Ytterligare en pinsamhet av förbundet!


Blev fundersam när "Fredrik" skrev en kommentar om att det inte stod någonstans i bestämmelserna om att lag från samma serie inte kunde mötas, några samtal senare så har jag dock fått svar på tal.

Det stod faktiskt att "lag från samma serie kan ej mötas" i bestämmelserna ända tills hockeyförbundets extra insatta styrelsemöte under gårdagskvällen, då bestämde man sig helt sonika för att plocka bort detta.
Vilket skämt hela denna soppa har blivit, man har nu lärt sig att svensk hockey inte alls sköts så exemplariskt som man alltid har trott. Det är ändå ett playoff till kvalserien mot allsvenskan som vi pratar om, alltså just den allsvenska som det tv-sänds matcher ifrån varje vecka. Man kanske tycker som så att ett div 1 playoff kan man väl göra som man vill med då det är elitserien och allsvenskan som är förbundets verkliga flaggskepp.
Men i ärlighetens namn så har många div 1 klubbar större budgetar än många allsvenska lag om man bortser resekostnaderna, tex så har Asplöven en lönebudget som Huddingespelarna knappt kan räkna till. I Örebro sitter ordförande Mikael Fahlander och satsar år efter år, hur kul är det egentligen för han då han ser att det enda hans pengar leder till är en fiaskobetonad "lottning". Visst att han sitter och leker med Örebro på samma sätt som vi spelar något hockeymanager spel på datorn, visst att han är ekonomiskt oberoende och visst att han har en kaxig attityd utåt. Men i hans fall handlar det om ett stort satsat eget kapital, kan man inte då förvänta sig att man åtminstone ska vara säker på att regelverket följs?

Nåväl, nu är det väl bara att glömma det här och blicka framåt mot det som komma skall. Det blev trots allt en rättelse i "lottningen" då Enköping och Örebro fick mötas, det om något har varit glasklart sen allra första början. Kul att förbundet iaf i den frågan tog sitt förnuft till fånga, kul även för alla Örebro supporters som sedan länge bokat in sin resa till Enköping och Bachohallen. Kul är det även för bloggen då jag förmodligen kommer ha min kusin på plats, han kommer då få den angenäma uppgiften att lämna en matchrapport under lördagskvällen. Den kommer antagligen vara en aning färgad då jag redan nu vet att Örebro kommer att ha spelat ut Enköping efter noterna men en otrolig målvakt, dålig is, risig hall och att Enköping hade förskräckligt fula tröjor kommer vara några av bortförklaringarna om Örebro skulle förlora.

- För er som undrar så kan jag meddela att förbundet gick in och betalade Asplövens flygbiljetter som skulle ta dom till Stockholm för vidare transport till antingen Nyköping eller Karlstad. Fast är SAS lika pålitliga som hockeyförbundet så kanske dom hade gått in för landning på Kastrup eller JFK, regler är tydligen inte till för att följas!

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: ytrewq

Hela denna cirkus är bara mygel på hög nivå! Dags o avgå hela styrelsen i förbundet! dom rättar ett fel med att göra fel igen och ännu går o ändrar dokument som är datumstämplade utan att sätta nya besluts datum på dom? hur kan dom gå göra så?

2009-03-04 @ 15:01:29
Postat av: Krille

Jimmy: Maila mig så skall jag bifoga det dokument som nu verkar vara borta så kan du publisera skillnaden från orginalet till det som är aktuellt. Förbundet gick alltså in och ändrade bestämmelserna.

2009-03-04 @ 18:45:24
Postat av: ulf lindroth

Prata om att bli blåst, nästan att få se Asplöven på hemmaplan, sörjande pappa.

2009-03-04 @ 20:53:35
Postat av: Anonym

Jag har letat och det finns två olika dokument med seriebestämmelser på hockeyförbundets hemsida:



Om man tittar på den här sidan: http://www.swehockey.se/regsyd/t2.asp?p=713071 (Hockey Region Syd) så finns en länk till "Seriebestämmelser div 1 2008-2009". I de bestämmelserna står mycket riktigt att man inte kan lottas mot lag från samma serie och att sämsta tvåan ska vara med i lottdragningen, precis som första lottningen gick till.



Men tittar man här: http://www.swehockey.se/t2.asp?p=1414837 (Hockeyförbundets huvudsida) så finns en länk till "Seriebestämmelser för säsongen 2008/2009". I de här bestämmelserna står inte detta alls... Förbundet framstår som än mer förvirrade.



Jag har tittat i detta andra dokument tidigare under säsongen också och såvitt jag kan minnas har inte den texten ändrats... Men jag kan naturligtvis ha fel.

2009-03-05 @ 10:20:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0