Läget i lagen?


Hur ser det egentligen ut för lagen i div 1 A ? Jag tänkte att jag här nedan kör en kort genomgång av dom olika lagen, dom är inte skrivna i någon form av inbördes rangordning.

Asplöven

Att Asplöven blir bra även i år råder det ingen tvekan om, den stora frågan är dock hur bra dom kan bli. På målvaktssidan så är det Olofströmsförvärvet Henri Launonen som tar över förstaspaden, ett osäkert val då han inte direkt rosat marknaden under sin tid i den södra serien. På backsidan så har man fått in en av seriens bästa backar då Olov Lundqvist har anlänt och framåt har man fått behålla viktige Marcus Waldehagen och dessutom kryddat den offensiva besättningen med spelskicklige Piteåforwarden Anton Lundberg. Man är inte på långa vägar färdiga med sitt lagbygge men redan nu kan man slå fast vid att Asplöven blir att räkna med även i år. Allt annat än serieseger känns som en utopi, kanske lyckas man med konststycket att gå obesegrad grundserien i genom?

Boden

Man har en hel del bitar kvar att fylla i sitt lagbygge då man för tillfället endast står med ett fåtal namn klara, enda förstärkningen hittills är David Berglund som senast spelade i Kiruna. Man fick dock för någon vecka sedan klart med kontraktsförlängingar på den produktiva trion Jimmy Vågstedt, Martin Bränvall och Jens Enlund, det var otroligt viktiga påskrifter. Jag tror att Boden blir att räkna med och dom kommer definitivt att vara med och slåss om en plats till allettan, för att lyckas med det så måste man inom en snar framtid börja presentera en del bra nyförvärv.

Clemensnäs

Vad som händer och sker i denna förening verkar ingen veta, en stabil organisation lyser med sin frånvaro. Jag har skrivit det förut, Clemensnäs lever på lånad tid och får nog tyvärr denna säsong inrikta sig på att klara kontraktet. Bloggen tror dock att risken är stor att Kopparhallen är en div 2 hall efter denna säsong, förvånar mig dock inte om Clemensnäs kommer att bevisa motsatsen. Man är ständigt nederlagstippade men lyckas alltid resa sig på nio, hur många liv har man egentligen?

Kiruna

Det ser ut att bli en riktig mellansäsong uppe i gruvstaden då man i år får sänka sin lönebudget radikalt. Det har medfört att många spelare har och kommer att lämna, det känns otroligt tråkigt då man under dom senaste två åren har börjat bygga på något bra. Tyvärr så har föreningen gått i en rejäl fälla då man har haft på tok för höga spelarlöner, det slår nu tillbaka och man tappar allt som man har börjat bygga på. Kiruna kommer ändå att ta sig till allettan eftersom man får behålla duon Andreas Nyberg/ Joel Törmä, dom kan på egen hand spela sitt Kiruna till en topplacering. Bloggen väntar med spänning på att få se vilka nyförvärv man kommer att göra? Är Clemensnäsbacken Lars Örnberg en av dom mån tro?

Kalix

Trion Anders Vikman, Rickard Boudin och Johan Karlsson har varit prio ett att få behålla och man har redan skrivit fast två tredjedelar av trion. Det är bara en tidsfråga innan även snipern Johan Karlsson skriver nytt och då har man säkrat upp lagets ryggrad. Man har två intressanta nyförvärv i målvakten Tomi Haapaniemi och Mikael Österberg, tror båda kommer att bli otroligt nyttiga för det unga Kalixlaget. Man har även en del spelare på ingång och kan man få behålla det man vill behålla och krydda den truppen med ett par tre bra spelare så finns det goda möjligheter till att det kan bli en rolig säsong i Fururinken. Jag tror stenhårt på Kalix då man just nu är en av dom få trupper som ser starkare ut än under fjolåret, kan det räcka ända till allettan?

Lycksele

Det blir stora förändringar i Lyckseles trupp då ekonomin inte tillåter några större utsvävningar, man får helt enkelt satsa ungt och talangfullt. Förhoppningsvis så har man nu lyckats sy ihop ett samarbete med en närliggande klubb och det kan i förlängningen visa sig bli viktigt. Man lyckades under föregående vecka med konststycket att knyta upp målvakten Jimmy Lundberg ytterligare ett år, viktigt då Jimmy på egen hand kan vinna matcher åt laget. Jag tror att laget kommer att växa under säsongen och att vi får se ett tekniskt spelande Lycksele denna säsong.

Piteå

Piteå
drabbas inte lika hårt av finanskrisen då dom under dom senare åren inte haft någon större lönebudget, trots det så har man hängt med uppe i toppen. Man ser väl på förhand ut att försvagas en aning men det tror man alltid, vi får räkna med Piteå uppe i toppen i år igen. Lyckas man behålla backen Niklas Strandberg så ser det ljust ut då han nog får rankas som seriens bästa back. Man har gjort några intressanta unga nyförvärv där bloggen framförallt tror att Peter Rundblad kommer att tillföra mycket då han är en otroligt skicklig offensiv back. Man har dessutom kanske landets bästa div 1 målvakt i Markus Ottosson, som sagt så kommer det att bli en lång säsong i Piteå återigen.

Luleå Rebels

Man var redan under fjolåret div 1 mässiga, det visade man om inte annat upp i kvalet då man faktiskt hamnade före Lycksele när tabellen summerades. Man visade upp ett moget spel och kan man bygga vidare på det så kan det bli en intressant säsong ute i Sunderbyn. Man har hittills kryddat truppen med den comebackande teknikern Robert Nordberg och med skridskofantomen Pierre Berggren, det är två killar som kommer att lyfta truppen ytterligare. Man får dessutom behålla skicklige backen Petter Stålnacke, ska bli kul att se vad han kan göra på denna nivå. Räkna inte med att Luleå blir något strykgäng denna vinter, tror att dom kommer att överraska många.

Over and Out!


Kommentarer
Postat av: 2

Såg att kalix förlängt med johan Karlsson nu.. dom får ett hyffsat lag ändå.

2009-05-25 @ 15:22:55
Postat av: Anonym

vilka har lycksele samarbete med?

2009-05-25 @ 16:02:01
Postat av: EmilMalmberget

Tycker att bredden i våran Division 1 A här uppe har blivit bättre, Kul att Kalix ser ut att få en stark trupp!..

2009-05-25 @ 16:30:02
Postat av: a

lycksele har samarbete med pittsburgh. så förhoppningsvis får vi se sid och malkin i lyckseles ishall

2009-05-26 @ 11:09:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0