Tack för allt "Pakis"!


I dag blev det officiellt, "Mr Asplöven" har gjort sitt i föreningen. Ni läste rätt, Jarkko Pakisjärvis kärlekssaga med Asplöven är nu över då han i dag skrev på för det nyblivna Mestislaget Roki -79.
Det kommer att kännas konstigt att se en årgång med Asplöven utan Jarkko i truppen då han har varit med sen div 1 resan tog sin början.
Det var säsongen 01-02 som han kom till föreningen efter en säsong i derbykollegan Kalix. Då kom han som en stjärna och en spelare som spelade för jaget, i dag är han en ödmjuk lagspelare som alltid värdesätter laget före jaget. Det hann bli 8 säsonger i föreningen och 213 matcher, på dessa matcher gjorde han hela 290 poäng fördelade på 103 mål och 187 assists.

En dag som denna lyfter åtminstone jag på hatten och tackar dig för allt som du har gjort för Asplöven och div 1 hockeyn i norr. Tack för att jag har fått äran att spela tillsammans med dig, du kommer att vara saknad i serien under vintern!

Måste väl avrunda med två klassiska "Pakis" saker, den första inträffade när han skrev på sitt första kontrakt för klubben. Det handlade på den tiden om ett väldigt bra kontrakt och dom frågar Jarkko vad han kan göra för klubben, dom hade väl då tänkt att han skulle hjälpa till lite med utbildning av dom yngre spelarna i föreningen.

Vad Jarkko svarade? " Ni får 50 poäng" Värt att notera är att han till slut landade på 51 poäng, typiskt Jarkko på den tiden det begav sig.

Den andra saken utspelade sig under en bortamatch mot Vännäs samma säsong, Jarkko hade haft otroligt mycket speltid och domaren visade helt plötsligt upp att Asplöven hade tagit timeout. Coach Urban Lahti fattade ingenting men när vi alla vände våra blickar bort efter bänken så möttes vi av en röst, " Jag är trött". Givetvis så var det då Jarkko som själv hade begärt timeout, man kunde inte mer än skratta!

Lycka till där hemma i Finland nu Jarkko, håller alla tummar jag kan för att det ska gå bra för både dig och laget!

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Eriksson

Jimmy hur blir det för dig då? är det klart med utbildningen?

2009-06-02 @ 19:59:50
Postat av: PM

Enligt Eliteprospect är Jimmy aktuell för Kalix...

2009-06-02 @ 20:19:44
Postat av: Lejon

Jag kommer också sakna "pakis" han var en mycke god vän till mig under åren i div 1.

2009-06-04 @ 21:43:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0