Lycksele-Rosvik 6-2 ( 2-0, 1-1, 3-1 )


Vet inte om det är glädje eller lättnad som man nu känner, jobbet är gjort och Lycksele SK är kvar i div 1 även nästa år. Med den säsong som vi har gjort så känns det så här i efterhand grymt att vi var var tvunga att sätta oss i denna situation, samtidigt så var detta ett härligt avslut på en intressant säsong. Nu väntar det trots allt en avslutningsmatch mot Luleå Rebels på bortais, den handlar dock mer om att avsluta den kvalserie som vi har påbörjat.

Matchen i sig är inte så mycket att orda om, vi förde den från början till slut. Trots vårt massiva spelövertag så stod det trots allt bara 3-2 med tretton minuter kvar att spela, som så många gånger förr i denna kvalserie så höll vår ineffektivitet på att spela oss ett rejält spratt. Om hockey i vanliga fall är en ganska orättvis sport så visade den sig i kväll vara hur rättvis som helst då vi under den återstående matchtiden kunde glida i från till slutresultatet 6-2.

Vi har visat trots plumpen i Piteå att steget från div 2 till div 1 här uppe är gigantiskt stort, lika stort som det är för div 1 lagen från vår serie att mäta sig med dom övriga div 1 lagen i Sverige. Jag tycker personligen att det börjar vara dax att förändra ishockeyn uppe i norr då vi år efter år tappar mark mot övriga Sverige, givetvis har det mycket att göra med befolkning och avstånd. Genom det så ges vi inte samma förutsättningar till att lyckas, tycker ändå att vi åtminstone kan försöka.

Den utvecklingen vi har haft under säsongen är makalös, när jag anslöt till laget i september så frågade jag mig själv vad jag egentligen gett mig in på. När man nu summerar säsongen så har vi tagit poäng mot dom tre lagen som gick till allettan och har plusstatistik på nästan alla dom övriga lagen ( Boden har vi verkligen minus på). Stor del till denna framgång har givetvis vår målvakt Jimmy Lundberg som stått för en alldeles briljant säsong, men samtidigt så räknas även en målvakt in till laget och vi har verkligen spelat efter dom resurser som vi har blivit tilldelade.

På söndag får vi för första gången denna säsong spela helt utan press, det ska bli en fantastisk rolig och trevlig upplevelse. Vi har under säsongens gång levt med en otrolig press inför varje sketen omgång, nu är det äntligen dax för oss att få spela ut och njuta av denna sport.

Nästan hela laget samlades efter matchen på den lokala restaurangen Knutèn, ett matställe som vi har ätit på innan hemmamatcherna och även en stor del av bortamatcherna. Vi drack några pilsner och njöt av den säkrade existensen, det var vi minst sagt värda efter denna säsong.

Återkommer med mer info i morgon, förhoppningsvis kan jag då publicera några bilder från den härliga "existensfesten"!

- För Asplövens del så blev det verkligen ett uppvaknande i kväll då man förlorade mot Tingsryd på bortais med siffrorna 8-0, välkommen till svensk div 1 ishockey!

- Nybro fortsätter att vinna hemma även i kvalserien, 5-3 mot tippade jumbon Valbo imponerar dock inte!

- Örebro tog en meriterande seger på bortais mot topptippade Huddinge, 2-3 efter sudden skrevs segersiffrorna till efter att notoriske målskytten Jonas Almqvist avgjort!

Over and Out!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0