Nyckelspelarna!


På begäran så kommer det nu en genomgång av nyckelspelarna i respektive lag i den nordligaste serien. Vad kännetecknar egentligen en nyckelspelare? Det kan vara en poängmaskin, en stabil back eller en fantom i buren där den gemensamma nämnare är att man är ovärderlig för sitt lag.

Asplöven:

Henri Launonen Mv
( Målvakten har alltid en viktig roll och för Henris del så är det en tung mantel att axla då Asplöven under dom senaste åren haft det riktigt bra på just denna position. Iiro Itämies, Markus Ottosson och Timo Lindström är meriterade målvakter och det krävs att Henri överträffar sig själv om han ska slå sig in bland dessa killar. Har haft några tunga säsonger men var innan dessa riktigt riktigt bra, helt klart finns det kapacitet för stordåd. )

Stanislav Kall B ( Som ni vet så är detta en personlig favorit hos bloggen, den ödmjuke Slovaken är enligt mitt tycke en fröjd att skåda. Otroligt bra offensivt och spelar med en härlig frenesi som har visat sig vara på både gott och ont. Chansar ibland lite väl mycket i defensiven men det tar han igen genom en härlig anfallsvilja, ovärderlig i powerplayspelet med sitt tunga skott. Har ett stort hjärta för klubben och otroligt nyttig i omklädningsrummet! )

Michal Lukac/Urban Omark C ( Michal är värvad som en backup om kapten Omark tackar för sig, därför får dom samsas om denna plats. Urbans ledaregenskaper både på och utanför isen är ovärderliga, blir en tung post att fylla för herr Lukac om det nu blir så att kaptenen packar ihop. Michal har jag ingen större koll på men har fått fina vitsord av "Stano", sägs vara en kille som är utrustad med otroligt fina händer. En ny Oikarinen mån tro? )

Boden:

Linus Styrman Mv ( Målvaktsspelet var väl en av akilleshälarna under fjolåret men genom värvningen av denna talang så står man sig trygg i vinter. Det gäller att Linus verkligen gör en bra säsong om Boden ska nå allettan, kapaciteten finns helt klart. )

David Berglund B ( En hittils rätt tunn backbesättning kräver sin man, för bloggen faller tankarna direkt på denna kille. Har rutinen som krävs och kanske kan han nu i en större roll även utveckla sitt spel med puck. Defensivt är han otroligt skicklig men kan han ta för sig mer i offensiven så kan detta utveckla sig till ett riktigt bra förvärv. )

Jimmy Vågstedt C/Fw ( Fick sitt genombrott under fjolåret då han kastade in 19 puckar innan en knäskada satte stopp under fortsättningsserien. Man kan säga att Bodens spel föll ihop samtidigt som skyttekungen blev skadad, kanske att det finns ett samband ? För spel i allettan så krävs det att Jimmy fortsätter att spotta in mål, för det var väl inte bara "once in a lifetime" ? )

Kalix:

Tomi Haapaniemi Mv ( Tomi var en bidragande orsak till att Luleå Rebels tog steget upp i ettan, reaktionssnabb och spektakulär i sitt spel. Blir förhoppningsvis även en bra mentor till Johansson och Sjöström som är två talangfulla målvakter. Ska man nå allettan så krävs det att målvakten står på huvudet, men det kommer Tomi såklart att göra! )

Rikard Boudin B ( Petter Christoffersson hyllar Rikard för sin ödmjukhet och den trygghet som han skapar ute på isen, bloggen kan bara instämma. Stor, bra räckvidd, bra skott och dessutom spelskicklig gör att han återigen kommer att få ta ett stort ansvar i en ung backuppsättning. Tog redan ifjol ett jätteansvar som måste upprepas i år om inte allettan ska förbli en dröm. )

Anders Vikman C ( Navet i offensiven och är tillsammans med kapten Karlsson en giftig duo. Ruskigt bra på att bära puck och på att bestämma tempot i matcherna, kommer även i år att få sanslöst med speltid. Bloggen tycker att detta är en av seriens bästa centrar och förhoppningsvis så kommer han att bevisa det även i år. )

Kiruna:

Andreas Nyberg C

Joel Törmä Fw

Joel Fredriksson Fw

( Förstakedjan blir som vanligt nyckeln till framgång, orkar dom leverera ytterligare en säsong? Det måste dom om Kiruna ska ta sig längre än under fjolåret då Kirunas offensiv kommer att vara den viktigaste faktorn. Klart att dom kommer att leverera, varför sluta med något som dom har gjort under hela karriären? )

Luleå Rebels:

Pierre Berggren Fw ( Energiknippet får en nyckelroll då han vet vad det handlar om på denna nivå. Måste driva på kväll efter kväll och på så sätt få med sig dom andra. Rebels kommer inte kunna spela ut något lag och därför krävs det att en energispelare och skridskofantom som Pierre verkligen tuggar på. )

Martin Jeannette C ( Fransmannen är otroligt klok i sitt spel och kommer att ligga bakom mycket av det konstruktiva. Nyttig i powerplay och en duktig tekare, lagets ryggrad! )

Lycksele SK:

Jimmy Lundberg Mv ( Var makalös under fjolåret och behöver komma upp i samma kapacitet om det ska bli en rolig säsong i Tannens lätt kyliga islada. Reaktionssnabb och skridskostark som är spektakulär att beskåda. Det är dock vinnarskallen som gör honom så otroligt bra, hatar att förlora och hatar att släppa in en puck oavsett om det är träning eller match. )

Mattias Ottosson B ( Hjärta och vilja personifierar Mattias, viker aldrig ner sig och ger alltid sitt yttersta. En drömspelare för en tränare då han dessutom är bra i offensiven och alltid gör en del mål. Det skall bli kul att se hur Mattias klarar sig utan sin vapendragare Peter Rundblad, känner jag Mattias rätt så blir det nog inga problem. )

Johan Grönberg C ( Kommer att vara navet i offensiven då han är smart och spelskicklig. Kanske att bloggen sätter för höga krav på Johan men jag vet vad han kan. Får han bara en stor roll av coach Berglund så kommer han att förvalta den exemplariskt. När Johan var 16 år så kamperade vi ihop i samma kedja i Falun, redan då var han en härlig talang som säkert tagit ett stort steg i utvecklingen sen dess. )

Piteå:

Markus Ottosson Mv ( Seriens och kanske landets bästa div 1 målvakt är givetvis en nyckelspelare. Det sköna med Markus är att han alltid levererar, vill minnas att han gjorde en dålig match i kvalserien med Asplöven? Lugn och trygg i sitt spel, får alla räddningar att se så enkla och kontrollerade ut. Bara med Markus i laget så är man garanterad en plats i allettan! )

Johan Engström B ( Får sällan dom stora rubrikerna men nu är det dags att lyfta fram Johan. En riktig allroundback som bemästrar spelet i båda zonerna, kommer att få ett stort ansvar nu när "Stralla" gick till Skellefteå. Har ett stort Piteåhjärta och kanske får vi se ett C på herr Engströms tröja denna vinter. )

Daniel Olofsson Fw ( Tog serien med storm under fjolåret, tror ingen hade riktigt räknat med att han skulle vara så här bra? Öste in poäng till en början men blev under säsongen utlånad till Luleå där han skötte sig bra. När han kom tillbaka till Piteå så hade han väl tappat sin poängrytm en aning och var för ett tag nästan mänsklig i sin produktion. Gäller att "Ragge" levererar i vinter också om det skall bli en riktig rolig säsong i LF Arena! )

Clemensnäs:

Kommer dom till spel??

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Eriksson

Clemensnäs kommer till spel, men dom har bara inte lagt ut truppen ännu. Trupp har dom men bara inte kommit ut än :)

2009-07-25 @ 14:42:37
Postat av: Andreas

Ja, det är sant. Men om man pratar med spelarna så säger de att de troligtvis ska spela, men inga papper är påskrivna och de har inte lovat nånting.Det är ca 6-7 seniorer det handlarom. Resten är juniorer från fjolårslaget i tvåan. Dom har så att säga inte knutit upp en enda spelare. Så ledningen tar lite för mycket för givet

2009-07-25 @ 15:19:11
Postat av: Andreas

Förlåt, det är 11 om man räknar Simonsbacka som målvakt 1 mv 5(4) backar och 5(6) forwards från fjolårstruppen, Östlund räknar jag med och han kan väl spela bägge och? Inget nyförvärv heller, möjligtvis Andreas Löf och Klas Mikaelsson skulle jag kunna tänka mig. Jag vet att övriga i detta skede har sagt att de ska sluta eller byta klubb, kanske går att övertala någon iofs. Men alla dessa jag tänker på har ju inte säkert sagt att de fortsätter heller.

Det innebär att de har ca 2 femmor och två målvakter (räknar Andrèn) om de får full pott. Resten ska fyllas upp med juniorer

2009-07-25 @ 15:32:57
Postat av: Andreas

Hoppas verkligen att de kommer till spel. Roligare för serien!

2009-07-25 @ 15:34:46
Postat av: Eriksson

Simonsbacka kommer inte vara målvakt i vinter, det blir Andrén, Oskar Löf och Gustav Nilsson.



Backar:

Fahlgren (91)

Kågström (91)

Karlsson (92)

J.Marklund (92)

Forsberg (91)

Nordqvist, nyförvärv från Vännäs (90)

sen har dom kontaktat några äldre backar vad jag vet,



Forwards blir;

L.Marklund (92)

Enmark (91)

Larsson (91)

Lundgren (91)

Forsgren (91)

Jonsson (92)

Hällgren (92)

Lindberg (91)

Stenlund (91)

Jakobsson (91)

Andersson (91)

Har säkert glömt någon, sen har dom även kontaktat några "äldre" men som sagt det är dom jag vet som dom kontaktat av de från junior laget. Har säkert glömt någon men det ska vara cirka 25st i truppen

2009-07-25 @ 15:58:10
Postat av: Eriksson

så ett ungt lag som sagt, har säkert glömt skriva in någon där sen så väntar dom på svar från de "äldre", men är inte 100% men de jag skrivit upp är kontrakterade alltså skrivit på kontrakt!

2009-07-25 @ 15:59:42
Postat av: Andreas

Kul att dom vågar satsa ungt. Det där är ju fjolårets bjun lag. Var är 90 orna? Typ Petter Burlin Fredrik Andersson, Östlund osv? Sen har de väl som sagt ca 2 femmor seniorspelare som kan tänka sig fortsätta. Vad ska de spela med för lag i tvåan då? Och bj? De har ju faktiskt anmält tre lag från bj och uppåt. Alltså ca 70 spelare borde finnas

2009-07-25 @ 16:06:06
Postat av: Björn

Hahaha ska dom spela med ett B-jun lag i div 1....

Kommer ju gå åt h-vete...

Lycka till CHC!

2009-07-25 @ 16:47:17
Postat av: Andreas

Tja, klart att det blir tufft med ett så orutinerat lag. Men många av de här spelarna är riktigt bra hockeyspelare. Det känns mest som att de får dra ett alldeles för tungt lass, de MÅSTE ju ha några som stöttar upp dom. Jag trodde att det där var aj/div 2 laget. Jag menar det känns som att det saknas ett lag, bjun och div 2 är möjligt. Eller div 1 och bj, men inte alla tre. Var ska de hitta spelare?

2009-07-25 @ 16:58:37
Postat av: rille

lycka till clemens

2009-07-25 @ 17:06:20
Postat av: Björn

Nog finns det spelare med kvalite i Skellefte men ingen vill spela i CHC då dom dragit på sig ett ganska dåligt rykte. Tror dom kommer få det riktigt svårt om det är mest 91-92 spelare som inte ens spelat a-lags ishockey eller J-20 typ elit/superelit... Dom kommer helt enkelt vara för svaga fysiskt...

2009-07-25 @ 17:17:06
Postat av: ges

Är det inte lika bra att lägga ner, än att spela med det där laget? kommer ju inte ta en poäng. Blir inte roligt för någon.

2009-07-25 @ 17:24:16
Postat av: Andreas

Det var det jag menade, många av dessa skulle klara av att matchas i in i div 1 om de har rutinerade och duktiga spelare runt om sig. Vad gäller Clemens rykte i stan så tycker jag det är konstigt att de i klubben inte gör något för att visa att det är fel. Det är tyst som i graven därifrån, och spelarna får gissa sig till vad som händer. Synd om dom,det borde finnas goda förutsättningar att bedriva ett till lag i stan med spelare som inte riktigt platsar i ett av Sveriges bästa lag. B-jun laget ifjol tex gick ju riktigt bra!

2009-07-25 @ 17:35:44
Postat av: Eriksson

tror detta kan bli en bra satsning av clemens, dock som någon skrev högre upp behövs nog rutin (som kommer vad jag hört!?) Sen är ju garanterat fysiken en svag pungt i detta läge för CHC.



J20 kommer lägga ner vad jag förstått eftersom det inte finns folk, j18 kommer spela i elit (kommer nog inte gå så värst bra med alget dom har nu)



Men i alla fall kan nog bli bra ändå underskatta inte fören ni sett dem spela. :)

2009-07-25 @ 19:18:32
Postat av: Christer S

För min del, huvudsaken Clemens finns kvar överhuvudtaget. Sedan om man väljer att ett år som detta köra på riktigt snålbudget, är ursäktat. Hoppas Ni kommer till spel med ett hyfsat gäng hursomhelst!

2009-07-25 @ 19:55:00
Postat av: Anonym

Samtidigt är en nyckelspelare för mig, den som är "själen" i ett lag, behöver inte ens stå på isen för det, typ Petter i Kalix, Freddy i fusklöven, osv..

2009-07-26 @ 03:01:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0