Inför Rosvik!


Då har vi kommit fram till säsongens sista hemmamatch, är även den tredje matchen av fyra i denna tighta kvalserie. Det börjar verkligen dra i hop sig nu, vid vinst i morgon så är div 1 existensen och vår heder räddad. Vid förlust så väntar en nervpirrande slutomgång uppe i Luleå, det tror jag varken vi eller Rebels vill vara med om.

Vi inledde kvalspelet på bortaplan mot just Rosvik, den matchen blev inte alls som vi hade tänkt oss. Antingen så var det underskattning från vår sida eller det faktumet att vi inte hade spelat match på tre veckor som gjorde att vi plumpade rejält, Rosvik vann mycket rättvist med siffrorna 3-2. Eller rättvist och rättvist, i den andra perioden skapade vi nog med chanser för att kunna dra i från och döda matchen. Men ett bra målvaktsspel och ett ineffektivt bortalag gjorde att Rosvik kunde hålla undan, i slutändan handlar hockey om att göra fler mål än motståndarna. I tredje perioden så var det Rosvik som skapade dom bästa chanserna och till slut så kunde hårdskjutande Dan Johansson skjuta hem dom tre poängen för hemmalaget.

Rosvik spelade en rolig hockey där dom checkade väldigt hårt med tre man och var väldigt snabba på att ställa om spelet, just dom bitarna var det som avgjorde till deras fördel. Vi blev nog en aning chockade över deras höga press och det medförde att vi blev stressade och slog puckar till höger och vänster i uppspelsfasen. Vi gjorde även en hel del juniormisstag vill jag minnas, tappade gubbar på tekningar och fick inte med oss tredje gubben hem i det defensiva jobbet. Såna saker straffar sig oavsett motstånd och till matchen i söndags så hade vi dragit lärdom av våra misstag.

Kan vi bara spela vårdat i uppspelsfasen och vara tighta i mittzonen så är mycket vunnet, om vi dessutom lägger till det hårda jobbet så är vi otroligt svårslagna i vår hemmahall. Vi lär ha en betydligt större respekt för Rosvik denna gång och vi kommer beträda isen med en stor ödmjukhet inför uppgiften. Alla vet nu vad det handlar om, det är säsongens viktigaste match som vi står inför. Det är då lätt att man blir lite för nervös och att då spelet låser sig, kan vi bara våga vinna så ökar vi chansen markant till att just vinna.

Jag ser verkligen fram emot denna drabbning, kan garantera att det är revanschsuget Lycksele som ställer upp för nedsläpp. Vi ska göra allt vi bara kan för att säkra existensen redan i morgon, alltid skönast att göra det i den egna hemmahallen.

Nu kör vi boys, lika bra krig som i söndags!

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Anonym

lycka till!

2009-03-13 @ 15:37:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0