Det var D D!


Årets Kirunafestival får summeras som en av dom bättre om man ser till antalet besökare och den sommarvärme som ploppade upp lagomt till festligheterna. Som utflyttad Kirunabo så är detta chansen till att träffa alla barndomsvänner, bekanta och till och med lite lagomt flyktiga vänner. Helt enkelt årets happening när det gäller det sociala spelet, enda nackdelen med detta spektakel får väl anses vara dom 365 dagarna som nu väntar innan nästa års festival kör igång igen.

Som jag har skrivit här i bloggen under helgen så är det en ganska så faktalös bloggansvarig som suttit vid tangenterna dom senaste dagarna. Skulle tro att jag i vanliga fall lägger ner ca två timmar om dagen till att bevaka hockeysidor och jaga information och källor. Denna helgen så har jag  tillbringat max fem minuter framför skärmen, därav den otroligt dåliga bevakningen under dom senaste dagarna.

I festivaltider så hör man även en massa rykten, trohetsnivån på dessa får väl anses vara ganska så låga denna helg. Men ett rykte är alltid ett rykte oavsett trohetsnivå.
Ett ihärdigt rykte som växte under helgen var att Kiruna till en början kommer att satsa på målvaktsparet Karl Malmqvist och Mathias Gräsvik för att vid behov värva in en keeper. Det låter som ett bra alternativ tycker jag då Kiruna skulle gå till allettan även om dom spelade utan målvakt. Kalle gjorde det bra under dom matcher som han fick ifjol och Mathias hade ruskiga 94,2 i räddningsprocent med J-20 under fjolåret. Om man inte får chansen då i div 1, när ska man då egentligen få den? 94,2 är en mästerlig procent oavsett nivå, bloggen hade helt ärligt ingen aning om denna kille!

Innan hemfärden så kommer det att utspela sig en tuff 5-kamp mellan mig och Mikael Lasu, tyvärr är det redan nu fördel Mikael då han alltid är bra i "meningslösa" sporter. NHL match till X-box, bowling, tennis, pingis och vid behov en femte match i en aktivitet som ännu inte är fastställd är vad som väntar, blir som ni ser en nästintill omöjlig uppgift då Mikael i stort sett varit proffs i alla dessa sporter. Tänk vad viktig en hel säsong i Asplöven i slutändan kan bli Mikael!

Jag tippar på förlust i X-box, tennis och pingis medans jag tror på seger i bowlingen!

Må bäste man vinna!

Over and Out!

Ps: Backen Henrik Resin verkar i stort sett vara klar för spel i Kirunas A-lag, ännu en hungrig junior som nu får chansen.

Kommentarer
Postat av: Jens

Kiruna verkar älska bodensare i målet :)

2009-06-29 @ 02:11:01
URL: http://www.jenslindmark.se/
Postat av: Jimmy

Jens:



Aha så gräsvik är också från Boden?

2009-06-29 @ 11:05:04
Postat av: Jens

Jepp, både Mathias och Fredrik Gräsvik (också målvakt) spelade båda här innan de gick vidare till Skellefteå resp. Brynäs.

2009-06-29 @ 14:53:52
URL: http://www.jenslindmark.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0