Vilka blir kaptener?


Fick ett tips på ett inlägg av någon vänlig själ då han/hon ville att jag skulle sia om vilka som skulle bli kaptener i dom olika lagen. Givetvis ska jag försöka mig på det men kan bli svårt då inte alla trupper på långa vägar är fastställda, men vi gör väl ett försök åtminstone. Det var även någon som ville att jag skulle lista "grisarna" i dom olika lagen, försöker väl mig på det oxå när jag ändå håller på.

Asplöven

Kapten: Urban Omark
( Förutsatt att det blir en fortsättning för Urban i klubben, jag tror dock att vi kommer att få återse honom i höst. Urban är en klockren kapten då han är otroligt seriös i allt han gör, dessutom så ger han järnet dag ut och dag in då han besitter en otrolig vinnarskalle. Bra på att prata och bra på att lösa problem, kan väl nästan bli lite väl seriös emellanåt. )

Ass Kapten: Stanislav Kall ( Trevligare människa får man leta efter, hjälpsam och tar sig alltid tid för att lyssna. Ett bra språkrör även för dom utländska killarna då han är flerspråkig. När "Stano" talar så lyssnar man, så är det bara! )

Ass Kapten: Marcus Huhta ( Har varit länge i klubben och får nu vara den som tar över Jarkko Pakisjärvis roll som Mr Asplöven. Inte särskilt pratglad och är emellanåt en aning bitter men han har ett stort hjärta för föreningen och kan dessutom prata den viktiga finskan. Tror ett A på Marcus hade blivit en energiboost för honom och att han hade vuxit med uppgiften. )

"Grisen": Robin Jalkerud ( När Mikael Österberg och Jimmy Blixt har försvunnit så gapar denna plats tom, är väl tänkt att det ska bli Robin som nu tar över den positionen. Upp till bevis! )

Boden:

Kapten: Martin Bränvall
( Älskar att prata och är en kul kille, vet egentligen inte om han är ett kaptensämne men rutinen och åldern talar för honom. Under Tv pucken som vi spelade ihop så var han en liten pajas och kul kille som spred glädje i laget, har han kvar dom kvalitéerna så får man årminstone en kul säsong med Martin vid rodret. )

Ass Kapten: Jimmy Vågstedt ( Det känns som ett naturligt steg då Jimmy under fjolåret ledde laget på isen, nu får han även chansen att vara med och påverka i omklädningsrummet. En trevlig kille som har en sund syn på sporten. )

Ass Kapten: David Berglund ( Börjar trots sin ålder att bli rutinerad, även här känns det som ett naturligt steg i karriären. Har spelat mängder med viktiga matcher med Kiruna och vet vad som gäller om man vill ta sig till allettan. )

"Grisen": ? ( Ingen gris ännu i Bodens uppställning, skulle Tobias Nilsson fortsätta så är den platsen vikt för honom. Läskigt hård i kroppen och bangar inte för att stå upp för laget. )

Clemensnäs:

Kapten: ?

Ass Kapten: ?

Ass Kapten: ?

"Grisen": ?

Kalix:

Kapten: Johan Karlsson
( Skötte den uppgiften utmärkt under fjolåret, har ett stort Kalixhjärta och växer även i sitt spel när han har ett C på bröstet. )

Ass Kapten: Anders Vikman ( Det är bara att titta hur han för sig ute på isen så inser man att Anders trivs med ansvar, känns som att han låter spelet tala. Tror vi kommer att se Anders som ass kapten i vinter. )

Ass Kapten: Mikael Österberg/ Rikard Boudin ( Garderar upp mig då båda passar klockrent i denna roll, Mikael med sitt Kalixhjärta och Rikard med sin ödmjuka ledarstil. Är hugget som stucket vem man väljer, kanske är det Anders som i slutändan blir utan A? )

"Grisen": Mikael Österberg ( Ett gjutet val om man tror att Mikael ska göra en bra säsong. Är han inte grisig så är han inte heller bra, riktigt jobbig och otacksam att möta då han har en otroligt kort stubin. Hård i kroppen och småful i både mun och spel, är han bara taggad så är han en otrevlig jävel ute på isen som man älskar att ha i samma lag. )

Kiruna:

Kapten: Joel Törmä
( Inget snack om saken då han har varit Kiruna troget genom karriären. En karaktärsspelare som alltid ger mer än allt, tar alltid mycket stryk utan att falla ur ramen.)

Ass Kapten: Andreas Nyberg ( När "Nypan" talar så lyssnar man, ett föredöme som har rutin från spel på högre nivå. Ett stort Kirunahjärta och ger trots sin stjärnstatus alltid allt för laget, helt enkelt en genuin Kirunabo. )

Ass Kapten: Mikael Lasu ( Bohemen är väl inget större föredöme när det gäller fysträning och såna aspekter men passar bra i rollen på grund av att han får laget att må bra med sin sköna avslappnade stil. En mysfarbror i en 25 årings kropp, tittar man på Mikael ute på isen så tror man att han börjar närma sig pensionen. En riktig drömkille att ha i ett lag och är klockren i denna roll! )

"Grisen": Simon Esseryd ( Murbräckaren som är en av seriens bäst tränade spelare är ett monster ute på isen, tacklar på allt och går gärna en rond om det så behövs. En lagspelare som gör det som behövs, ibland kan det faktiskt behövas gå en aning över gränsen. )

Luleå Rebels:

Kapten: Martin Jeannette
( Fransmannen har rutinen och kylan, det behövs av en kapten i ett lag som är nykomlingar. Verkar vara en trygg person som skapar harmoni, en bra pjäs att luta sig emot. )

Ass Kapten: Pierre Berggren ( Kan med sin energi och sin vilja få med sig laget när man inte spelar på topp. Tror att han älskar att prata och att han får gruppen att lyssna. )

Ass Kapten: Robert Nordberg ( Rutin i överflöd och sägs vara en underbar människa, givetvis ska han då minst ha ett A på bröstet. )

"Grisen": Pierre Berggren ( "Kom igen då", "ska vi slåss" och sådana uttal får man leva med från minut ett när man möter ett lag som Pierre ingår i. Spelar tufft men sällan särskilt fult och älskar att snacka, drev nog mer än en kille till vansinne under fjolåret. )

Lycksele:

Kapten: Mattias Ottosson
( Ger alltid järnet oavsett om det handlar om "två-nudd" eller en viktig streckmatch. Har en härlig attityd och ett härligt go i sitt spel, måste dock lära sig att svalka av om han ska bli en riktigt bra kapten. Snacket med domaren är en stor del av kaptens vardag och då gäller det att hålla sig lugn och sansad. )

Ass Kapten: Niklas Dahl ( Åldersmannen i gänget som är van vid att ha en bokstav på bröstet. Lugn och trygg och kan skapa ordning i en grupp, dessutom bra på att ta snacket med domaren. Känns som ett klockrent komplement till den mer hetsige Ottosson. )

Ass Kapten: Andreas Eggesten ( Ingen kille som tar dom stora orden i sin mun men är ett gott föredöme med sin lugna och harmoniska attityd. Ger alltid allt och gnäller aldrig varken på sig själv eller på någon annan, dessutom en god lyssnare. )

"Grisen": Mattias Ottosson ( Älskar att vara där det händer, inte sen på att provocera sina motståndare med antingen verbala attacker eller någon liten eftersläng. Hårdför i spelet men händer väldigt sällan att han går över gränsen, får ofta med sig en motståndare när han blir utvisad. )

Piteå:

Kapten: Daniel Olofsson
( Eftersom "Stralla" ännu inte skrivit på så känns "Ragge" som det naturliga valet. Pratar "Ragge" så lyssnar gruppen och sedan är han ett stort föredöme ute på isen då han alltid producerar rikligt med poäng. Rutin i överflöd och säkerligen en omtyckt kille i gruppen. )

Ass Kapten: Johan Engström ( Stort Piteåhjärta och en väldigt underskattad spelare, det är sällan som Johan får dom stora rubrikerna trots att han producerat bra med poäng från sin backplats. )

Ass Kapten: Petter Lindberg ( Verkar vara en skön herre som dessutom verkar vara rätt så frispråkig. Skön attityd ute på isen då han aldrig viker ner sig, det räcker för ett A på tröjan i mina ögon. )

"Grisen": Petter Lindberg ( Viker aldrig ner sig och står alltid upp för sitt lag, bangar inte heller för lite hederligt trashtalk. Vissa grisar har man lärt sig att hata men Petter kan jag inte hata då han verkar vara en härligt energisk person, en dröm att ha i sitt lag. )

Vad tycker ni kära läsare, är jag rätt ute i mina val av kaptener?

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: helt trovärdigt

jaa men vist. har urban skrivit på för asplöven?

2009-06-22 @ 17:39:03
Postat av: Anonym

grisar bäst vinner mest, grattis svatta!

2009-06-22 @ 22:11:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0