Vart är glädjen killar?


Jag hade väl egentligen inga större förväntningar på dagens drabbning mellan Asplöven och Valbo i för dagen riktigt kylslagna Arena Polarica. Det var två lag som hittills kammat noll i årets kvalserie, inte direkt dom bästa förutsättningarna för att få se ett spel fyllt av självförtroende.

Men har man rest 40 mil enkel väg så är väl det minsta man kan begära att spelarna visar upp en passion, en stor dos energi och framförallt glädje till det man håller på med? Nu hade jag den stora förmånen att få komma in gratis denna dag, 120 kr är annars en fantastisk summa om man ser till vad man för tillfället får för pengarna. Jag älskar denna sport utöver det vanliga och jag brukar oftast kunna njuta av sporten oavsett nivå, i dag så började jag dock fundera på detta inlägg redan tidigt i den första perioden. Inte för att kvalitén var nämnvärt låg utan mer för att en match av denna karaktär helt kan sakna känslor och glädje.

Det är trots allt kval till en högre division och seger i dag skulle åtminstone hålla drömmen vid liv, då får man åtminstone försöka bli lite glad när man ser att pucken går i mål.

Asplöven vinner dagens match med dom klara siffrorna 4-0, siffrorna känns kanske en aning missvisande då Valbo skapade en hel del klara chanser. Att göra mål är vad denna sport i slutändan handlar om, det gjorde Asplöven bättre än Valbo denna eftermiddag.

Precis som jag förutspådde så var Valbo bra sina omställningar och hade ett idérikt anfallsspel anförda av förstakedjan med 2 x Lindström och en lurig Jacob Blomqvist. Defensiven var som väntat väldigt instabil, man hängde helt enkelt inte riktigt med dom gånger hemmalaget hade lust för att anfalla. Man saknade i dag viktiga backen Fredrik Stefansson och i hans frånvaro så blir det aningen tunnt, nu tog forne Asplövenspelaren Henrik Andersson ett stort ansvar denna eftermiddag. Min forne lagkamrat Alexander Olsson gjorde en helt ok insats, skapade en del farligheter och var som alltid väldigt hal i kampsituationerna.

För Asplövens del så har formationen med Juha-Matti Yli-Junnila, Marcus Waldehagen och framförallt trollgubben Jarkko Oikarinen verkligen prickat in formtoppen. Man var glödheta denna eftermiddag och låg bakom 3 av dom 4 målen. Just nämnde Waldehagen är en av dom killarna som får väldigt få rubriker i årets trupp, man ack vilket jobb han lägger ner. Tack vare att han alltid ger sitt yttersta så får han ofta slå in dom lösa puckarna, kanske inte syns nämnvärt i spelet men är otroligt giftig framför motståndarnas målbur. Skulle även vilja creditera två verkliga doldisar denna eftermiddag då både Jonatan Lindroth och Andreas Löf gjorde starka insatser. Andreas har i takt med självförtroendet kommit igång under senare delen av säsongen medans Jonatan alltid står för otroliga arbetsinsatser. Mannen för dagen var annars helt klart målvakten Timo Lindström, otroligt stabil och släppte väldigt få returer. Utan en storspelande Timo i målet så hade denna match blivit av en helt annan utgång, tur då för Asplöven att även målvaktsspelet räknas in i matchresultatet.

Annars så kan det meddelas att det fanns absolut ingenting som tydde på kvalspel i Arena Polarica, dåligt med publik och knappt en tillstymmelse till känslor varken från publik eller spelare. Ett tydligt tecken på hur ett lag mår brukar vara att titta in den glädje som utspelar sig efter ett mål, ska man tolka utifrån det så blir dom sista veckorna denna säsong otroligt långa för dom flesta utav spelarna.

Sätter man ett friläge ribba in eller ett handledsskott i powerplay så måste man väl åtminstone kosta på sig ett leende?

Under tisdagens match så vill jag känna kvalstämningen och glädjen i kroppen, ni kan väl åtminstone försöka att tillfredställa mig?

Första segern är i hamn i detta kval, visst kommer nummer två redan på tisdag?

- Örebro ångar på, i dag bortaslog man hemmastarka Nybro med siffrorna 1-2.

- Huddinge fortsätter också visa klass, i dag vände man under den sista perioden ett 0-1 underläge till seger med 3-1. Synd för Tingsryd, man hade behövt denna seger.

- Genom dagens omgång så gjorde Örebro och Huddinge ett ryck, det ska mycket till om vi inte ser något av dessa lag i den allsvenska kostymen till hösten.

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag håller fullständigt med dej....hoppas verkligen spelglädjen kommer tillbaka till nästa match...snälla...snälla...

2009-03-22 @ 20:24:46
Postat av: mm..

hoppas på att även stämningen i hallen blir bättre imorgon, härligare det. =) du råkar förresten inte ha en aning om vad Stanislavs intro låt heter?

2009-03-23 @ 09:01:53
Postat av: Jimmy

MM: Tror låtarna är enligt följande:



Lindström: WASP - Wild child



Kall: Nech boze da - Slovakiens landlagslåt



Vikeväinen: Clawfinger's - Biggest & the Best.



Pakisjärvi: ACDC - Rock 'N Roll Train



Omark: Brother Firetribe - I am rock



Lindlöf: Mims - This is why im hot - DJ Nilo

2009-03-23 @ 11:41:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0