Bloggen hade rätt igen!


Jag tror nog att den uppskattade övergångssidan/ryktessidan www.eliteprospects.com snart får börja att acceptera denna blogg genom att ta den med som "source" när det gäller övergångar och rykten. I dag fick bloggen ytterligare ett svar på tal om att den håller en hög trohetsnivå när det gäller rykten och övergångar, passar för ovanlighetens skull på att slå mig för bröstet och uppskatta mitt eget arbete.

För några dagar sedan så gick det att läsa att Borlängesonen Victor Sundberg var nära en övergång till Piteå, i dag blev så den övergången officiell. Victor kommer senast från en bra säsong i Munkfors där han summerade fina 33 poäng ( 15+18 ) på 36 matcher. Det är dock siffror som Victor tidigare inte har varit i närheten av och bloggen måste då ställa frågan om fjolårssäsongen var genombrottet eller en "once in a lifetime" säsong? Svaret på det lär vi få under hösten, personligen så tror jag att det var genombrottet som vi såg då jag under tidigare år har tyckt att Victor har fått ut mindre än vad han borde få ut.

I samma veva så presenterade Piteå ytterligare ett offensivt förvärv då man från Björklövens J-20 plockar in centern Fredrik Sandström. Han gjorde under fjolåret 20 poäng ( 6+14 ) på 37 matcher i superelit och det är väl siffror som inte direkt imponerar. Man ska dock betänka att Björklöven under fjolåret var ett riktigt strykgäng och höll till stor del till i den egna zonen, därifrån är det väldigt svårt att producera poäng.

Fredrik har under silly-season varit högaktuell för Björklövens samarbetspartner Lycksele SK, tyvärr så gick nu den värvningen förlorad och det börjar genom det att se dystert ut för inlandets stoltheter. Man får nu hoppas på att Clemensnäsduon Zakarias Granlund och Oskar Edström till slut väljer spel i klubben, man har dessutom förhoppningar på att locka till sig LN 91 duon Linus Edström och Mikael Lundin. Problemet är att dessa spelare även är aktuella för andra klubbar, Linus Edström är till exempel Kiruna väldigt intresserade utav.

Silly season lever i högsta grad, åtminstone några dagar i månaden då klubbarna verkar ha satt i strategi att göra sina värvningar officiella samtidigt. Nu är det snart onsdag och då kommer Kiruna IF fanset Christer Salomonsson att sköta denna blogg några dagar innan Kiruna IF profilen Mikael Lasu tar över tangenterna. Eftersom bloggansvarige har bestämt sig för att ta en helt datafri vecka i utlandet så kommer Christer att kunna skriva om precis vad han vill då han faktiskt har ett antal dagar på sig att fly landet innan jag är hemma igen.

Räknar med en hel del sågningar och hyllningar av det egna laget, eller misstar jag mig Christer?

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Fisken

Det verkar som om Johan Välitalo väljer Hudiksvall och inte Kiruan IF

2009-07-06 @ 12:18:04
Postat av: Christer S

hahaha, allt annat vore ju ett rent tjänstefel, Jimmy!

2009-07-06 @ 13:12:53
Postat av: BHF

Zakarias är redan klar för en annan klubb i serien, gissa vilken...; )

2009-07-06 @ 13:41:11
Postat av: Synd

Det är synd, Johan skulle passa bra in i Kirunas spel

2009-07-06 @ 14:26:01
Postat av: ja

Stämmer att han är klar för Boden.ZG alltså.

2009-07-06 @ 16:34:32
Postat av: Mike

Sundberg är väll som alla andra i sin släkt en late-bloomer. Kusinerna var inte speciellt märkvärdiga när dom var 18-19 nån av dom

2009-07-06 @ 19:50:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0