Allsvenskan nästa för Örebro?

I dag så spelades omgång 7 i kvalet till allsvenskan och med facit i hand så var det återigen Örebros tur att ha resultaten på sin sida. Man är genom dagens seger nu mycket nära att nå den allsvenska målsättningen, kan inte se att något lag ska kunna störa denna stabila Örebroupplaga.
Så här gick det iallafall i dagens omgång, som vanligt lyckades inte bloggen pricka in ett endaste resultat.

Valbo-Asplöven 4-2

Valbo tog äntligen sin första seger i kvalserien, man gjorde det enligt rapporterna på ett mycket rättvist sätt. Man var bättre än Asplöven i allt utom målvaktsspelet och man förde matchen från början till slut. Enligt min rapportör på plats så såg Asplöven oinspererade, omotiverade och vilsna ut. Han tyckte att Asplöven spelade helt utan linjer och helt utan passion, genom det så blev det en enkel hemmaseger i småkalla Borr & Tång Arena!

Örebro-Nybro 4-2

Nybro kvitterade till 2-2 i början av tredje perioden och såg då ut att få med sig poäng hem från betongbunkern i Örebro. Med 8 minuter kvar kunde dock Örebro sätta trean och man kunde sedemera sätta spiken i kistan när Nybro chansade med att ta ut målvakten. En otroligt viktig seger för hemmalaget och man spelade i samma veva bort Nybro från allt vad allsvenskan heter.

Tingsryd-Huddinge 5-4 ef straffar

Tingsryd fortsätter att gneta till sig poäng, Olof Svensson blev stor matchvinnare då han avgjorde i straffläggningen. Huddinges Vilhelm Åman-Stigart blev 3 målskytt i dagens match, det hjälpte föga då även Huddinge nu är borta från allt vad allsvenskan heter.

Örebros kvarvarande program:                Tingsryds kvarvarande program:

Valbo (B)                                                              Nybro (B)
Tingsryd (B)                                                        Örebro (H)
Huddinge (H)                                                       Asplöven (B)

Som det ser ut nu så är det klar fördel Örebro, dock så kommer mötet lagen emellan vara av stor vikt för utgången av serien. För Tingsryds del så måste man nu gå rent medans Örebro har råd med en förlust eller kanske till och med två, blir minst sagt en spännande avslutning!