Div 1:s bästa arenor/hallar!


När skrivtorkan är total och när div 1 klubbarna sitter och väntar på räntorna man får av dom pengar man har på banken så finns det alltid en räddningsplanka att ta fram, listorna!
Livlinornas livlinor kan man kalla dom då dom går att göra i alla dess slag, i dag så tar vi fram en klassisk arenalista.

1 Telenor Arena Karlskrona

Det börjar bli tjatigt det här med att alltid ha Karlskrona på förstaplats, men man kan inte undgå fakta.  Karlskrona regerar vare sig det handlar om arena eller fystränare. Ett relativt nybyggt sportkomplex med en magnifik hockeyarena som det stora flaggskeppet, dessutom alltid festligt, folkligt och nästintill fullsatt.

2 Himmelstalundshallen Norrköping

Vita Hästens hemmaborg andas kultur och tradition, dessutom otroligt vacker trots ganska många år på nacken. Tyvärr så lyckas man sällan locka någon större publik till matcherna, skulle vara kul att se vad hallen går för om den är fullsatt.

3 LF Arena Piteå

Tyvärr allt som oftast folktom, själva arenan är värd ett bättre öde. Även denna är relativt nybyggd och har en mysig interiör, även ett extra plus till den snygga entrén. Som spelare så har den allt man kan önska sig. Bra värme, fint gym och stora och rymliga omklädningsrum. Helt klart en topparena, hade man lyckats locka folk till matcherna så hade vi återsett den på plats ett på denna lista.

4 Dackehallen Tingsryd

Även detta en klassisk arena som det sitter kultur och tradition i, absolut ingen toppmodern hall men traditionens makter väger tungt. En fullsatt Dackehall blir som en kokande gryta, som hemmaspelare måste det vara en fantastisk känsla att glida ut i hemmaborgen.

5 Lombiahallen Kiruna

En hall som måste med på en sån här lista trots att man ofta har svårt att uppskatta saker som man redan har. Jag har haft förmånen att få växa upp i detta hockeysamhälle och jag har också haft förmånen att från publikplats skildra klassiska händelser i denna legendariska hall. Hallen andas kultur och framgång, alla vi som var på plats den gången i gamla allsvenskan när Kiruna slog Boden vet vad jag talar om. Tyvärr så lyckas man inte nuförtiden uppnå den inramningen och den hatkärleken till sina motståndare, trots det så har man genom en hockeybar och diverse renoveringar lyckats fräscha upp hallen.

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: 2

Skåres hemmahall är inte så pjåkig heller :P Fast inramningen kanske inte är den bästa alltid...

2009-05-04 @ 14:54:50
Postat av: Anonym

vad har hänt runt ditt lag dom senaste veckorna? hört att det hänt en del.

2009-05-04 @ 16:01:26
Postat av: Anonym

Tannens ishall är ju riktigt läcker!! Riktigt fint gym oxå...

2009-05-04 @ 16:53:19
Postat av: Jocke

Faktum är Jimmy att den är inte så där jätte trevlig. Mycket betong och sterilt till tusen, men visst topp 5 ska den vara. Kallas förövrigt för telefonkiosken ( anknytningen till huvudsponsorn ) eller TAK ( Telenor Arena Karlskrona ) Som Karlskrona supporter så tycker jag däremot att Kristianstad IK:s arena är riktigt riktigt trevlig.



Dacke hallen må stå för hockeykultur och tradition ( vilket Wämö-hallen i Karlskrona också gjorde-numera ett rivningsobjekt ), men Dacke är en riktig islada som inte är bra som hall trots Tingsryds tappra men än ganska svaga försök till "facelift". Inte i närheten av topp 20 ens...

Postat av: Eson

Vars är Koppar hallen och tannens ishall på listan två klass hallar :O? Sen Malmbergets Ishall det är KULT! hahaha :D

2009-05-04 @ 17:56:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0