Favoriterna pallade för trycket!


I kväll så var det återigen matchdax i playoff 2 spelet, det var match nummer två som stod på agendan. Dom tre favoriterna Skåre, Nyköping och Piteå hade efter vinster i match ett i kväll chansen att avancera till playoff 3 spel. På vissa håll satt det långt inne men i slutändan så visade dig sig att dom var lite starkare och bättre än sina utmanare då alla lagen tog sig vidare.

Piteå-Hudiksvall 8-1 ( Siffrorna är lite missvisande då många av Piteås mål kom efter att Hudiksvall chansat med att ta ut målvakten, att Piteå vinner är dock hur rättvist som helst. Jag såg denna match via datorn i kväll och i ärlighetens namn så skapade inte Hudiksvall en endaste målchans på 60 minuter, knappt att ens målet ska få kallas målchans. Piteå är tighta defensivt och har en trygg sista utpost i Markus Ottosson, det är det om något som ska kunna ta dom till kvalserien. Offensivt så märkte man att saknaden efter skadade storstjärnan Daniel Olofsson är stor, vart tog offensiva kuggar som Karlberg och Lundberg vägen när Olofsson saknades? Nu fick man ändå göra 8 mål men då var tre stycken av dom i tom bur då Hudiksvall chansade hej vilt med att ta ut målvakten under den tredje perioden. Om man ska överleva även nästa runda så måste man ha en skadefri Olofsson tillbaka, dessutom måste offensiva spelare som Karlberg, Lundberg och Edlund nu börja leverera igen. Jag tycker även att stjärnbacken Niklas Strandberg har haft en liten dipp i sitt spel under den senaste tiden, där måste det också nu vara slutdippat då Strandberg är den ledande kraften i årets upplaga av Piteå. I Hudiksvall så var det poängkungen Jonas Lindström som stod för det konstruktiva och fick även sätta dit tröstmålet. Han var dock på tok för ensam i det offensiva spelet, trots det så får Hudiksvall ändå vara nöjda med att man lyckades störa Piteå i en av matcherna. Piteå vidare med 2-0 i matcher! )

Skåre-Karlskrona 7-5 ( Det unga Karlstadslaget låg inför slutperioden under med uddamålet, skrällen var på väg att bli ett faktum. Tror dock att Skåres sista match i allettan då man vände underläge till seger i den tredje perioden gjorde talangfabriken gott, man fick där ett kvitto på att man kan vända matcher trots underläge inför slutperioden. Det finns otroligt mycket talang i denna Skåreupplaga, men räcker rutinen till i playoff 3? Jag skulle om jag var i Asplövens fall verkligen hålla mina tummar för att lotten inte hamnar på Skåre då jag tror att dom kan bli en obehaglig överraskning även i nästa playoffomgång. Karlskronas chans att ta sig vidare försvann redan i fredags då man förlorade i den fullsatta hemmahallen, vinst där och man hade haft två chanser på sig att vinna på bortais. Men Karlskrona har gjort en fullt godkänd säsong och har visat redan under klubbens första div 1 säsong att man vill vara med att leka bland dom stora. Skåre vidare med 2-0 i matcher! )

Nyköping-Borlänge 5-4 ot ( Oj, jag som trodde på en enkel Nyköpingsseger i kväll. Där fick jag verkligen fel då Borlänge pressade hemmalaget rejält, de avgjorde först 15 minuter in på sudden death. Borlänge hade före det kopplat greppet om denna match men fick med drygt 3 minuter kvar tillslut kapitulera, psykologiskt viktigt mål för Nyköping som gav dom bra med energi inför förlängningen. Blir lite tveksam till Nyköpings nivå när dom får kriga så här hårt mot ett Borlänge som verkligen har en svag defensiv, tror Asplöven håller alla tummar dom kan för att det på lotten ska stå Nyköping. Borlänge har efter en turbulent säsong tillslut avslutat bra, man ska betänka att man under säsongens gång tappade stomspelare som Jens Nielsen, Torbjörn Johansson och Anders Lövdahl. Det är spelare som inte går att ersätta på denna nivå, men allt ont för något gott med sig. I dessa spelares frånvaro så klev Daniel Eklund fram ur skuggan och började att leverera bra med poäng, äntligen så kanske vi fick se denna talangs riktiga genombrott. Jag hade äran att kampera ihop med Daniel under några matcher i Falu IF, kan säga att det bara var att hålla klubban i isen om man ville göra mål. Ett passningsgeni som är irrationell i sitt spel, även en duktig målskytt. Där finns det en spelare för er toppklubbar att värva, jag lovar att ni inte blir besvikna. Nyköping vidare med 2-0 i matcher! )

Dessa matcher kan det bli i playoff 3:

Örebro-Enköping
Valbo-Piteå/Skåre
Tingsryd-Nyköping/Piteå
Asplöven-Skåre/Nyköping

Antar att lottning sker senast onsdag!

Elitserien hade i kväll val av motståndare i kvartsfinalerna, mitt tips om hur det slutar hittar ni inom parentes.

Färjestad-Brynäs ( 4-1 i matcher)
Linköping-Skellefteå ( 4-2 i matcher)
Frölunda-Luleå ( 4-3 i matcher)
Hv71-Timrå ( 4-2 i matcher)

Mer elitserienytt:

- Rögle sparkar tränarduon inför kvalserien, ny tränare Gunnar Persson. Snacka om nytänk Rögle!

- Hardy Nilsson ny tränare i Djurgården, snacka om nytänk Djurgården!

- Karusellen snurrar alltså vidare i elitserien, pinsamt att så få lag vågar testa något nytt och fräscht. Dessa stofiler kan verkligen inte ha någon passion kvar till denna sport, dom ser dessa uppdrag som ytterligare en chans till att få pensionen att stiga.

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Stralla

Det är sant Jimmy. Jag måste upp några snäpp :)

2009-03-03 @ 11:35:39
Postat av: Jimmy

Stralla: Tror man har onaturligt höga krav på dig efter den fina grundserie och det fina gästspel i SAIK som du gjorde. Det borde vara omöjligt att som back kunna dominera spelet på det sättet när motståndet blir bättre. Är lite frågande till varför ni bygger ert powerplay så mycket på Lundqvist sida? Nu har han haft en jäkligt bra vårsäsong och stänkt dit en del poäng, tycker dock ändå det är märkligt. Men kanske inte är något ni ens pratat om, kanske bara blivit att spelet hamnat på den sidan lite mer?



Förresten, lycka till mot Örebro! Tror Fahlander redan nu har svettningar inför mötet med Ottosson =)

2009-03-03 @ 12:49:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0