Bistra tider i ettan!


Att finanskrisen kommer att sätta sina spår i div 1 denna säsong är nog alla överens om, det är ett ämne som varit uppe i denna blogg en hel del under silly season. Vi fick i veckan ett kvitto på vilken hård värld klubbarna nu lever i när till och med en välskött förening som Kiruna visade upp röda siffror från fjolåret.

Till stor del så är det uteblivna sponsorintäkter som är orsaken till dom negativa siffrorna och det är svårt att skydda sig emot då finanskrisen verkligen kom över en natt. Samtidigt så hade väl underskottet blivit mindre om man hade haft en lägre lönebudget, känns lite som att jag nu får svar på tal då jag flera flera gånger vädjat om att topplagen i A-serien tar en farlig väg till framgång.

Man har om man ser till publikintäkter och intresse haft på tok för höga löner, kanske att man inte riktigt har varit medvetna om det själv då dom smygit sig upp under dom senaste åren. Man har höjt lönebudgeten successivt genom åren utan att nå den framgång som man hade behövt nå, det är klart att man till slut kommer att visa upp ett ekonomiskt underskott.

Men tyvärr så är det väl så för lagen i A-serien, vill man vara med och leka med övriga Sverige så kommer det också att kosta mer då det enda sättet att locka folk till norr stavas pengar. Man kanske i Kiruna måste inse verkligheten, att det kommer att kosta skjortan att återigen ta sig upp till allsvenskan. Kanske man i stället ska satsa på att bli en talangbank igen där man år efter år slussar ut talanger i landet.

Om man ställer upp det med en plus och en minus stapel så ska ni få se hur en spelare tänker i valet av klubb, vi tar Kiruna som ett exempel.

Negativa aspekter:

Hårt klimat
Mörkt hela vintern
Långt från civilisationen
Dåligt med butiker, vad ska tjejen göra under dagarna?
Långa resor
Tråkig serie
Dåligt med fritidsaktiviteter
Dåligt med jobb, hur ska tjejen få jobb?

Positiva aspekter:

Alltid med i toppen
Stark tradition
Gott rykte i hockey Sverige
Bra träningsmöjligheter

Hm, vad tror ni att en spelare från södra Sverige väljer? Kiruna eller en klubb söderut som också har positiva aspekter i stark tradition, gott rykte, bra träningsmöjligheter och alltid ett topplag ? Det känns som att dom då stannar kvar i södra Sverige och spelar för en klubb nära hemmiljön och där man får ett jobb och kanske får 2-3 tusen från hockeyn. Men kontrar då Kiruna med att ge en bra lön så blir tankesättet annorlunda, hux flux är inte resorna så långa och tjejens sociala liv får en helt annan innebörd. Så är tyvärr verkligheten, Kiruna måste betala mångdubbelt mot vad en liknande förening i södra Sverige måste göra.

Hur ska man egentligen få hockeyn i Norrbotten att återigen leva upp? Slå ihop med Finska serierna? Ja inte vet jag men något måste göras!

Over and out!

Kommentarer
Postat av: Jonnne

Måste också fråga du som bör ha mycket bra koll på Bergenström, har hört att han är överens med kiruna nu om ett kontrakt och det är bara underskriften som saknas, dementera eller bekräfta? Dock en inte så trovärdig källa men ändå, hade vart kul att se trollkarlen iår igen:)

2009-06-21 @ 18:01:39
Postat av: Jimmy

Jonnne:



Det dementerar jag, det är många bitar som ska falla på plats..Tjejen måste ha ett jobb och det som oxå är negativt är att både Alcén och Asp lämnar, Bergens tjej umgicks otroligt mycket med dom..Annars så trivdes dom förträffligt uppe i Kiruna men det är klart att två så nära kompisar flyttar så ställer det allt i en annorlunda situation..

2009-06-21 @ 19:12:32
Postat av: jaha

Mycket tråkig text för en som har KIF som favorit lag. Är det sant att KIF backar 1miljon?

2009-06-22 @ 13:00:11
Postat av: Jimmy

Jaha:



Rapporterna säger väl så, inte riktigt en miljon men väldigt nära. Men då vet man inte hur dom har räknat då jag vet att dom hade budgeterat med ett överskott på ca 500 tkr, räknas då det in som minus så är ju inte den verkliga siffran lika stor..



Tyvärr så gör väl dom flesta klubbar ett minusresultat från fjolåret, desto dyrare trupper man har desto mer blir minuset så att säga..

2009-06-22 @ 15:53:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0