Lycksele-Luleå Rebels 3-0 ( 1-0, 1-0, 1-0 )


Skönt är bara förnamnet då vi under den senaste tiden radat upp förlust efter förlust, skönt att vi även hittade tillbaka till det spel som vi ska spela. Frånsett sista tio minuterna i den andra perioden så ägde vi denna match fullständigt enligt min mening, det var inte många målchanser som dom lyckades skapa denna eftermiddag.

I eftermiddag fick vi ut allt det vi har pratat om, vi jobbar hårt i båda vägarna och har med oss tre man hem när motståndarna vänder spelet. När vi spelar på detta sätt så är vi svårslagna, det är just det här spelet som gjorde att vi slog lag som Kiruna, Asplöven och Piteå i grundserien. Givetvis är vi inte lika defensiva och tighta hemåt under en sån här match då det ändå är vi som får föra spelet och det är ändå vi som hamnar djupt ner i deras zon. Mot lag som Kiruna, Piteå och Asplöven så lever vi mycket på kontringar medans vi i en sån här match får ligga och snurra mycket i motståndarnas zon, i dag så lyckades vi dock vara disciplinerade och behålla vår tredjegubbe högt upp i anfallszonen.

Det finns ändå ännu mycket att jobba på då vi släpper lite för många 2 mot 1 och 3 mot 2 situationer emot oss, dessutom så måste vi försöka att hålla oss till vår gameplan under matchens alla 60 minuter. Under dom sista tio minuterna i andra perioden så faller vi återigen tillbaka i gamla synder då vi tappar puckar på offensiva blå, blir stillastående i den egna zonen och där vi svänger undan från situationerna i stället för att gå in rejält med kroppen. I dag så höll återigen vår ineffektivitet att spela oss ett spratt, vi sköt och sköt men deras målvakt var bra med på det mesta. Så länge motståndarna är med i matchen siffermässigt så spelar det egentligen ingen roll hur spelet under matchen har sett ut. Får dom in en puck när vi leder med 2-0 så är det helt plötsligt rejäl match igen, just avsluten är också något som vi kan förbättra. Nu ska Luleå keeper ha en stor elogé för sin match i dag, han var riktigt riktigt bra.

Men en dag som denna så ska jag inte gnälla, vi tar en efterlängtad tre poängare och är i allra högsta grad med i slaget om div 1 platserna.
Luleå spelade ett spel som vi är mer vana vid, dom spelade strukturerat och mer som div 1 lagen spelar. Rosvik jagade betydligt mer och kom lite överallt med sina gubbar, mer juniorhockey över det hela. Luleå hade svårt att skapa klara målchanser men var relativt tighta i den egna zonen, hemma i deras hall så kommer dom förmodligen vara betydligt starkare och få ut betydligt mer av det spel som dom ändå har i sig. Eftersom jag inte sett dom spela denna säsong så kan jag inte svara på vilken nivå dom i dag kom upp till, kanske är dom själva inte alls nöjda min deras insats?

Vi har nu fått känna på både Rosvik och Luleå, det man kan slå fast är att det i denna kvalserie inte blir någon enkel resa. Gör inte vi jobbet till 100 % så förlorar vi mot dom flesta lagen, spelar vi som i dag så blir vi däremot otroligt svårslagna.

Kul att vår målvakt Jimmy Lundberg äntligen fick hålla nollan, faktiskt hans första på seniornivå. Med hans säsong i bagaget så var han mer än väl värd denna, kul att den kom i en så här pass viktig match dessutom.

Johan Tellström börjar komma in i grejorna, i dagens match så var han otroligt nyttig för oss. Han vann i stort sett alla tekningar, han dödade mycket tid i boxplay och stod dessutom för 2 assistpoäng. En bra dag på jobbet med andra ord då man ska betänka att detta endast var hans andra match denna säsong, han skapar ett skönt lugn i spelet när han får pucken.

Min egen insats är tro det eller ej bra i dag, bortsett från några idiotiska passningar på offensiva blå så var det en bra dag på jobbet. Jag fick med mig både mål och en billig assist från matchen, målet var något så ovanligt som ett direktskott från min sida. Jag är väl inte känd för att ha världens hårdaste skott men tydligen så räckte det i dag, blev själv förvånad då jag faktiskt fick på en skaplig träff. Alltid kul att göra mål men samtidigt är det denna tid på året bara segrar som räknas, men det är klart att självförtroendet får sig en boost och genom det så blir man också nyttigare för laget.

Nu ska vi försöka rida vidare på denna seger då det på fredag är dax för revansch från vår sida, vi tar då emot Rosvik i hemmahallen. Det var otroligt skönt med en seger i dag, kändes verkligen som att det var detta vi behövde. Dessutom så fungerade spelet bättre än på mycket länge, det var ett skönt kvitto att få för oss.

Äntligen så får man glädjas åt tre poäng igen, härligt krig i dag boys!

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Hockeyfan

Du har inga målskyttar mer än dig själv då?;)

2009-03-08 @ 20:47:54
Postat av: Jimmy

Hockeyfan: Va? Du får utveckla, är trögfattad emellanåt =)

2009-03-08 @ 20:55:26
Postat av: Adam #9

Tjena Jimmy ! Om LSK åker ner i 2:an (vilket dom inte gör) kommer du att stanna i laget elr lämna ?? OM

2009-03-08 @ 20:57:08
Postat av: Jimmy

Adam #9: Vi åker inte ur!

2009-03-08 @ 21:02:17
Postat av: hockeyfan

blev lite tjorvigt att mig där =)



men, vilka gjorde mål i eran match förutom du själv? =)

2009-03-08 @ 23:13:39
Postat av: Anonym

hockeyfan: jag som är trög, du får ursäkta..



1-0 Fredrik Tapani PP1(Tellström,Stålnacke)

2-0 Jimmy Stålnacke PP2 (Ottosson,Tellström)

3-0 Mattias Ottosson mål i tom bur

2009-03-08 @ 23:25:03
Postat av: mrkuk

YESYESYESYESSSS

2009-03-09 @ 00:55:37
Postat av: hockeyfan

var det en stänkare i krysset från #14? =)

2009-03-09 @ 02:32:07
Postat av: Odeblom

Hur gick det för Rundblad som jag tacklade i matchen i Piteå?



/ Odeblom Rosvik

2009-03-09 @ 11:15:03
Postat av: info

rundblad skadade knäet illa och kommer inte spela något mer iår

2009-03-09 @ 11:31:27
Postat av: Jimmy

Odeblom: Osäker status på Rundblad i dagsläget, kom inte till spel i går iaf..

Men tror och hoppas att han är spelklar till helgens matcher..

Då ses vi på fredag igen, förhoppningsvis är det er tur att gå lottlösa då =)

2009-03-09 @ 12:12:24
Postat av: kfr

Grattis!

Nu visade ni vad ni egentligen kan!!!!

Fortsätt!!!!



2009-03-09 @ 12:23:25
Postat av: Rundblad

Enligt EP väger du 77 kg Odeblom, stämmer det? du kändes tyngre!



Sen vet jag inte vem "info" är men det rör sig iaf inte om någon knäskada utan om en lårkaka, förhoppningsvis kan jag spela i helgen.

2009-03-09 @ 12:33:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0