvidsjaur som moderklubb.

Att Mattias är en stor och stark back får man räkna med då han väger in på hela 101 kg fördelade på 199 cm. Räkna inte med några större offensiva konster från denne back då hans främsta egenskaper ligger i det offensiva spelet.

Johan har jag kamperat med under säsongens gång och har därför full koll på vad denna kille är kapabel till. Han säger själv att han inte hade någon supersäsong spelmässigt men var trots det bra med i poängproduktionen. En teknisk och klok spelare som alltid ligger rätt i banan, offensivt lagd men är trots det otroligt bra i boxplay. Kan han utveckla sitt fysiska spel och ta för sig mera ute på banan så ligger en framgångsrik karriär honom om fötterna, otroligt utvecklingsbar och redan nu en bra spelare med div 1 mått mätt.

Johans egna ord om övergången

" Det ska bli riktigt skoj och det känns som det ultimata steget i karriären"



I dag var det Asplövens tränare Freddy Lindfors som hörde av sig till mig och frågade lite om samma spelare som ordförande Magnus Lehto tidigare i veckan frågade om. Vi får nu se om det blir en värvning av denna spelskickliga och storväxta center, tror han skulle passa bra in i Freddys lagbygge.

Det har annars varit ganska lugnt med rykten om Asplöven, i går så fick jag dock reda på att dom har visat intresse för Kirunatrion Mikael Lasu, Joel Fredriksson och Joakim Fredriksson. Vad detta innebär och hur långt man kommit i diskussionerna med trion har jag däremot ingen större koll på, däremot så borde deras spelsätt passa bra in i Freddys sätt att spela hockey.

Over and Out!


Kommentarer
Postat av: Pat Quinn

Är det Anders Lövdal som Asplöven är intresserade av?

2009-05-07 @ 16:24:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0