B-ligor i Europa!


Det har kommit förfrågningar om att göra en lista på dom bästa ligorna i världen, det kan jag tyvärr inte bjuda på men kan försöka mig på att skriva lite om dom ligorna som div 1 spelare oftast åker till.

Tyskland div 3 ( Oberliga )

Kanske den mest attraktiva av Europas bakgårdsligor då den innehåller en hel del bra spelare, bland annat så spelade  trollkarlen och hockeyartisen Rob Hisey här under föregående säsong. Har fått uppfattningen om att det är en bra nivå på spelet och det märks också i lönekuvertet. En bra div 1 spelare kan tjäna upp emot 2000 euro netto i månaden och dessutom ingår alltid fritt boende och segerpremier ( kring 100 euro för en seger ).

Frankrike div 2 eller div 3

Här är standarden oerhört varierad, hamnar du i klubbar som Lyon eller Nice så vet du att du hamnat rätt. Där görs saker som det ska och du får även en bra träningskvalité säsongen igenom, div 2 serien håller faktiskt en skapligt bra klass. Pengarna kan variera men förutom fritt boende så kan du räkna med att få någonstans kring 600-1000 euro netto. Värt att notera är att man i Paris har betongsarger, se upp!

Holland

Nivån är inte särskilt hög men vissa klubbar håller bra standard, får ses mer som ett äventyr än en chans till utveckling. Pengarna är ungefär som i Frankrike och skulle tro att ligan håller samma klass som den lägre ligan där i Frankrike.

Belgien

Har haft otroligt många svenskar genom åren men standarden är allt annat än bra, fast du spelar i det överlägsna laget White Caps så tränar du endast fåtalet gånger i veckan och då på den exlusiva tiden 22-23. Nja, ska du till Belgien så får du absolut inte ha ambitionen att utvecklas men pengarna är likt ligorna i Holland och Frankrike.
Värt att notera härifrån är att Umeåsonen Andreas Lind har alla tiders poängrekord då han hostade in 104 poäng på sina 30 matcher!

Österrike div 2 ( Nationalliga )

Har fått för mig att detta är en bra liga att komma till, nivån är helt ok och det är bra beläggning på arenorna. Det är många rätt så hyfsade svenskar som spelat här genom åren och jag tror att pengarna är snäppet bättre än i till exempel Holland och Frankrike.

Italien div 2 ( A2 )

Även denna känns som en bra liga att åka till, nivån håller en ganska bra klass och jag tror att man får sig ett rejält fint äventyr. Får även här för mig att det är en skön liga att komma till och att den står sig helt i parentet med den i Österrike.

England div 2 ( EPIHL )

En bra liga som dock är lite småful, bra med pengar och det ingår ett pubbesök med fansen efter varje hemmamatch. Det står faktiskt så i alla kontrakt! Skapligt med publik och intresset är väl hyfsat, man får dock leva i en osäker tillvaro då alla spelare under kontrakt kan sparkas. Klubben har två veckors uppsägningstid med spelarna och det medför såklart en osäker marknad.

Det var lite om ligorna ute i Europa, har man mer funderingar och frågor kring detta ämne så tycker jag att ni ska vända er till Haparandasonen Sebastian Lukin. "Sebbe" har spelat i ligor som man inte ens tror finns, på meritkontot finns bland annat spel i den Turkiska cupen?!

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Anonym

intressant läsning

2009-05-11 @ 15:18:39
Postat av: EK

grymt intressant läsning!

2009-05-12 @ 21:40:21
Postat av: Ishockey.no

Bör tilläggas.. Rumänien.. Trodde de var århundrades B-liga känner personligen en som haft 10 000 E i månaden. Holländska ligan är nog på uppgång .. Betydligt bättre pröjs än franska, Paul Vincent fd Rosenborg drog in en rejäj hacka där. Dessvärre påverkar nog finanskrisen d flesta ligor från svenska div 1 till Turkiska ligan.. där man i vissa lag har haft bättre pröjs än franska div 1. Kunglig blogg stiffen=)

2009-05-12 @ 22:57:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0