Man fick åtminstone spräcka nollan!


Det ville sig inte i kväll heller för Asplövens del då man på hemmais återigen gick på en mina, en dålig första period släckte hoppet för det desarmerade hemmalaget. Skador, sjukdomar och avstängningarna är just nu en av anledningarna till att man inte kan bjuda upp till motstånd, återigen så visar det sig att en bred trupp är ett måste i täta och intensiva matchperioder.

Kvällens resultat i den allsvenska kvalserien:

Asplöven-Huddinge 1-4
Tingsryd-Nybro 4-2
Örebro-Valbo 6-2

- Örebro ångar på, tredje raka segern blev i kväll ett faktum. Då ska man ändå tänka på att stjärnduon Almqvist/Kuusisto gick poänglösa, det visar att man har ett bra djup i sin trupp.

- Nybro gick återigen på en bortaförlust, är det artonde eller nittonde i rad denna säsong? Hur kan man vara så bekväma på hemmais och sen inte få bortaspelet att fungera överhuvudtaget?

- Räknar med att det var fullsatt i Dackehallen i kväll då det var Smålandsderby, starkt av Tingsryd att besegra Nybro!

- Tingsryd har ett himla djup i sin trupp, men det kan väl inte hålla utan toppar?

- Valbo och Asplöven verkar vara underlägsna, blir dom enda poängen dom tar endast mot varandra?

Tabellen efter 3 omgångar:

1 Örebro 8 p +7
2 Huddinge 7 p +4
3 Tingsryd 6 p +8
4 Nybro 6 p +8
5 Valbo 0 p -8
6 Asplöven 0 p -19

Det ska bli intressant att följa Asplöven på plats under dom närmsta två matcherna, Valbo ska dom bara slå och visst ska dom även kunna jävlas med Örebro!

Almtuna värvar tvillingarna Berlin från Tierp, varför?

Så här säger dom på sin hemsida iaf:

"Vi har studerat dem i seriespelet men de har även varit och provtränat med oss under säsongen. Vi är nöjda med det vi har sett och tror att de kan passa in i vår trupp på ett bra sätt. Det är extra kul att vi får in två skickliga spelare från distriktet också, säger Martin Öhrstedt"

Hm, jag blir konfunderad då jag själv inte tror att dom två är dom rätta karaktärerna för Jonas Rönnqvist att jobba med. Visst, dom gjorde 70 respektive 69 poäng i år. Det är minst sagt imponerande, tror dock inte att dom kommer passa in i spelsättet. Jonas vill spela en riktig energihockey där det går ut på att stressa motståndarna till misstag, tror inte att dessa två killar har fysiken till det. Dom är otroligt bra från röd och framåt men kan inte se att tvillingarna åker runt och jagar livet ur motståndarna.

Här varnar jag för flopp, innan oktober månad är slut så återser vi dom i Vegahallen i Tierp!

Kom i håg vart ni läste det först!

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Anonym

hur vågdu snacka så där om oss?

2009-03-19 @ 21:50:15
Postat av: Jimmy

Anonym: Om du menar tvillingarna Berlin så är dom gudabenåvade hockeyspelare när dom får spela sin hockey..Vad jag sett av Almtuna och Jonas Rönnqvists sätt att leda laget så tror jag helt enkelt inte att dom passar in. Jag tror dom blir lite kvävda av det spelsystem som Almtuna använder sig av, men låter man dom spela sin typ av hockey så kommer dom givetvis bli en tillgång..



Man måste låta två sjuttiopoängskillar få spela den hockey som dom trivs med helt enkelt!



Därför floppvarnar jag, tror inte klubben kommer låta dom spela det spel som dom är mästerliga på..

2009-03-19 @ 22:53:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0