Kiruna AIF:s Innebandylag ??!!


I kvällens inlägg så gör jag ett undantag från regeln då jag denna kväll inte kommer att fokusera på sporten hockey, detta inlägg  tillägnar jag faktiskt till motions och korpidrotten innebandy. Visst att innebandy är en härlig sport att utöva då den på sätt och vis är ganska lik hockeyn i sitt tänk, dessutom en fantastiskt teknisk och snabb sport som är svår att bemästra.
Men att det är en ihopsnickrad och hobbybaserad sport håller nog dom flesta med mig om, det är nog bara pann och svettbandskillarna som utövar denna sport som säger emot mig.
Jag har lärt mig att image och framförallt frisyren är a och o, helst ska man matcha ihop ett snygg pannband, nåt coolt svettband och en fräsch frisyr med ett par urläckra och häftiga innebandyglasögon!

Innebandyn som sport har utvecklats en del genom åren och är nu väldigt lik handbollen i sitt spel då laget som tappar boll direkt backar hem och spelar ett rejält säckförsvar, man låter motståndarna spela utanför denna säck eller box som man kanske också kan kalla den. Det har inneburit att sporten har tappat en hel del av sin charm då publikfrieriet och dom tekniska inslagen blivit allt färre, men däremot har den blivit tuffare genom åren då man nu nästan får smälla på mer än i hockeyn.
Det är ju också som i alla sporter så att ju längre ner i divisionerna du kommer desto mindre taktiskt tänkande blir det, till exempel så ser jag hellre en div 3 match i stället för en match i den högsta serien. Den har för övrigt faktiskt fått ett så klatchigt namn som SSL (Svenska Superligan), världens bästa liga för övrigt.

Nu vet ni lite grann om min inställning till denna sport, kommer få en hel del skit från några av mina trogna bloggläsare genom detta utspel. Jag hoppas dock att ni tar det med glimten i ögat då jag som hockeyspelare nästintill känner mig manad till att hacka ner på eran lilla motionssport, sån är mentaliteten sporterna emellan, haha.

Men varför skriver jag då om innebandy i denna blogg? Det enkla svaret är  att grabbarna i Kiruna AIF:s innebandylag under hela hösten tjatat om att få sig ett inlägg i denna exklusiva blogg och jag ställde då ett ultimatum till min gode vän och notoriske målskytt Fredrik Siekas. "Vinner ni helgens seriefinal mot IBK Luleå så ska ni få er ett rejält reportage" var mitt ultimatun till Fredrik. Klart att grabbarna slet som aldrig förr och krossade serieledarna med hela 9-3 inför en euforisk hemmapublik, känner mig faktiskt en aning delaktig i denna seger.

Kiruna AIF huserar för tillfället i div 3 Norra men har som målsättning att klättra uppåt i systemet, man tränar otroligt bra, har många bollskickliga spelare och framförallt så har man killar som vill vara med och ta upp en anrik förening som AIF är. Med dom förutsättningarna och dom ambitionerna så är det bara en tidsfråga innan man uppnår sin målsättning.
AIF är ju annars mest känd för sin hockey där man under många år var med bland landets främsta och man har genom åren fostrat en hel del hyfsade spelare där Börje Salming är den mest kända.
Men när ungdomskullarna började bli mindre och mindre så slog man ihop sig med Kiruna HC och bildade Kiruna IF Ungdom, det var i den vevan som man började satsa på innebandyn.
Från 2006 så spelar Kirunas innebandyherrar och innebandydamer under Kiruna AIF:s vackra klubbmärke, ska noteras att bloggansvarige själv är en gammal IFK:are, men sånt får man glömma när man gör ett inlägg som denna.

Finns det några profiler i AIF? Klart det finns det, se bara denna lista nedan!

- Niklas Strängdal ( Hade inte skadorna satt stopp så hade Niklas just nu leverat mål och assist i Luleå Hockeys färger. Men det tackar AIF för då denna tekniska och spelskickliga murbräcka nu levererar mål och assist i deras färger, helt klart en nyckelspelare).

- Fredrik Siekas ( Mannen som har ett skott som kan döda, en målskytt utan dess like. Spelade hockey under sina ungdomsår och var liksom i innebandyn ingen hårt arbetande spelare, men med det skottet kan man stå still i sextio minuter om man vill. En viktig roll i powerplay där han fullkomligen öser in mål!).

- Johan  Niemi Tjäder ( En fullfjädrad publikfriare då han besitter en teknik utöver det vanliga. Är en effektiv poängmakare som även han har en viktig roll i laget).

- Mattias Waaranperä ( Har genom åren spelat på betydligt högre nivå än detta och den rutinen har han tagit med sig in i detta lag, lagets stora ledare och trots sin backposition så parkerar han på andraplats i seriens totala poängliga).

- Petter Forss ( Hellre ett täckt skott än ett mål är hans motto, lagets stora gnuggare och boxplayspecialist. I det tekniska så finns det ännu en hel del att önska men genom sin otroliga arbetsinsats i byte efter byte så är han ovärderlig. Innebandyns svar på hockeyns Emil Kåberg, träningsprodukt som tränar mer än han sover och äter!).

Här nedan följer tabellen:

SMVOFGMIMPSDV
1.IBK Luleå 111001132-4730(0)
 
2.Kiruna AIF 11902117-5127(0)
 
3.Svarta Braxen IBF 1172278-6324(1)
 
4.Pajala IF 1252578-8718(1)
 
5.Wibax IBF Piteå 1251667-7716(0)
 
6.Gammelstads IF 1150659-6615(0)
 
7.Luleå City IBF 1241775-10013(0)
 
8.StiL Innebandy 1031664-7811(1)
 
9.Öjebyns IBF 1031655-7610(0)
 
10.Team Kalix IBK 10001048-1280(0)

Som ni ser så det otroligt jämnt uppe i toppen, just nu fördel Luleå men ännu är det många omgångar kvar. Kanske tar AIF steget upp redan i år?


Här nedan följer interna poängligan:


1 Mattias Waaranperä 10 matcher 17+17 = 34 poäng
1 Niklas Strängdal         10 matcher 17+17 = 34 poäng
3 Johan Niemi Tjäder    10 matcher 15+11 = 26 poäng
4 Fredrik Siekas             10 matcher 15+5    = 20 poäng

Vi avslutar väl med en liten intervjustund med notoriske målskytten Fredrik Siekas!

Tjena Freddan, skön och viktig seger i helgen?

Det var skönt, hade vi förlorat så hade serien varit avgjord. Vi spelar väl ingen dröminnebandy men det räckte ju gott och väl, IBK Luleå kanske inte kom upp i den förväntade nivån men samtidigt var det nog vi som gjorde dom dåliga. Men det var dom 3 poängen som var viktiga, hur det såg ut har ingen större betydelse!

Hur gick det för dig,  några pinnar?

Nja, blev en kasse tillslut. Hade väl kunnat sätta 5 bara i första perioden men marginalerna var inte med mig denna gång, men 3 poäng till laget var det som var viktigast.

Petter Forss insats, var det bök och stök under 60 nya minuter?

Som vanligt stabil i defensiven, spelar center i första och för hans del är det primära att vara med hemåt. Inga poäng denna kväll men kom väl upp i ca 153 skottäckningar, en dag på jobbet med andra ord.

Om vi snackar utgången av serien då, fixar ni segern eller?

Det måste vi då det bara är ettan som får kvala, IBK Luleå har en svår match mot Svarta Braxen redan i nästa omgång så den känns som en riktig nyckelmatch för fortsättningen utav serien.

Tack för pratstunden Fredrik, jag får passa på att önska er lycka till och håller tummarna för att ni redan i år ska ta steget upp i tvåan, fixar ni det så ska ni under nästa säsong få ett inlägg efter varje match!

Over and Out!



Kommentarer
Postat av: 2

Innebandy är skoj! Du har väl inte missat Lyckseles stolta korpenkrigare?



www.lagsidan.se/ifkjyrgen



Iofs har vi bara spelat en säsong men den var förkrossande, man sluta när man är på topp; som en vis man en gång sade.

2009-01-12 @ 22:58:35
Postat av: Kyrö

Kåberg kommer inte kunna sova på 3 månader efter den liknelsen... Maken till hån har sällan skådats!

2009-01-13 @ 12:21:15
Postat av: Kyrö

Mycket viktig faktamiss i presentationen av den gode Fredrik, har aldrig förlorat en lagfest eller bankett....

2009-01-13 @ 12:23:31
Postat av: Anonym

Mycket viktig faktamiss i presentationen av den gode Fredrik, har aldrig förlorat en lagfest eller bankett....

2009-01-13 @ 12:24:27
Postat av: Jimmy

Kyrö:



Att han aldrig missat en lagfest och att han ständigt får chokladasken kan jag köpa, men har han verkligen lyckats löpa linan ut och vara vid medvetande en hel lagfest?

2009-01-13 @ 12:50:07
Postat av: Siekas

Grabbarna kastar sten i glashus!!!

2009-01-13 @ 14:15:11
Postat av: Kyrö

Jimmy, hörde att Freddan är aktuell för ett svart bälte i lagfest, känner inte till grunderna för utnämningen men många års hårt krigande på Ferrum har tydligen lönat sig....

2009-01-13 @ 14:34:57
Postat av: Jimmy

Kyrö:

Får inte han guldklocka av Kirunas uteliv till hösten? För lång och trogen tjänst?

2009-01-13 @ 14:44:30
Postat av: Siekas

Kyrö du har nog haft det svarta långt innan mig....

2009-01-13 @ 15:29:22
Postat av: Kyrö

Fy fan vad härligt med lite gammal härlig pajkastning... Fixade mitt svarta samtidigt som Siekas körde med kortbrallor och blöjja, vet alltså vad som krävs, ingen snubbe i 3:elinan som fixar det med andra ord...Grattis, och bra jobbat Fredrik!

2009-01-13 @ 16:38:55
Postat av: #17´s syrra

HaHaHa :)



Rolig läsning :) Både blogginlägget och kommentarerna.



2009-01-15 @ 18:33:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0