Tålamod!


Ett av nyckelorden i hockey är just ordet tålamod då man som spelare, ledare, styrelsemedlem eller supporter måste tro på det som laget håller på med.
Som spelare måste man i tyngre perioder tro på sig själv, lagets gameplan och tror på vad tränaren säger, gör man det så kommer det att lossna tillslut. Givetvis så måste man under säsongens gång fått ett kvitto på att man kan prestera, har man inte fått det så kanske man måste släppa på tålamodet och hitta nya vägar till framgång.
Nuförtiden har det blivit en vana bland supporters att kräva tränarens avgång eller kräva nya spelare direkt deras favoritlag underpresterar under en period.
Tillslut så visar sig föreningarna svaga då dom faller för supportrarnas krav, men blir det verkligen oftast till det bättre?

När nu Vita Hästen även denna säsong gjorde en fin grundserie så fick deras supportrar "svullhuvuden" och tyckte att just deras lag var div 1:s klart bästa lag och i år så skulle dom ta sig till allsvenskan, under fjolåret så blev allettan ett rejält fiasko ska väl nämnas.
Årets start på allettan har väl inte heller varit den bästa då man började med en förlust på bortais mot Örebro för att i omgången efter förlora hemma mot Pantern efter sudden. Men är den starten så dålig egentligen, man kan köpa en förlust på bortais mot ett hårdsatsande Örebro och Pantern kom trots allt också på en andraplats i Div 1 F.
Men givetvis så är supportrarna nu i gång och menar på att det återigen blir ett fiasko, man har helt enkelt redan tappat det så viktiga tålamodet. Hallå supporters, det är 12 matcher och 36 poäng kvar att spela om!!
Det är nu erat lag behöver er som mest, tappar ni tålamodet så kan jag lova att även spelarna successivt kommer att tappa det.
Ni har gjort en fantastisk höstsäsong, varför skulle man inte kunna komma ur denna lilla svacka?
Sen är det också så att när man väl kommer in i en alletta så är det i stort sett bara bra lag som man möter, i grundserien vinner man matcher trots att man inte spelar på topp.
Man ska komma i håg att många andra lag också satsar och i Hästens fall så finns det många lag som satsar mer än vad Hästen gör.

Här nedan tänkte jag lista dom lag som verkligen har en chans att gå upp eller klara sig kvar i allsvenskan via kvalserien:

Örebro ( Man har under många år satsat stenhårt för att falla tungt, är dock bara en tidsfråga innan man tar sig upp. Man har en meriterad och bra trupp där framförallt backsidan ser stabil och spelskicklig ut, forwardsmässigt så är det många lag som har kompetenta besättningar. Dom ekonomiska resurserna finns i klubben men kraven är höga och fiaskot från fjolåret lever nog ännu kvar i väggarna). Chans till avancemang: 20 %

Asplöven ( Man har en stark ordförande i Magnus Lehto som har som signum att värva sig till framgång, dock ännu utan resultat. Fjolåret gick i solens tecken då man tog sig ända till kvalserien tack vare ett starkt kollektiv, av det kollektivet återstår endast ett fåtal spelare. Man har en mycket kompetent och meriterad trupp men frågan är om man hinner spela sig samman och bli riktigt genuin som grupp?). Chans till avancemang: 10 %

Tingsryd ( En intressant satsning man har gjort i klubben som för bara några år sedan förknippades med svarta löner. Man har lyckats väcka upp det hockeyintresset som en gång fanns i bygden och man har denna säsong lockat mycket publik till matcherna hemma i Dackehallen. Det är inte många lag som hämtar några gratispoäng i den hallen, tar man sig till kvalserien så kommer man ställa till det för många lag). Chans till avancemang: 10 %

Mariestad ( Man ligger just nu sist i allsvenskan och för stunden är man alltså på den plats som betyder direktnedflyttning. Men än är inte hoppet ute då många omgångar återstår, skulle vara tråkigt om den allsvenska sejouren endast blev ettårig. Man tog sig alltså upp via kvalspel under fjolåret och har inför denna säsong stärkt upp truppen ytterligare, trots det så ligger man sist. Det tycker jag visar rätt så tydligt hur stort glappet mellan div 1 och allsvenska är). Chans till att klara sig kvar: Just nu 0 %, tar man sig förbi Huddinge så tar man över deras 20 %

Huddinge ( Trots upphaussade tvillingarna Oscar och Victor Ahlström så ligger man just nu på kvalplats med Mariestad några poäng bakom sig. Man fick en gratisplats till årets allsvenska då Nyköping degraderades, man slutade trea i vårens kvalserie. Dom ligger alltså nästsist trots att även dom stärkt upp sin trupp inför säsongen, det är tufft där uppe i allsvenskan). Chans till att klara sig kvar: 20 %

Nybro ( Hemma i Victoriahallen så lär man i kvalserien inte tappa någon poäng, kommer vara kvalseriens stora favoriter. Man har under många år huserat i allsvenskan, dock i stort sett alltid på den undre halvan. Ligger just nu sju poäng från säker mark vilket jag tror blir svårt att hämta in, räkna med Nybro när kvalserien startar).  Chans till att klara sig kvar: 40 %

Som ni ser så är det oerhört tufft att i år ta sig upp då mängder av bra lag slåss om en enda plats, ni ska betänka att jag lämnat ute starka lag som Valbo, Vita Hästen och Kiruna i denna analys.
När man börjar fundera på den pågående allettan nere i söder och den framtida allettan så känns inte dom avslutande omgångarna av vår serie särskilt heta.
Enda kampen vi där har att se fram emot är om vi eller Boden ska lyckas nypa fjärdeplatsen, kan visa sig vara otroligt viktig i slutändan.

Annars så har jag bara ett intressant rykte att rapportera om, Tobias Lundström kommer inom kort att börja träna med Kiruna. Men rykten är rykten, kan inte bekräfta varken om det stämmer eller om vad han ska träna för.
Gäller det en comeback i hemmatröjan? Vill han vara redo om någon klubb behöver hans tjänster?

Intressant blir det att följa detta rykte iallafall, med Tobias i Kirunatröjan så har man kanske div 1:s bästa målvaktsbesättning att ståta med.

Kommer i morgon med en rapport inför Piteåmatchen, omstart av serien på onsdagskvällen!

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: mm

är matchen mot piteå hemma eller borta?

2009-01-05 @ 23:51:41
Postat av: Jimmy

mm: Bortaplan väntar, kl 19.00 i LF Arena så smäller det!

2009-01-06 @ 00:05:14
Postat av: fyra32ett

Den här säsongen lär han inte spela för Kiruna, han kanske hoppar in som reserv ifall det skulle bli en skada. Men att han till slut fick börja träna Med a-laget är ju positivt, han kanske redan nu vill bekanta sig med laget han ska spela i nästa säsong. Tobbe gillar för övrigt att bänka till Roger Pontare.

2009-01-06 @ 00:17:25
Postat av: Jimmy

fyra32ett: Har haft äran att köra några pass med Tobbe på ett gym i Stockholm för någon sommar sedan, Tobbe gillar att bänka till allt!

Han har kört en del pass på gymmet dom senaste åren, hans favoritsyssla kan man lugnt säga =)



Men Roger Pontare är ju kung när man ska hitta motivation, snacka om bastuba där..

2009-01-06 @ 00:31:55
Postat av: 2

Har även hört att Tobbe krävde en kattvakt inskriven i sitt senaste kontrakt ;)

2009-01-06 @ 11:59:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0