Det ser bra ut på en del håll!


Om man skummar igenom ettans alla trupper så kan man se en stor skillnad i hur många kontrakterade spelare lagen har, mann har helt enkelt hunnit olika långt i sina förberedelser. En annan aspekt av det hela är att eliteprospects kanske inte fått uppgifter om kontraktsförlängningar etc då många klubbar i just ettan emellanåt är otroligt dåliga på att marknadsföra sig och synas i pressen.

Att man redan nu nästan är klar med sitt lagbygge underlättar givetvis en hel del, då kan man lägga allt krut på att kanske hitta den där riktiga spetsspelaren som man vill krydda truppen med. Men bara för att man har många på kontrakt redan nu så innebär inte det att man även står sig starka till hösten, det handlar ändå i slutändan om vad man har för kvalité på truppen. Titta bara på hur Asplöven jobbar, man har nästan aldrig mer än 5-6 gubbar klara denna tid på året men har trots det tagit sig till allsvenskt kval under dom två senaste säsongerna.

I vissa trupper så tycker jag mig redan nu börja se åt vilket håll det är på väg, några klubbar har det faktiskt ganska gott ställt redan nu.

Tre klubbar som jag redan tidigare skrivit ser starka ut är givetvis Karlskrona, Tingsryd och Skövde, dom ordar jag inte desto mer om i detta inlägg. Tänkte däremot titta på några lag som man kan sätta lite skrällvarning på!

Borlänge

Målvaktssidan är intakt, två unga och utvecklingsbara målvakter som säkerligen tar ytterligare ett steg i vinter. Kan man signa upp spelskickliga backen Johannes Lundqvist och poängmaskinen Daniel Eklund så är stommen i princip intakt. Om Tingryds Anders Lövdahl vänder hemåt och man kan få in någon stabil back så kan det bära långt, ifjol räckte det till playoff. Backsidan är den som det måste sättas prio på när det gäller värvningar då den under fjolåret var en aning skakig, har dock redan nu fått in en stabil back i Hedemoras Joakim Norin.

Östersund

En ung trupp som man måste krydda med rutin, lyckas man med det så är man garanterat med och slåss om en playoffplats då både Kiruna och Piteå kommer att tappa i slagkraft. Om jag förstått det rätt så står nya hallen klar till hösten 2010, dom spelare som vill vara med om det måste prestera i år. Man har gjort en intressant värvning i Näldens Johan Jönsson, gäller att han fortsätter producera om drömmen om playoff ska leva.

Pantern

Redan nu har man 19 spelare på kontrakt, kan man krydda med någon toppspelare så ser det onekligen bra ut. Det ska bli kul att se vad Malmöförvärvet Jacob Gustafsson kan uträtta på denna nivå, bloggen tror på succé. Man har fått behålla viktige målvakten Oskar Alsenfelt som under fjolåret stod för en fantastisk säsong, allettan känns redan nu givet trots spel i landets bästa serie. Ja eller " lilla allsvenskan " som den så gärna vill kallas!

Skåre

Talangfabriken kommer att stå sig starka även i år, man har redan nu en trupp som kommer att vara med och slåss om dom främsta positionerna. Man kommer garanterat att få låna spelare av Färjestad under säsongen, bli inte förvånade om vi får se Skåre upprepa fjolårets succésäsong.

Tranås

Står sig alltid starka och vi lär garanterat återse dom i allettan. Får behålla viktiga kuggar som Johan Ström och Jonas Lund, otroligt viktigt att man inför denna säsong får behålla sina stomspelare.

Mjölby

Gjorde en hyfsad debutsäsong i ettan och lär bli ännu starkare i år, kanske kan man nu på allvar vara med och hota dom etablerade lagen. Det lär inte räcka till en framtida kvalserie men att vi återser dom i playoff känns inte alls omöjligt, kan man ta ett steg längre i år mån tro?

Det var lite uppdateringar om lag som inte tillhör den absoluta toppen men som garanterat kommer att vara med och slåss om playoffplatserna. Nu har jag inte tagit med lag som Vita Hästen och Enköping av den enkla anledning att trupperna just nu inte går att bedöma, självklart kommer dom att vara med långt framme även i år!

Over and Out!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0