Grattis Örebro och grattis Tingsryd!


Måndagskvällen bjöd på väntade resultat i playoffspelet till kvalserien mot allsvenskan, snacka om svårt att med ord försöka beskriva den knepiga och snåriga vägen som lagen från ettan har mot allsvenskan. Mina tips om kvällens matcher gick väl sådär ska jag erkänna, prickade in sju av dom nio segerlagen men träffade tyvärr inte rätt med ett enda resultat. Det var som sagt inte bara lagen från ettan som var i fokus denna kväll, Växjö och Almtuna gjorde upp om den sista platsen till elitseriens kvalserie och i självaste elitserien så var det återigen kvartsfinal dax.

Det börjar allt mer se ut som att vi i elitseriens semifinalspel återigen får se dom stora lagen göra upp om finalplatserna, möjligtvis att Timrå kan skrälla genom att slå ut Hv 71. Det som talar emot Timrå är att dom är fantastiskt usla på bortais, kan inte förstå att det kan skilja så mycket på hemma och borta spel.

I det allsvenska playoffet är det dödläge efter att Växjö i kväll hemmabesegrat Almtuna, i morgon väntar en avgörande match nere i Växjö då det just nu står 1-1 i den matchserien.

Men nu till det viktiga, div 1 lagen tampas ju nu som bäst om dom fyra platserna till den allsvenska kvalserien. I kväll var det match två i playoffspelet som gick av stapeln, så här gick det.

Valbo-Skåre 6-2 ( Valbo jämnade ut denna matchserie, ny match väntar i morgon i Borr & Tång Arena. Haha, Valbos hemmarena har lätt Sveriges roligaste namn. Som motståndare är den dock inte fullt lika rolig då den är kall och rätt grå av sig, dessutom är Valbo alltid starka i hemmaborgen. Man förlorade olyckligt i lördags borta i Karlstad och jag hade på känn att det skulle sitta kvar i deras huvuden, man visade dock styrka redan från nedsläpp och fick i slutändan en rätt så behaglig resa. Visst fixar Valbo detta i morgon, välkommen till kvalserien kan jag faktiskt utropa redan nu! )

Tingsryd-Nyköping 8-2 ( Vad hände Tingsryd? Ni kan ju ösa in mål om ni vill! Nu var iofs motståndet av den lite tunnare sorten, men trots allt ett styrkebesked av Smålänningarna. Man har under säsongens gång visat sig vara otroligt jämna och tighta, man vinner match efter match utan att egentligen imponera allt för mycket. Det är inte så att man kört över motstånd efter motstånd utan man har mer smugit sig fram till denna kvalserie. Man drog verkligen vinstlotten i valet av motståndare, eller lott och lott är väl fel ord då man egentligen i slutändan fick välja sitt motstånd om jag förstått det rätt. Man avfärdar Nyköping enkelt och är nu klara för den allsvenska kvalserien, kul tycker jag då Tingsryd är ett riktigt hockeyfäste. Grattis Tingsryd! )

Örebro-Enköping 5-1 ( Ojojoj, äntligen var det Örebros tur att klara sig i genom ett nervkittlande playoffspel. Äntligen får ordförande Mikael Fahlander lyckas med sitt lagbygge, är uppriktigt glad för din skull Mikael! Det var inget snack om saken detta, Örebro gjorde processen kort med ett tunt Enköping. Örebro har en betydligt bättre bredd och visar oxå i denna matchserie att man har bättre toppar, kanske orättvist att säga så då Enköpings toppspelare får slita betydligt hårdare i matcherna. Nu har Örebro kommit en bit på vägen i sin målsättning, en misslyckad kvalserie skulle nog trots allt inte kännas som ett fiasko för klubben. Man ska ha i åtanke att det är väldigt svårt att i år nå allsvenskan den sportsliga vägen, men den ekonomiska vägen ligger öppen för Herr Fahlander & co. Grattis Örebro och grattis Mikael Fahlander, det här var ni om någon värda! )

Asplöven-Piteå 4-1 ( Slaget om Norrbotten lever ännu i allra högsta grad, i morgon får vi svaret på om vilka som egentligen är näst bäst i nordligaste Norrland. Stor matchvinnare för Asplöven blev som så många gånger förr den store härföraren Urban Omark, där kan vi prata om att vara jämnheten själv. En pådrivare med otroligt stor vinnarskalle, för mig var det en ära att få vara en del av samma lag som denna kille. Man kunde väl ibland tycka att han var lite väl noggrann och hade lite för mycket kontrollbehov, men i slutändan så har jag insett att det är det som gjort att han har haft en så pass fin karriär. Urban lämnar ingenting åt slumpen och är otroligt fokuserad på det som han ska göra, det är det som gör honom till den vinnare som han är. Nu väntar i morgon en avgörande match i Arena Polarica, rykterna säger att trots att det inte var fullsatt så var stämningen fantastisk. I morgon så är det tänkt att Asplöven ska spela hem denna matchserie, kan Piteå verkligen förstöra den festen? I dag var Piteå otroligt defensiva och spelade på den tidiga ledning som man fick, det räckte långt men ändå inte ända fram. I morgon måste man försöka anfalla då man inte har råd med någon fler förlust, blir blottorna då för stora bakåt? Jag vet inte, efter kl 21 i morgon så har vi svaret! Må bästa lag vinna, bara det blir Asplöven! )

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Hanken

Hallen tar endast 600 på sittplats, som bekant finns det ingen ståplats läktare. Idag var det 627 betalande och brandskyddet tillåter 800. Var resterande 200 ska stå har jag inte en aning om :-).. Men det var Timo Lindström som blev matchvinnare till slut i målvakternas match. Där Ottossons andra period är det värsta jag sett.

2009-03-09 @ 23:49:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0