I dag tror jag det blir vinst!


Solen skiner och temperaturen ligger kring nollstrecket, det är med andra ord en alldeles strålande vårdag här i Haparanda. Förhoppningsvis så kommer stadens stolta iskrigare denna eftermiddag upp i en nivå som liknar plusgrader då man äntligen kan formera en trupp som är värdigt ett lag som spelar kval upp till allsvenskan.

Man tar sig i eftermiddag an bottenkollegan Valbo, ett lag som har sina styrkor i det offensiva spelet. Man har dock en aning svagare backsida och jag antar att det är just där som firma Pasi&Per ser nycklarna till seger. Kan man sätta en hård press på deras backar så är mycket vunnet, när man dessutom spelar hemma så ska inte det vara något större problem. Man får dock samtidigt se upp med Valbos omställningar då man förfogar över en mycket kompetent forwardssida, räkna med en målrik tillställning denna eftermiddag.

För oss som söker oss till Arena Polarica under eftermiddagen så vill jag passa på att framhäva några namn som ni ska ha extra koll på, det är dessa killar som blir den avgörande faktorn.

Valbo:

Patrik Eriksson Mv ( Patrik måste spela på topp om Valbo ska kunna störa hemmalaget, en duktig målvakt som i sina bästa stunder är omutlig.)

Fredrik Stefansson B ( Lagets hjärta och själ, duktig offensivt och gör en hel del poäng från sin backposition. Det gäller att Asplöven ligger tätt intill denna kille, får han ytor så kommer han dominera  Arena Polaricas is denna match.)

Jimmy Lindström/Jacob Blomqvist Fw/C ( Duon har öst in poäng tillsammans denna säsong, otroligt viktiga i framförallt powerplay. Det gäller även här att inte ge dom för stora ytor, gör man det så smäller det ganska snabbt!)

Asplöven:

Timo Lindström Mv ( Har visat under senare delen av säsongen vem han verkligen är, en toppmålvakt som behöver spela på topp om Asplöven ska vinna detta.)

Stanislav Kall B ( Nu är det dax att "Stano" börjar bomba in sina patenterade slagskott i powerplay, i eftermiddag ska den ödmjuka slovaken låta bössan tala.)

Mikko Purontakanen B ( Mikko är lugnet själv, behöver ta ett stort ansvar om Asplöven ska hitta tillbaka till sitt spel. Mikko gör aldrig en dålig match och är grunden till en bra defensiv hos hemmalaget.)

Urban Omark/Joni Lindlöf C/Fw ( Geniet och målskytten är en vanlig mix i en formation, men deras produktion denna säsong är allt annat än vanlig. Joni snittar ett mål per match och Urban två poäng per match, hittar dessa killar tillbaka till den formen så är Asplöven svårslagna. Urban har dragits med en förkylning och Joni med en skada, osäkert om båda kommer till spel.)

Jarkko Oikarinen C/Fw ( Trollgubben har konstigt nog vaknat när motståndet blivit bättre, egentligen en konstig ekvation för en tekniker. Kanske det var så att vi sämre lag var för dumma för att gå på hans finter, mest troliga är dock att motivationen nu är betydligt starkare. Jarkko behövs för att bryta mönstret, en lirare och artist ända ut i fingerspetsarna.)

Tips inför eftermiddagens omgång:

Nybro-Örebro 4-1
Huddinge-Tingsryd 5-2
Asplöven-Valbo 6-3

Over and Out!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0