Premiärdax!


I morgon börjar allvaret då premiäromgången i både allettan mellan och södra går av stapeln, uppe i norr får man vänta ända tills den 21 januari innan pucken släpps i den allettan då det ännu återstår några omgångar av grundserien.
Kan bli en intressant första omgång där jag tror det kan bli en del skrällar då lagen inte riktigt vet vart dom står efter julledighet och pilsnerdrickanden, ska försöka mig på att tippa dom olika matcherna.

Allettan Mellan:

Surahammar-Väsby 5-3 (Väsby får ses som favoriter men vet av egen erfarenhet att man inte åker till "Sura" och hämtar några enkla poäng. Ett offensivt starkt hemmalag är vad som väntar för gästerna och man får se upp för hemmalagets passningsgeni Tobias Lundqvist. Skrällvarning!).

Nyköping-Arboga 4-3 ef sudden (Nyköping som innan den ekonomiska kraschen var storfavoriter i denna serie ser nu betydligt tamare ut då man tappat några av sina toppspelare. Som det ser ut nu så får man ändå behålla en del tunga namn som gör att Nyköping trots allt ser rätt så slagkraftiga ut).

Visby/Roma-Enköping 3-2 (Ett hemmastarkt Visby kommer på hemmais sälja sig väldigt dyrt och många av dom förmodade topplagen kommer få åka färjan hem med noll poäng i bagaget. Enköping ser betydligt svagare ut än under fjolåret men är för den skullen inte dåliga, kommer säkerligen vara med och slåss i toppen när vi summerar serien).

Valbo-Arlanda 5-1 (Valbo ser även i år otroligt starka ut och kan man bara få grepp om Arlandas etablerade förstafemma så tar man en enkel seger i hemmahallen. Tror att Arlanda liksom Visby kommer att ta en hel del skrällpoäng då man i år har en stark trupp, ett bevis på deras styrka är att en spelare som Dimitri Naumov huserar först i tredjefemman).

Kommentar: En på förhand rätt svag alletta där Nyköping trots sina förluster av spelare kommer kunna vara med och slåss om en topptre placering om man får behålla det man nu har kvar. Men får revidera min åsikt om vilka som tar topptre placeringarna efter att Nyköping hamnat i den ekonomiska situation som dom nu är i. Jag ser Valbo som segrare före Väsby och Nyköping men samtidigt kan vilka lag som helst gå till playoff då detta förmodligen kommer bli en jämn serie, kanske Wågströms Arlanda kan sno åt sig tredjeplatsen?

Allettan Södra:

Örebro-Vita Hästen 4-2 ( Ojojoj, antagonisterna ställs mot varandra redan i premiären. Det kommer bli en tät, tuff och grinig drabbning mellan två av landets bästa div 1 lag. Vita Hästen har plusstatistik under säsongen mot Örebro men i morgon tror jag Örebro drar det längsta strået).

Pantern-Skövde 6-3 ( Pantern byter lagomt till allettan hemmaarena då man lämnar råtthålet Kirseberg och tar plats i Malmö isstadion, bortalagen jublar och kanske Pantern nu tappar lite av sin hemmastyrka. Pantern har för vana att floppa i allettan men ett ungt och orutinerat Skövde ska inte vålla några större bekymmer).

Skåre-Kungälv 3-1 ( Unga och hungriga Skåre tar emot Tommy Salos Kungälv i premiären och här kan det vara läge för en skräll. Kungälv tog lite otippat en av platserna i denna serie och kanske kan man på inspiration vinna premiären. Tror dock att Skåre är lite för starka och man avgör med sista målet i tom bur, undrar vad det skulle ge i odds om man prickade in ett sånt tips).

Tranås-Tingsryd 3-4 ef straffar ( Stora och starka Tingsryd besöker Tranås, i vanliga fall ska det vara en säker seger för bortalaget men med hemmapubliken i ryggen så krigar Tranås till sig en poäng. Förstafemman visar vägen och gör Tingsryd en aning stressade men man lyckas till slut vinna efter straffar).

Kommentar: Allt annat än Örebro, Tingsryd och Vita Hästen som topptre skulle vara tidernas skräll, det kommer inte att ske. Landets klart bästa alletta där alla lag förmodligen hade blivit topptre i till exempel allettan mellan, skulle dock vara grymt skoj om något lag skulle lyckas spräcka den där topptrion.

Nedsläpp i morgon kl 19.00 på samtliga arenor, vet en som kommer att sitta klistrad vid swehockey iallafall =)

Då kör vi igen!

Over and Out!

Kommentarer
Postat av: Jensa

Kan du inte skriva om jakten på Fredrik Davidsson. Dina synpunkter angående den ? Piteå Kontra Asplöven ? Skulle vara intressant att höra var du tror att han hamnar, En mycket bra blogg som följds dagligen

2009-01-02 @ 10:26:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0