Borta bra men hemma bäst!


Efter många turer hit och dit och en otrolig beslutsångest så har nu Asplövenforwarden och energispelaren Jonatan Lindroth bestämt sig. Sejouren i Asplöven blev bara ettårig och han vänder nu åter till moderklubben Falu IF.

Egentligen så skulle bloggen kunna klandra Jonatan då han genom att gå ner i div 2 nästan kastar bort ett viktigt år i karriären. Men i detta fall så förstår jag Jonatan, att spela i Falu IF är något utöver det vanliga. Man lyckas alltid få ihop en skön grupp och stämningen och gemenskapen i gruppen är fantastisk, dessutom har man i år något stort på gång då man har fått tillbaka en hel del spelare som valde att lämna när man degraderades.

Sejouren i Asplöven blev annars lyckad för Jonatan, han fick otroligt mycket uppskattning för sin oegoistiska och oömma spelstil. Han födde stjärnorna med energi och accepterade sin roll i laget till 100 %. Det var väldigt väldigt nära att han skulle stanna ytterligare ett år men tryggheten hemma fällde till slut avgörandet. I Falun så kommer han att få en stor roll och kommer vara en av nyckelspelarna i jakten på en div 1 plats.

Det står samtidigt klart att även forwarden Joakim Gustafsson återvänder till klubben efter några säsonger i Kumla och nu senast i Hedemora. Jag har själv aldrig sett Joakim spela men enligt rapporterna så har han ett bra driv och ett ruskigt hårt skott som sitter dom gånger han lyckas att träffa innanför målramen.

Bloggen är övertygad om att vi kommer att få se Falun i en framtida kvalserie, tror att man kommer att gå igenom tvåan ganska så enkelt.

Säter/Skedvis målkung Håkan Nyström har under den senaste tiden kopplats ihop med Lycksele men enligt rykterna så tackade han i går nej till klubben. Synd då det hade varit kul att se honom tillsammans med nyförvärven Grönberg och Strand. Nu finns det alltså en plats kvar att fylla i förstakedjan, blir det kanske så att Fredrik Tapani blir kvar i klubben och går in på den platsen?

Bloggen fick precis som han ville när han i går la ut ett inlägg om serieupplägget. Det blev mängder med diskussioner och debatter i kommentarsfältet, ena stunden var man helt dum i huvudet medans man i nästa stund blev hyllad för sina tankar. Precis dit ville jag nå, ville skapa en debatt om hur serieupplägget i dom två nordligaste serierna ska se ut. Alla verkar vara överens om att man måste förändra men däremot så skiljer det sig mycket i hur man vill ha förändringen.

En sak är iallafall säker, man måste förändra om vi någon gång ska få ett allsvenskt lag från någon av dessa serier!

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Uppslagsboken

Du har inte avslöjat asplövens senaste michal lukac. Miss av bloggen eller ? Tillfällig svacka ?

2009-07-19 @ 21:07:24
Postat av: 2

Han är inte tankeläsare :)

2009-07-19 @ 23:11:18
Postat av: den som vet

Att falun går igenom serien enkelt kan du glömma. Fagersta aik & Avesta ses som större favoriter

2009-07-22 @ 00:09:40
Postat av: Jimmy

Den som vet:



Finns inget lag i den tvåan som kan matcha en roster med Gustafsson, Lindroth, Persson, Heurlin,Snis, Bjarby, Öberg, J Larsson, Glans, Westerling mfl..



Kom i håg vart du läste detta först! Falun kommer att gå som tåget kära du!

2009-07-22 @ 11:20:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0