Juniorsatsningen!


Äntligen så börjar det hända saker uppe i gruvstaden Kiruna IF nu börjar ge sina duktiga juniorer chansen. Visst att man kan se det som att dom nu får chansen eftersom ekonomin är som den är men jag ser det hellre som att det i år är ett ypperligt läge att äntligen kunna spela in juniorerna. I år har man inte råd att satsa på en trupp som innehåller enbart etablerade spelare utan man får i år inrikta sig på att få två starka formationer som ska leda laget, dom övriga två kommer säkerligen att få en mer undanskymd roll i laget. Helt rätt tycker jag då man genom detta förhoppningsvis kommer att få några år med självproduktion, dvs att man lyckas fylla upp ett antal platser i truppen underifrån. När man väl börjar kunna lyfta upp spelare som även kanske kan tillföra något till truppen så kan man återigen börja sätta målsättningen allsvenskan, man ska komma ihåg att Kiruna har den kanske tuffaste värvningssituationen i hela landet. Det är inte så himla lätt att försöka locka spelare upp över odlingsgränsen, enda sättet stavas egentligen pengar.

I dag så var det backen Christofer Oravas tur att få chansen att spela till sig en tröja, vilken nivå han håller har jag dock ingen aning om då juniorhockeyn i Kiruna inte är min starkaste sida. Brukar få en del rapporter från min käre far men är svårt att sätta sig in i hur bra en spelare är när man aldrig sett honom spela.

Jag skrev tidigare i morse ett inlägg om vad som händer och sker i Lycksele, strax efter att jag skrivit det så kom nästa besked. Juniorcentern Christian Karlsson väljer att försöka spela sig till en plats i Björklövens J-20 lag, han har fått ett tryout kontrakt och tar han inte plats där så väntar spel med Lycksele i ettan. "CK" hade en helt ok säsong ifjol, han besitter många fina offensiva kvalitéer men måste slipa en del på det defensiva för att kunna ta nästa steg i utvecklingen. Han är individuellt skicklig då han har otroligt fina händer och en rätt hyfsad skridskoåkning, skulle nog hellre velat se han som ytterforward än center. Fortsätter han sin utveckling från fjolåret så är chansen till spel i superelit otroligt stor, som vanligt med unga killar så handlar det mycket om dom själva. Man måste hitta drivet och motivationen till att vilja träna och således fortsätta utvecklas, kanske underlättar det att som nu komma till en målmedveten grupp där alla har ambitionen att i framtiden spela på en så hög nivå som möjligt.

Lycka till "CK", håller tummarna för att det ska gå bra för dig!

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: 2

Lycka till Clark!

2009-06-09 @ 22:40:33
Postat av: jsj

lets go clark

2009-06-10 @ 16:18:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0