NHL-meriterad till Tingsryd?


Så verkar det bli om man ska tro rykterna med hög trohetsnivå som cirkulerar, Matt Davidson är namnet på denna klasspelare. Han har under dom två senaste säsongerna spelat i den Danska ligan och har där skrapat ihop fina 73 poäng på 81 matcher.

Verkar bli ett fint tillskott för Tingsryd i sin jakt på allsvenskan, man har om denna affär går i lås en riktigt fin trupp att förfoga över då man fått behålla i stort sett allt man vill behålla och dessutom kryddat truppen med lite extra spetskompetens.

Bloggen blir mer och mer övertygad om att det är Tingsryd, Karlskrona, Asplöven och Skövde som till slut kommer att ta sig till den allsvenska kvalserien.

Vilka ska egentligen kunna sätta stopp för det?

Visst att både Visby, Skåre ( Om man får behålla Rhodin och Höglund ) och Vita Hästen kommer att kunna vara med och utmana men tror att man i slutändan får ge sig för dom ovannämnda lagen.

Eftersom Asplöven kommer att vinna sin alletta så är man i playoffet berättigad 2 stycken hemmatcher och där kommer lagen söderifrån av tradition att få det svårt. Man är nästintill oslagbara på sin hemmais, det vill säga om man inte tar emot Lycksele i Arena Polarica. Dom två mötena i hemmaborgen under fjolåret med Lycksele slutade i en smärre katastrof då man i första mötet till slut lyckades vinna med 2-1 efter overtime och där man kvitterade med endast 30 sekunder kvar av ordinarie tid. I det andra mötet gick det ännu sämre, man förlorade till slut med 5-4 efter straffar, hela Haparandas älskling Johan Välitalo avgjorde då för gästerna.

Men skit samma om man torskar 3 av 6 poäng hemma, det var ju ändå bara ett korplag man mötte och serien är ju ändå bara en enda lång gäspning i väntan på kvalserien!

Nu blir det livat igen, åh vad det är roligt att retas med er Asplövensupportrar!

Over and Out!


Kommentarer
Postat av: Haparanda

Jimmy, vi har förstått att du är bitter för att du inte platsade här, men är det inte dags att släppa det?

2009-07-20 @ 14:44:44
Postat av: Jimmy

Haparanda:



Jaså, så det tror du? En löjlig kommentar som egentligen inte ens är värd att kommentera..



Det kan inte vara så att ni fans är så himla roliga att jäklas med då?



Ni tar åt er allt, att klanka på Asplöven är visst som att visa "draggen" i kyrkan =)



Åh för den delen, hyllar jag inte klubben oftare än jag sågar den? Tänk på den du innan du postar en sån här kommentar igen!

2009-07-20 @ 15:16:50
Postat av: Whiskas

Jag vet en del i Haparanda som riktigt uppskattar den här bloggen och inte är bittra för fem öre även fast ditt val föll på Kalix i år ;)

2009-07-20 @ 15:42:33
Postat av: kalix

asplöven kan ju köpa sina poäng i slutändan..

2009-07-20 @ 16:01:55
Postat av: hahahahahaahppis

ja asplöven köper ju spelare för sjuka summar så nog tror jag att dom kan hosta upp lite pengar för lite poäng

2009-07-20 @ 18:23:27
Postat av: Ryo

Jag är inte så säker på att Asplöven kommer att vinna sin Alletta, och inte sin grundserie heller för den delen. Laget är hårt decimerat sedan förra säsongen. Trots den höga spelarbudgeten tvivlar jag på att Lehto kommer att kunna fylla ut de vakanta platserna med spelare som kan prestera bättre än sina föregångare. Inget av förvärven som presenterats så här långt är värda att höja ögonbrynen åt. Asplöven har därtill en av division 1-Sveriges kortaste och lättaste spelarmaterial, vilket förvisso går i linje med Lindfors filosofi, men lär bli förödande i en eventuell kvalserie mot de tunga söderlagen.

2009-07-20 @ 19:10:37
Postat av: Haparanda

Inget elakt om dig Jimmy, inlägget var inte skrivet 100% seriöst. jag har full respekt för dig både som hockeyspelare och bloggare. Är bara less på att alla gnäller på Asplöven som vill satsa. I Norrbotten är det fult att ha ambitioner, om man sticker ut hakan med en hög målsättning gnäller alla. Om Asplöven har pengar att satsa, ska dom väl få göra det? Om dom andra division 1-lagen vill trolla med knäna för att få fram spelare, är det väl deras problem. Asplöven satsar uppåt och har en tydlig målsättning om detta, därför är det okej att håna dem verkar inställningen i Norrbotten vara. Du har också vart in på detta spår tidigare, men din vikarie var ju inte lika förstående ;)



PS: kanonblogg, fortsätt skriva!

2009-07-20 @ 23:14:36
Postat av: Christer S

Jag förstår precis, att det inte finns ungdoms o juniorhockey värt namnet i Happis, tack vare den enformiga satsningen på väldigt kort sikt...det är väl där problemet ligger. En öm punkt hos asplövare.

2009-07-21 @ 12:41:02
Postat av: Phil

Det var starkt jobbat av lyksele mot ett ointresserat asplöven, men en säsong har ups / downs, det känner nog alla hockeyintresserade till, tycker det var kul att lycksele fick dom där poängen, kommer inte riktigt ihåg grabben du nämner men var det den stackaren som försökte skada en av asplövens mer framträdande spelare med ett fegt tilltag bakifrån med klubban? nåja sånt kan hända, tur för honom att Mustonen avsiktligt inte ville släppa in blixten efteråt.

2009-07-21 @ 16:49:34
Postat av: Phil

Tror att asplövarna är rätt nöjda med tillvaron, vid närmare studier på vissa forum så verkar det vara andra lag, eller deras supportrar som har det jobbigt med asplöven och inte tvärtom. Lite omvänt kanske man kan säga, att Kiruna är som tengsryd och asplöven likt örebro i deras inbördes relation, en paradox skulle nog fahlander säga, man slås av detta varje gång man läser fahlanders utmärkta blogg.

2009-07-21 @ 16:55:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0