Lycksele-Kalix 4-2 ( 0-0, 3-1, 1-1)

Det är med nöd och näppe som man satt sig här och kan glädjas över dom trepoängen, i ärlighetens namn var det en konstant press mot Jimmy Lundberg under matchens sista tjugo minuter.
Kanske var domaren lite väl hård mot oss då vi i stort sett fick spela med minst en man mindre under hela den sista perioden, tror dock att vi får skylla oss själva lite grann då vi blev lite för passiva och rädda för att tappa vår ledning.

Första tiominuterna av matchen var vi totalt överlägsna i men i takt med att vi missade ett x antal bra chanser så kunde Kalix växa in i matchen och avsluta perioden bättre än vi.

Andra perioden var ganska lik den första, den stora skillnaden var att vi denna gång fick utdelning på alla chanser vi skapade och genom det kunde vi gå fram till en betryggande 3-0 ledning. Eller betryggande är väl kanske fel ord då vi återigen blev tillbakapressade under dom sista minuterna vilket gjorde att Kalix genom för dagen mycket duktige Anders Vikman kunde få in en reducering.

Tredje perioden var Kalix period från start till mål och en kvittering hade inte känts helt orättvist, men genom ett fantastiskt målvaktsspel lyckades vi reda ut nästan alla numerära underlägen. I spel 6 mot 3 lyckades dock Kalix med några minuter kvar få in ytterligare en reducering innan Johan Välitalo skickade in avgörandet i tom bur med ca 30 sekunder kvar att spela.

Sett över sextio minuter tycker jag ändå att vi känns strået vassare, dock märker man i såna här matcher hur svårt vi har att föra spelet. När vi väl får in några mål så blir vi överkonstruktiva och tar en del konstiga beslut, det är dom besluten som sedemera leder till utvisningar.
Kalix ska ha all heder för sin insats då dom trots en dålig start jobbar sig in i matchen igen, dom har ett riktigt bra powerplay där spelförande Vikman och snipern Karlsson har viktiga roller. Dom tog som vanligt ett stort ansvar och Johan Karlsson noterades för 11 skott på mål, utan Jimmy Lundbergs insats och ett lite bättre inställt sikte så hade han kunnat vara mannen som avgjorde till Kalixs fördel.

Vår insats är inte mycket att hurra för då vi föll in i Kalixs hawaiihockey, vi tog en del konstiga beslut och framförallt så tog vi på tok för många utvisningar som gjorde att vi hamnade i rejäl otakt.

Men det viktiga denna eftermiddag var att få med oss tre poäng, en uppgift som vi till slut lyckades med. Denna tid på året är det inte så jätteviktigt om inte spelet fungerar då det nu bara är segrar som räknas, ändå starkt att kunna vinna trots en rätt slätstruken insats.

Min egen insats är ändå helt ok, skapar en hel del fina chanser som jag som vanligt denna säsong inte lyckas utnyttja. Det har verkligen gått troll i målskyttet hittils under säsongen, kanske ändå en nyttig erfarenhet då det under dom senaste säsongerna har rullat in en del puckar. Men det är klart att det är frustrerande och det är klart att det i slutändan drabbar mitt spel då man nu mest åker runt och funderar på när man ska få hänga en puck igen.
Men trots det så tycker jag att jag håller upp spelet på en rätt skaplig nivå, men finns betydligt mycket mer att få ut ur denna kropp. Sluta fundera är nog nyckeln till att få det att lossna, dock inte alltid det enklaste!

Men tre poäng var riktigt skönt att få med oss, nu har vi ännu två poäng till godo på antagonisten Boden!